Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Frantiska Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept mám od kamarádky, byla jsem překvapena, jak moc je kuře dobré.
Bylo jemné. Jedli jsme to se štouchanými brambory s cibulkou.
Může se přidat i máslo, bylo by to možná ještě chutnější … ale
vařím teď pro alergika na mléčnou bílkovinu.
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáčku společně s bobkovým listem. Podlijeme vodou a přiklopíme, pečeme při 150°C 40 minut, pak odklopíme zvýšíme teplotu a uděláme do zlatova.
brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.7.12 19:32
Stehýnka jsem sice neměla, ale i z prsních kousků to bylo
vynikající… Nikdy bych netušila, že tak jednoduchý a nenáročný recept
může tak překvapit… Přidala jsem trochu másla, jako přílohu brambory
„na loupačku“ z vlastní zahrady
edit 27. 7. 2012:
Pro veliký úspěch dnes opakování, tentokrát z celého kuřete… vážně
pohádka! Přidávám i foto, ono s tou kůžičkou to vypadá přece jen
líp
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na bobkovém listě
Přesně tak… já tomu taky nevěřila, snad právě proto jsem se ze zvědavosti na to vrhla a nakonec to plánuju udělat co nejdříve s celým (naporcovaným) kuřetem

Ten sos vážně vynikající - jindy výpek zbývá, tentokrát nezbylo v pekáčku nic
Zuzko, ani já bych nevěřila, že to bude tak výborné, fotky, ty se nedaly stihnout, já měla kuřecí čtvrtky, také pouze máslo, sůl, voda a hlavně ten bobkový list, na porci tři kusy, ta vynikající chuť se nedá popsat a ten „sosík“…brambůrky a okurkový salát s cibulkou. Díky-díky!!!

@Frantiska

Ta chuť je opravdu překvapující, plánuju to i z těch stehýnek. Ty musí být ještě lepší soudě podle toho, jaký zázrak to udělalo s těmi prsními kousky
Ještě jednou díky za skvělý tip
Fotka se povedla, taky mne prave prekvapila ta chut
jinak bych recept nepridavala 