Recept Kuře Dijon

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře Dijon

Postup

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odležet. Na pánvi si rozpustíme trochu másla a med, potom přidáme dijonskou hořčici. Do této husté omáčky se zachumlají kuřecí kousky a až zbělají a pustí šťávu, tak je odstavíme z plotny. Takto připravené kuřecí maso necháme marinovat do druhého dne (už jsem dělala i po 2 hodinách). Po ukončení marinování znovu podusíme a zředíme vývarem tak, aby měla šťáva konzistenci omáčky. Přisolíme a zakápneme citronovou šťávou podle chuti každého. Chuť je rafinovaná a fascinující- tak jest popsáno a já souhlasím z vlastní zkušenosti!

K tomuto kuřeti je nejlepší divoká rýže!

Dobrou chuť!

autorem receptu je bývalá hlasatelka z TV- Hana Švejnohová

Recept je z kategorií: Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.06.08 vloženo
  • 7414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.+marinovÄ‚

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 PL medu
  • kousek másla
  • 3/4 skleničky dijonské hořčice
  • kuřecí vývar
  • šťáva z citronu

Doporučená příloha

  • jak psáno v receptu, vínko jaké kdo rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře Dijon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon- boni,

dej pak vědět, jak jste si pošmákli jo!? A ať vám chutná!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon-Terrinko,

děkuju za odpověď, já to zkusím. Měla jsem něco podobného nedávno v restauraci k obědu a bylo to moc dobré. Tady z Labu jsem také něco dijonského zkusila, ale vzpomínám si, že to bylo dost pracné a výsledek za to ani nestál.
Takže dík za recept. Pěknou neděli. B.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon- bona

Boni, chtěla jsem se ti podívat a ejhle šotek se vloudil a hořčice je fuč! Já používám „Dionská hořčice“ a je tam množství asi 1 dcl, ale myslím, že pokud je to Dijon, tak je to jedno, ty receptury jsou si velmi podobné (už jsem dělala také z jiné), jen použít teda 3/4 toho 1 dcl. Jestli máš obavy, tak postupně přidávej, dej 1/4, pak půlku atd. ochutnávej a až se ti to bude zdát dobrý, tak zabrzdi. Chuť je opravdu skvělá, trochu jako ostřejší a při tom hodně pikantní a ta divoká rýže k tomu- mňam, mňam. Pěknou neděli Jana

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon

To může být výborné. Jenom Terrinko, když si představím dijonskou hořčici, je to ta malá Amora, ale jsou i jiná balení. Které používáš Ty? Obyčejnou hořčici nemusím, dijonská je jediná, kterou můžu a používám. Ale přesto - není to ve výsledku až moc palčivé?
Díky. B.

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Dijon

Dijonská hořčice
ta pálí velice.
Tři čtvrti skleničky
zahubí včeličky.
Nebude v receptu med,
přespříliš hořčice je totiž jed

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz