Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gekonuss Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na pánvi na olivovem oleji osmažíme nasekaný zázvor,česnek a karí pastu,přidáme med.Jakmile nám začne med pěnit,vložíme do pánve osolené a opepřené kuřecí maso,pár minut smažíme a poté přihodíme na obdélníčky nakrájené mango,přidáme plamen a cca 2 min zprudka smažíme.Poté přilijeme kokosové mléko,přikryjeme a dusíme asi 5-8 min,pak přidáme bílý jogurt a koriandr,pak už jen 2 minutky prohřejeme a servírujeme na těstoviny(kvalitní),lehce pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Bon apetit :)
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.5.18 22:03
Se žlutou kari pastou a těstovinami, chutné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře mango v kokosové omáčce ala papaj
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo,tak asi budu vařit jen basmati,zdá se mi chutnější,vařím je jen se špetkou soli,jak říkáš.
gekossun:)
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Gekonuss ne genokuss, promiň
,
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Genokuss - neděláš s rýží nic špatně. Basmati rýže je sypká, jasmínová rýže trochu mazlavá. Voňavé jsou obě. Já vařím rýži bez soli.
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice_G… dle me letite zkusenosti s pestovanim koriandru a posbiranych rad v Indii tak koriandr chce hlavu na slunci a nohy mit ve vlhku a nesnasi pruvan. Zase slunce nesmi mit moc, pak zacne zloutnout a dobre se mu vede kdyz roste jeste s nejakou bylinkou. Nevim jak v CR, ale u nas v Indii se mu taky rika „cinska petrzel“ a vetsinou se pestuje spolu s klasickou kudrnkou, jak je sam tak spis jako preziva, asi mu spolecnost dela dobre ))).
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Použil sem žlutou,jinou ani nemam,vim že je mnoho barev a druhu,každa jinak ostra a chutove odlisna,tahle by mela byt jemnejsi,ale jak rikam,zatim jsem jich vic nevyzkousel.
Kari pastu jakou? Je víc druhů, liší se barvou a hlavně „razancí“.
18 příspěvků 25.1.09 03:43
No,tak nevim,co delam spatne…jinak rýže je kvalitní 500g balení mají v tescu za 60Kč,já mám tu samou značku za 200 v makru 5Kg,ale jasminovou už asi nekoupim.Krůtí je taky varianta,možná i třeba pangasius s kterým to chci vyzkouset priste.
Genokuss, chyba bude asi v té rýži, já kupuji jasmínovou v normálním malém balení a nedělám s ní žádné velké cavyky a je vždy dobrá - někdy používám jasmínovou a někdy basmati.
, aspoň nemusím poslouchat " už zase
kuře?"!
Alice, to krůtí je dobrý nápad, krůtí prsa na podobné recepty používám radši než kuřecí, je to u nás oblíbenější ptactvo
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě s rýží by to taky šlo,jen se tě zeptám,jestli máš zkušenosti s vařením jasmínové rýže, doteď jsem používal basmati a dle mého názoru je to nejchutnější rýže,po uvaření nádherně voní a je sypká(slepenou nemám rád).. Řekl sem si ale,že skusim jasmínovou rýži a koupil sem 5Kg pytel v makru tak jako kupuji basmati,jenže sem ji vařil už 4× a pokaždé byla strašně rozvařená a mazlavá a přitom ještě lehce tvrdá.Propírám ji několikrát,vařím i s párou bez odklopení,podle jednoho návodu,ale nejak mi to nejde…uz at je pytel pryc a koupim zase basmati
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno z krůty a s rýží jako přílohou (u nás je to příloha pro skoro všechno co není vepřo-zelo-, vánočka nebo ústřice
.
Skvělé. Citronové šťávy jsem dala hodně. A koriandr se mi nedaří pěstovat, stejně jako bazalku. Majitelé balkonových truhlíků - pomůžete?