Recept Kuře na cibuli po česku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do silnostěnné nádoby dáme nakrájenou cibuli, trochu osolíme a nasucho restujeme za stálého míchání do růžova. Pak teprve přidáme máslo a kuře rozporcované na osm dílů opečeme, okořeníme podle chuti, lehce podlijeme a dusíme téměř do měkka. Přidáme játra, papriku a žampiony a dodusíme do měkka.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.05.08 vloženo
  • 2688x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 150 g kuřecích jater
  • 1 zeleninová paprika
  • 100 g žampionů
  • 2-3 cibule podle velikosti
  • 1/8 másla
  • sůl
  • kari
  • 1 stroužek česneku
  • paprika
  • 1 malá feferonka
  • (koření můžeme použít podle momentální chuti či nálady)

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře na cibuli po česku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na cibuli po česku..rampiku

Svata pravda…nejdule­zitejsi je, ze Vam recept chutna ))). Zdravim z Indie, meisje.

 
rampik
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na cibuli po česku

Recept jsem raději přejmenovala, aby nevzbuzoval vášně ale je fakt, že už ho dělám podle známé asi 30 let a vůbec mě nenapadlo zkoumat, je-li autentický či nikoliv. Hlavně pro mne bylo důležité, že rodině chutnalo, protože ta cibule udělaná nasucho dodá jídlu velmi dobrou chuť.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na cibuli na indický způsob- rampíku,

tak ten název třeba přepiš na „Kuře na cibuli po česku“ a máš to. Je fakt, že meisje tam žije, tak za tu dobu bezpečně ví co a jak.
Třeba čína se taky píše „čína po česku“ ap..... Ahojky!

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na cibuli na indický způsob

Ja uz ziju v Indii 8 let a dam ruku do ohne za to, ze indove NEpecenou cibuli bez tuku jako zaklad pro jejich jidla NEdelaji. Prave naopak indicka kuchyne je proslula svou mastnotou a jestli neco indove upravuji bez tuku tak je to koreni, ktere prazi pred pripravou jidla. A navic indove malokdy pouzivaji cibuli jako zaklad pro jidlo, zaklad je oprazene koreni, cibule se vetsinou mixuje nebo strouha a pridava se az nekolik minut pred dokoncenim do jidla , zrovna tak cesnek. Vim o cem mluvim, za tu dobu co tady jsme pro nas varilo nekolik indickych kucharu z ruznych koutu Indie, posledni rok pro nas vari kucharka z Bengalska (Kolkata) a ani tam se nepouziva opecena cibule bez tuku jako zaklad. Tenhle recept je stejny pripad jako recepty na „ceskou cinu“.....zdravim z Indie )).

 
rampik
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na cibuli na indický způsob

Recept mi dala známá, jejíž syn v Indii nějaký čas pracoval, ale trochu jsem si ho upravila, protože jatýrka a paprika šťávu příjemně zahustí. Kluk jí říkal, že tam většinou každý dává trochu jiné koření, ale základ - cibule opečená bez tuku je všude stejná.

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na cibuli na indický způsob

Puvodni zemi tohoto receptu dozajista neni Indie…indove neznaji „mletou papriku“ jako koreni a uz vubec nejedi kureci jatra. Z vnitrnosti jedi jen „mozecky“ a nekde hooodne na severu az u hranic s Kasmirem, sikhove velmi okrajove pripravuji v tandoori peci „kuzleci jatyrka“.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz