Recept Kuře á la bažant

Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné kuře osolíme, okořeníme, do břišní dutiny vložíme pokrájenou cibuli a lžíci na proužky nakrájené slaniny, zbytek slaniny vyškvaříme. Kuře vložíme na vyškvařenou slaninu, podlijeme je šálkem bujonu a pečeme dozlatova za občasného potírání máslem a obracení. Pečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Výpek vysmahneme na tuk,zaprášíme moukou,osmahneme ji,zalijeme vodou,prošleháme a povaříme. Napečenou šťávu seškrábneme a rozvaříme. Porce kuřete podlijeme touto šťávou a podáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou nebo ovocem.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 02.03.04 vloženo
  • 15374x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 100g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • 2 lžičky koření divočina
  • 1 lžička grilovacího koření nebo koření na kuře
  • šálek vývaru z kostky slepičí bujon
  • 1 lžička hladké mouky.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory,čerstvá zelenina nebo ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře á la bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře á la bažant

birkana
1738 příspěvků 16.5.14 18:12

Jalovec dávám také a víno raději červené suché. Na srnčí a jelení maso někdy trochu balsamikového octa.

exczech
299 příspěvků 16.5.14 17:05

@birkana To je presne co ja tam davam plus jalovec. A take davam trochu portskeho vina.

birkana
1738 příspěvků 16.5.14 16:18

@exczech, nevím, co přesně obsahuje hotová směs z obchodu. Já dávám na divočinu směs: pepř, nové koření, bobkový list a když je do pokrmu vhodný, ještě tymián, rozmarýn a trochu strouhané citrusové kůry. Grilovací kupované také nepoužívám. Směs koření ke grilování dávám různou podle druhu masa. Na kuře určitě jinou, než třeba na skopové či zvěřinu :think:.

exczech
299 příspěvků 16.5.14 16:00

Aby se to nazyvalo a la bazant nesmi chybet vino a rybizovy dzem a take jalovec. Bohuzel nevim co je koreni divocina a nebo grilovaci koreni jelikoz to se v Americe neprodava, ale i tak ten recept zni dobre :) Vcera jsem delal krepelky na spusob a la bazant s Bavorskym knedlikem jako vino jem pouzil trochu portskeho.

Příspěvek upraven 16.05.14 v 16:01

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře á la bažant

takovéto kuřátko jsem poprvé ochutnala ve svých asi 20 letech v brněnské restauraci..ale přiznám se, nikdy jsem ho doma nepřipravovala. Ale co není, může se stát…takže až ho vyzkouším, podělím se o zážitky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz