Recept Kuře á la bažant
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, do břišní dutiny vložíme pokrájenou cibuli a lžíci na proužky nakrájené slaniny, zbytek slaniny vyškvaříme. Kuře vložíme na vyškvařenou slaninu, podlijeme je šálkem bujonu a pečeme dozlatova za občasného potírání máslem a obracení. Pečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Výpek vysmahneme na tuk,zaprášíme moukou,osmahneme ji,zalijeme vodou,prošleháme a povaříme. Napečenou šťávu seškrábneme a rozvaříme. Porce kuřete podlijeme touto šťávou a podáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou nebo ovocem.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 02.03.04 vloženo
- 16289x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 1 kuře
- 100g slaniny
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- sůl
- 2 lžičky koření divočina
- 1 lžička grilovacího koření nebo koření na kuře
- šálek vývaru z kostky slepičí bujon
- 1 lžička hladké mouky.
Doporučená příloha
Vařené brambory,čerstvá zelenina nebo ovoce.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuře á la bažant
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuře á la bažant
Jalovec dávám také a víno raději červené suché. Na srnčí a jelení maso někdy trochu balsamikového octa.
@birkana To je presne co ja tam davam plus jalovec. A take davam trochu portskeho vina.
@exczech, nevím, co přesně obsahuje hotová směs z obchodu. Já dávám na divočinu směs: pepř, nové koření, bobkový list a když je do pokrmu vhodný, ještě tymián, rozmarýn a trochu strouhané citrusové kůry. Grilovací kupované také nepoužívám. Směs koření ke grilování dávám různou podle druhu masa. Na kuře určitě jinou, než třeba na skopové či zvěřinu
.
Aby se to nazyvalo a la bazant nesmi chybet vino a rybizovy dzem a take jalovec. Bohuzel nevim co je koreni divocina a nebo grilovaci koreni jelikoz to se v Americe neprodava, ale i tak ten recept zni dobre
Vcera jsem delal krepelky na spusob a la bazant
s Bavorskym knedlikem jako vino jem pouzil trochu portskeho.
Příspěvek upraven 16.05.14 v 16:01
takovéto kuřátko jsem poprvé ochutnala ve svých asi 20 letech v brněnské restauraci..ale přiznám se, nikdy jsem ho doma nepřipravovala. Ale co není, může se stát…takže až ho vyzkouším, podělím se o zážitky.