Recept Kuře a la kachna
Labužník BARIK Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vem čistý kutchan, celé kuře a vyjmi drůbky v igelitovém pytlíku. Kuře zevnitř vymaž třeným česnekem se solí (cca 5 velkých stroužků), na povrchu ho normálně osol! V druhém čistém kutchanu zceď půlkilový pytlík kysaného zelí, šťávu vypij ð je zdravá na žaludek. Zelí smíchej se lžící sladké papriky a s najemno pokrájenou cibulí. Touto směsí nacpi kuře, zašpejluj nebo zašij, aby zelí nevylézalo ven, a dej asi na hodinu péci do vyhřáté trouby. Podlévej nejlépe tmavým pivem. Když je dozlatova upečené, vyjmi kuře z pekáče mimo šťávu, která z něj vytekla, a tak ho naporcuj. Výtečnou přílohou je houskový, bramborový, vídeňský, bavorský knedlík. Já říkám, že kachna je blbý vták, pro dva málo, pro jednoho hodně. O kuřeti `a la kachna to platí stejně. Ale co brání větším jedlíkům vložit do pekáče zelím plněné vtáky dva?" nechal jsem recept v originálu jak jsem četl.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 25.11.04 vloženo
- 11034x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 1/2 hod.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- kuře
- kysané zelí
- mletá paprika
- česnek
- sůl
- černé pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuře a la kachna
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuře a la kachna
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Uteklo mi „a“,ale bašta to je.
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to bašta,co? i ten Tvůj recept. Nikdy jsem nevěřila, že kuře se zelím může být tak dobré. A když zůstane zelí a trochu masa na kostech, tak to oberu a udělám segeťák.
Kachna
A četl kde?