Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Všechny ingredience dejte do hrnce a marinujte nejméně 3 hodiny. Přiveďte k varu a přikryté zvolna vařte 3O minut. Sundejte pokličku a vařte odkryté až se část štávy odpaří a kuře trochu zhnědne, asi 15 minut.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře Adobo
Jedním slovem - ne radši dvěma: vynikající a jednoduché.
V hrnci smíchat marinádu, do toho kuře, ve stejném hrnci vařit, hotovo. Bez tuku navíc. Příště budu vařit předem a stahnu tuk ze šťávy.
A kdybych nebyla blbka a dala koření do gázy, ušetřila bych si trochu piplavou část obírání koření z masa a cezení. Pak by se to vařilo úplně samo.
Ještě jednou - s voňavou rýží - výborné
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
na tvoji otázku si můžeš odpovědět jedině ty sama.
Já miluji skoro bez vyjímky všechny asijské kuchyně. Proč to nezkusit.
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Když nemám moc v lásce sojovou omáčku, budu tou chutí mile překvapena nebo to raději nemám zkoušet vařit?
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Hodnocení na jedničku! Octu jsem dala polovinu Tvého uvedeného množství, ale asi v polovině vaření jsme sosík ochutnala a zdálo se mi to sladké, tak jsem přioctila. Celkem jsem octu dala asi 3/4 uvedené dávky.
Moooc nám chutnalo, je zařazeno mezi rodinné recepty.
P.S. Kdysi jsem připravila podobný recept(asi počeštěný), název byl „Kuře z čertova dvorečka“ od J. Bohdalové. Postup byl odlišný. Pokrm nebyl špatný…no, vařila jsem to jen jednou. K tomuhle se budu vracet. Fakt!!
Děkuji za recept
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Dám určitě vědět, jak nám chutnalo. Asi ocet naředím na 4%, čili půl na půl.
A s tou tlačenkou máš pravdu, ředí se trochu. Silnější povahy neředí, ale dají opravdu octa jen pár kapek.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Scarlet, to je miliónová otázka. Tady totiž na octu není síla napsaná. Ale co říkají kamarádky (české) které v ČR vařily, tak je to asi poloviční. Jen pro zobrazení: na tlačenku tu lijeme ocet rovnou z láhve. To by se asi s osmiprocentním nedalo. Nebo ano? Dost jsem se divila že Bibi dává do svého vepřového Adobo celý šálek octa, ale asi jim to tak chutná. Počítej s tím že má toto jídlo nakyslý charakter. V mém původním receptu bylo také původně třikrát tolik pepře, ale pro nás, bílé tváře se mi to zdálo moc.
Každopádně mi napiš jak to dopadlo, doufám že bude chutnat, ale za kritiku se nezlobím. Konec konců, s mnohými z mých nyní oblíbených pokrmů jsem si nebyla napoprvé taky moc jistá.
Snad jen na závěr: s tím octem opatrně… aspoň poprvé.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme prosím, jak slabý ten ocet má být, v Česku je 8%
Chtěla bych to v neděli vyzkoušet a pak napíši, jak nám chutnalo.
Děkuji za recept