Recept Kuře la-c" 2

(Hodnoceno 1x) Scarlet02 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře la-c

Postup

Vykostěné kuřecí maso nakrájené na kostičky promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a na půl hodiny necháme v chladu odležet. Zatím si připravíme na kostičky nakrájený pórek, cibuli a kapii. Maso vložíme do rozpáleného oleje a za stálého míchání na prudkém ohni opékáme až do zlatavé barvy. Nyní přidáme nakrájenou zeleninu, trochu zmírníme oheň a při stálém míchání zalijeme tmavým zálivem a chvíli necháme jen probublat. (Máčený škrob si připravíme: lžíci vody a Solamyl)

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 15.05.05 vloženo
  • 27566x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g kuřecího masa
  • 3 PL oleje
  • 1 vejce
  • 1 ČL máčeného škrobu
  • sůl
  • 1 menší pórek
  • 50 g kapie
  • Záliv:
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 PL šery
  • trochu soli
  • glutasol
  • cukr
  • chilli koření
  • 1 ČL škrobu

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Marps 18.7.16 19:10

Perfektní, trochu déle jsem jen nechal naložené kousky masa (přes noc), ale jinak výsledek naprosto jako z Číny. K tomu jasmínová rýže a nemá to chybu!

Odkaz na uvaření

casino 26.9.13 15:23

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře la-c" 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře la-c" 2

zumpabery
3 příspěvky 28.5.18 19:16
to JAMI JAMI

Píšeš to VELMI správně!!! Tady je to vydání a je skutečně z roku 1978. Přikládám ještě další dvě jiné kuchařky na toto téma:)

JamieJami
8 příspěvků 16.6.14 22:18

Casino..to závidím, taky bych ji z ruky nedal. :)

casino
4497 příspěvků 16.6.14 20:59
AFTIC

@JamieJami
Mám kuchařku páně Dobromila Klímy z roku 1967. Všechna La c´ tam prezentuje výlučně s cibulí (možná proto, že tato podzimní zelenina se v době pražského jara v ČSSR prakticky v obchodní síti nevynacházela).
Někde tady v diskuzi mi Mistr píše: „Já jsem skutečně autorem té čínské kuchařky z roku 1967, a važte si toho, že ji máte, protože jakmile zemřu tak bude mít sběrateslkou hodnotu.“
No, stejně ji neprodám… Pro mě má hodnotu historickou! :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.06.14 v 21:02

JamieJami
8 příspěvků 12.6.14 23:48

Casino a Jandule02
Recept je z ČÍNSKÉ KUCHYNĚ z roku 1978. Myslím, že tato kuchařka byla soudruhy z Československa scizena panu Klímovi, který emigroval do USA. Autoři jmenované kuchařky jsou dva, ale Klímovo jméno tam chybí. V roce 1995 vyšla Klímovi ČÍNSKÁ KUCHAŘKA a kuře La-c se neliší ani gramáží masa. Mimochodem Klíma byl registrovaný labužník AFTIC. :mavam:

Labužník jandule02
1089 příspěvků 27.9.13 12:48

Cacino má recht. Tenhle recept je na t.zv. českou čínu a spočívá většinou v tom, že je to směs dušeného masa se zeleninou (taky udušenou) ochucená sojovkou.
Kdo si pamatuje vydání Čínské kuchařky z let 80., tak ví, že zelenina se osmahne nejdříve, zprudka a krátce, poté se vyndá, a stejně zprudka se opeče maso s kořením, pak se přidá zelenina, ihned se zahustí a jí. Můj syn byl rok tak různě po světě, mimo jiné i ve Vietnamu, Thajsku, Kambodži a Singapůru. V těchto zemích se zpravidla s nějakými dlouhými procesy přípravy jídla nezdržují. Připraví si potraviny, vaření je pak dílem minut. Stačí ostrý nůž, sekáček, prkénko, oheň a WOK.

casino
4497 příspěvků 26.9.13 15:54
Kapií se neurodilo...

… a i ty do jídla použité zelené papriky byly už poslední. A jak vidět na obrázku, s nějakými „kostičkami“ se neobtěžuju :)
V tuku, co už už pomalu hoří, restuju maso jen co zbělá; pak přihodím zeleninu, trochu to prohodím, přidám zálivku, zamíchám a finíííto. Žádné „chvíli necháme jen probublat“! Nemá co bublat. Jídlo má být bez šťávy a když nám začne bublat, tak je něco blbě - buď moc zálivky, nebo vsázka už pustila šťávu ;)

„(Máčený škrob si připravíme: lžíci vody a Solamyl)“ :think:
Ba ne, tak se to nedělá :)
Škrob se rozmíchá v přebytku STUDENÉ vody, třeba 1PL v hektolitru :mrgreen: Pak se chvíli počká až si sedne a uvelebí se na dně nádoby a potom, teď už MÁČENÝ ŠKROB bagrujeme lžící (fajnovky) nebo rukou (my ostatní) a použijeme…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Chilli con carne Chilli con carne
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz