Recept Kuře Bhutua
daduuja Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Kuřecí kousky upravené stylem stir-fry, s malým množstvím omáčky. Recept pochází z Nepálu, ale jeho domovinou je Indie.
Postup
V jedné lžíci hořčicového oleje rozmícháme kurkumu, kmín, chilli, sůl a pepř. Kuřecí maso nakrájíme na sousta a důkladně promícháme s ochuceným olejem, necháme odležet 15 minut. Ve woku nebo hlubší pánvi rozehřejeme zbytek hořčicového oleje, přidáme hřebíček a chviličku restujeme. Zvýšíme plamen a do pánve přidáme kuřecí maso a kousky prudce osmažíme dohněda. Plamen zmírníme, přidáme nakrájené papriky, česnek a zázvor a opečeme. Podle potřeby můžeme přidat maličko vody. Nakonec přidáme pokrájenou zelenou cibulku, hrášek a skořici a smažíme ještě 2 minuty. Porce posypeme koriandrovou natí.
Recept je z kategorií: Stehna
- 22.10.15 vloženo
- 3927x zobrazeno
Čas přípravy
- 30minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 750g vykostěných kuřecích stehen
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička zázvoru
- 3 čerstvé červené papriky
- 1 malá lžička kmínu (jeera)
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička kurkumy
- 5 lžic hořčicového oleje
- 1 lžička pepře
- 1/2 lžičky skořice
- 5 hřebíčků
- trochu zeleného hrášku
- 2 zelené naťové cibulky
- sůl
- nať koriandru.
Doporučená příloha
rýže basmati
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuře Bhutua
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuře Bhutua