Recept Kuře dobré ženy v pomalém hrnci

spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře dobré ženy v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte kure, cibuli, karotku, brambory, vývar, celer, slaninu, bobkový list, tymián a pepr. Varte zakryté na LOW 8-10 hodin. Mezitím smíchejte petrzelku, estragon, citronovou kuru a stávu a dejte stranou. Z pomalého hrnce vyjmete kure a zeleninu a udrzujte v teple. Ze stávy v hrnci odstrante tuk.Osolte podle chuti. Do hrnce dejte smes petrzelky s etragonem, citronovou kurou a stávou. Zamíchejte, prohrejte 1-2 minuty a nalejte na kure se zeleninou. Tip: Do hrnce muzete pridat víc zeleniny i vývaru. Zálezí na kapacite vaseho hrnce.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 24.11.06 vloženo
  • 7391x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8-10 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kure asi 1200 g, rozdelené na 4 porce
  • 240 ml mrazených malých cibulek
  • 240 ml mladé karotky
  • 100-150 g oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle asi 2 cm
  • 150 ml kurecího vývaru
  • 1 stonek rapíkatého celeru, nakrájený na 3 cm kousky
  • 1 plátek slaniny, nakrájený na prouzky nebo kosticky
  • 1 bobkový list
  • 1/4 KL tymiánu
  • 1/4 KL cerného pepre
  • 30-40 ml krájené cerstvé petrzelky
  • 1 PL krájeného cerstvého estragonu
  • 1 prouzek citronové kury, nakrájený na kosticky
  • 1 PL citronové stávy
  • ½ KL soli

Doporučená příloha

  • Rýze, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře dobré ženy v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře dobré ženy v pomalém hrnci

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci.

Pomalý hrnec není marocký tajin. Tajin je keramický pekác s kuzelovitou poklickou. Ten má blíz k rímskému nez k pomalému hrnci.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci.

Myslím si že pomalý hrnec by mohl být marocký Tajin

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci.

Dobrou ženu mám, teď ještě ten pomalý hrnec… :-)
(Doufám, že si to přečte! Ale doufám marně, ona sem nechodí… :-( )

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci.

V tom s Tebou souhlasím!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci.

Ale hezké to je! :-)

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci.

To já nevymyslel. Je to jen preklad francouzského „Poulet a la bonne femme“.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře dobré ženy v pomalém hrnci Spisere,

to je hezký název! :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz