Recept Kuře Dijon

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře Dijon

Postup

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odležet. Na pánvi si rozpustíme trochu másla a med, potom přidáme dijonskou hořčici. Do této husté omáčky se zachumlají kuřecí kousky a až zbělají a pustí šťávu, tak je odstavíme z plotny. Takto připravené kuřecí maso necháme marinovat do druhého dne (už jsem dělala i po 2 hodinách). Po ukončení marinování znovu podusíme a zředíme vývarem tak, aby měla šťáva konzistenci omáčky. Přisolíme a zakápneme citronovou šťávou podle chuti každého. Chuť je rafinovaná a fascinující- tak jest popsáno a já souhlasím z vlastní zkušenosti!

K tomuto kuřeti je nejlepší divoká rýže!

Dobrou chuť!

autorem receptu je bývalá hlasatelka z TV- Hana Švejnohová

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 28.06.08 vloženo
  • 7467x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.+marinovÄ‚

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 PL medu
  • kousek másla
  • 3/4 skleničky dijonské hořčice
  • kuřecí vývar
  • šťáva z citronu

Doporučená příloha

  • jak psáno v receptu, vínko jaké kdo rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře Dijon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon- boni,

dej pak vědět, jak jste si pošmákli jo!? A ať vám chutná!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon-Terrinko,

děkuju za odpověď, já to zkusím. Měla jsem něco podobného nedávno v restauraci k obědu a bylo to moc dobré. Tady z Labu jsem také něco dijonského zkusila, ale vzpomínám si, že to bylo dost pracné a výsledek za to ani nestál.
Takže dík za recept. Pěknou neděli. B.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon- bona

Boni, chtěla jsem se ti podívat a ejhle šotek se vloudil a hořčice je fuč! Já používám „Dionská hořčice“ a je tam množství asi 1 dcl, ale myslím, že pokud je to Dijon, tak je to jedno, ty receptury jsou si velmi podobné (už jsem dělala také z jiné), jen použít teda 3/4 toho 1 dcl. Jestli máš obavy, tak postupně přidávej, dej 1/4, pak půlku atd. ochutnávej a až se ti to bude zdát dobrý, tak zabrzdi. Chuť je opravdu skvělá, trochu jako ostřejší a při tom hodně pikantní a ta divoká rýže k tomu- mňam, mňam. Pěknou neděli Jana

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon

To může být výborné. Jenom Terrinko, když si představím dijonskou hořčici, je to ta malá Amora, ale jsou i jiná balení. Které používáš Ty? Obyčejnou hořčici nemusím, dijonská je jediná, kterou můžu a používám. Ale přesto - není to ve výsledku až moc palčivé?
Díky. B.

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon

Dijonská hořčice
ta pálí velice.
Tři čtvrti skleničky
zahubí včeličky.
Nebude v receptu med,
přespříliš hořčice je totiž jed

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz