Recept Kuře a la "bon-bon" pro dva

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravit si 4 čtverce z pečícího papíru tak velké, aby na každé straně přesahovaly délku kuřecích paliček o 4-5cm. Potřít čtverce olejem. Smíchat žloutky s hořčicí a ve směsi obalit paličky. Položit je na střed jedné strany připraveného čtverce pečícího papíru a posypat maso solí a pepřem, fenyklem, nebo koprem a na plátky nakrájeným celerem. Navrch poskládat tenulinké plátky limetky. Zamotat paličky do papíru a konce papíru na každé straně těsně u masa zavázat motouzkem tak, aby vše vypadalo jako velký bon-bon. Předehřát troubu na 220°C a péct balíčky po 30-45min. Když je kuře hotové, ihned ho podávat i s papírem (pozor, při otevření/roztrhnutí papíru unikne horká pára) na míse obložené na másle dušenými brambory, nebo rýží a se zeleninou.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 17.10.03 vloženo
  • 4758x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí paličky (spodní část nohy) i s kůží
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 limetka
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce plnozrnné hořčice
  • 1 lžička oleje z vlašských ořechů, nebo podobný
  • fenykl, nebo kopr
  • 4 čtverce pečícího papíru a 8 kousků namočeného kuchyňského motouzku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře a la "bon-bon" pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz