Recept Kuře (krůta, vepřové) La c'

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře (krůta, vepřové)  La c'

Úvod

Stejný postup platí i pro vepřové maso.
Já rozmíchám škrob přímo ve vejci.
Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin; než se
vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte.
Uvedené časy jsou maximální; zelenina bude „na zub“ a maso
bude šťavnaté. Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu.
Zkuste maso nakrájet způsobem tchiao - hranolky o průřezu
1×1cm, nebo pchien - plátky o síle asi 2mm.

Podobný recept: Kuře la-c´

Postup

Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl. Na pánvi rozpálíme olej a prudce v něm osmahneme připravené maso, v zápětí přidáme cibuli s kapií, cca 2 minuty zlehka mícháme a přidáme nachystaný záliv. 2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem. Okamžitě podáváme.

Zdroj: D. Klíma-Čínská kuchyně (upraveno)

Recept je z kategorií: Kuřecí maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.05.09 vloženo
  • 8385x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g vykostěného masa
  • 1 vejce
  • 1 KL máčeného škrobu
  • sádlo (olej) na smažení
  • 1 kapie
  • 1 velká cibule
  • 2 PL žlutého vína (Sherry, portské)
  • 1 KL sójové omáčky
  • 1 KL Wei-su (glutasol)
  • špetka soli
  • několik kapek červeného oleje (chilli, Tabasco)
  • čínský ocet (kvasný lihový).

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 29.08.14 20:26

Konečně s kapií :palec:

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 12.06.14 22:43

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře (krůta, vepřové) La c'

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 30.08.14 09:26

Jj..najprv sa mi zdala ako neuvarena, potom posunula bryle zo spicky nosu akuratnejsie a viudela ako vietnamsku malinku–tu ja rada..tiez ju nedostat…najradsej mam jasminovu ryzi..kulatozrnu pozivam len tam kde patri..jasminova ryze je prijatelnejsia aj pre diabetikov, aj pre tych co chudnu…ty chudnes? a preco diety?! nemam rada diety!..ni delenu, ni v podstate ziadnu..kto chce zist dole s vahou, cholesterol, dat do poriadku cukor, vahu nech sa stravuje prijatelne alebo ako cukrovkar..na nete pre diabetikov su rady ohladom stravovania..je to ta najprijatelnejsia forma a norma pre cloveka..keby tie vsakovake diety ucinkovali ako ich prezentuju tak by ich predsa tolko nebolo! do certa s nimi, len nicia zdravie ako psychicke tak aj fyzicke.. :cert:.. jednoducho co mi nesluzi a nejde k duhu vynecham alebo nahradim..vier mi a netrap telo a ducha :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 30.08.14 00:23
Jaká že je to rýže? Nevím! Asi dlouhozrnná...

@jolana
Pozval jsem MAKRONKY (jako obvykle) za vyfocení jídla ke stolu, a že pokud chtějí rýži, tak ať si uvařenou dovlíknou sebou (jsem na dělené stravě)
Já vařím výhradně z kulaté a je k nevíře, jak obtížně se taková nakupuje: „kilometrový“ regál s rýžemi všech barev a národností, a jen když se zadaří, tak se podaří najít pár pytlíčků té kulatozrnné :evil:

 
jolana
5064 příspěvků 29.08.14 20:40

Casino, co to je za ryza pod tou kapiou? s kapiou to nie je len farebnejsie ale aj fajnovejsie..v ;poslednom case ulitavam na tenkych ryzovych cestovinach so zeleninou a PHO BO a PHO GA a oba recepty su ako uliate na pomaly hrniec..

 
casino
4469 příspěvků 12.06.14 22:47
Přidán nereprezentativní obrázek - kapie nebyla

Tak snad příště to bude barevnější :oops:

 
Alis
2617 příspěvků 22.09.11 22:59

Casino, částečně připravuji podle pana Klímy (sůl vtírám do masa, myslím, že po zalití zálivem je už zbytečná, maso ji neabsorbuje, pokrm se osolí sójovkou).

Částečně připravuji podobně jako vy (máčený škrob rozmíchám s vejcem).

Závěrečnou přípravu nedělám ani podle vás, ani podle mistra. Víno, sójovku a cukr zahřeju, takže rozpálenou směs zalívám horkým zálivem, směs se tolik neochladí, rychleji se vypaří a zelenina zůstane křupavá. Wei-su přidávám až do HOTOVÉHO jídla, sám mistr v úvodu nabádá wei-su nevařit. Jedna celá kávová lžička je pro mě víc než nadměrné množství, wei-su přidávám po špetkách. Pokud neměl mistr na mysli tu maličkou lžičku do stříbrných slánek :-)

Červený olej a ocet jako vy :-)

P.S.: Nic ve zlém, ale s receptem, na labskou pochoutku to má s prominutím asi tolik společného, jako rajské jablko s erteplemi :-D

Příspěvek upraven 22.09.11 v 23:08

 
casino
4469 příspěvků 10.05.09 06:58
Re: Kuře La c´
:-)

Příspěvek upraven 12.04.11 v 20:37

 
jolana
5064 příspěvků 09.05.09 23:28
Re: Kuře La c´-glamo,

stale tvrdim, ze na svete je krasne, pokial su medzi nami ludia a vedia davat inym to co sa naucia a vedia :)) tak ako Aftic a mnohi ako on.. aj Casino , ktory tu jeho recept dal a nenechal si ho pre seba..;))
Zrovna minule som si citala a vzdelavala sa tuna na Labuzniku v krasnom clanocku a uzasnych komentoch a zrovna aj od Aftica…;))

http://www.labuznik.com/article.php?…

Pekny podvecer ;))

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.09 23:01
Re: Kuře La c´ - Jolanko

já jsem v klidu :-)) On mě Casino z hluboké citové náklonnosti jen tak škádlí :-)))
Aftica znám nejdříve odtud z Labužníka a pak i osobně. A musím říci, že ho obdivuji a vážím si ho! To, co za svůj bohatý život dokázal je fakt obdivuhodné.
Když za hluboké totality vyšly jeho zahraniční a naprosto autentické kuchařky bylo to jako zjevení. První pražská a snad i česká „Čínská restaurace“ ve Vodičkově ulici se pod jeho vedením stala doslova legendou. A tím jeho práce vlastně teprve začala.
Proto mne baví, že je i tady právě z něj citováno a jeho recepty slouží jako zdroj těm, co se seznamují s čínskou kuchyní. To už se stal nejspíš klasikem. :-))
Ale myslet si, že ten, kdo napíše čínskou kuchařku musí nutně být rodilý Číňan je úplně stejné, jako myslet si, že ten, kdo píše blbosti musí nutně být rodilý blbec…!
Ne? :o())

 
jolana
5064 příspěvků 09.05.09 21:20
Re: Kuře La c´-glamo,

sa necerti noo, ale slusi ti to naramne ;-)) ;)) ..ved to bolo sibalske mrknutie od pana… a ak prideme k prapodstate tak usmevna pravda ;))

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.09 18:49
Re: Kuře La c´

Když už používáte něčí recepty a jmenujete zdroj, tak byste si mohl minimálně všimnout, že má české jméno… Čínská jména, vy truhlíku, vypadají přece úplně jinak! To jste ještě nezjistil?
A to, že tuto čínskou kuchařku( a jiné) napsal ČECH, jí na autenticitě rozhodně neubírá..
Zkuste si o něm něco zjistit, než ho budete příště zesměšňovat. On toho v životě totiž dokázal už opravdu hodně…

 
Sylvie
2302 příspěvků 09.05.09 17:54
Re: Kuře La c´
:-))
 
casino
4469 příspěvků 09.05.09 07:19
Re: Kuře La c´

Jeho recept? Ledaže má šikmé oči…:o())

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.09 06:35
Re: Kuře La c´

Aftic bude mít bezesporu radost, až uvidí svůj recept…:-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz