Recept Kuře á la bažant

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné kuře osolíme, okořeníme, do břišní dutiny vložíme pokrájenou cibuli a lžíci na proužky nakrájené slaniny, zbytek slaniny vyškvaříme. Kuře vložíme na vyškvařenou slaninu, podlijeme je šálkem bujonu a pečeme dozlatova za občasného potírání máslem a obracení. Pečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Výpek vysmahneme na tuk,zaprášíme moukou,osmahneme ji,zalijeme vodou,prošleháme a povaříme. Napečenou šťávu seškrábneme a rozvaříme. Porce kuřete podlijeme touto šťávou a podáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou nebo ovocem.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 02.03.04 vloženo
  • 13165x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 100g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • 2 lžičky koření divočina
  • 1 lžička grilovacího koření nebo koření na kuře
  • šálek vývaru z kostky slepičí bujon
  • 1 lžička hladké mouky.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory,čerstvá zelenina nebo ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře á la bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 16.05.14 18:12

Jalovec dávám také a víno raději červené suché. Na srnčí a jelení maso někdy trochu balsamikového octa.

exczech
297 příspěvků 16.05.14 17:05

@birkana To je presne co ja tam davam plus jalovec. A take davam trochu portskeho vina.

birkana
1687 příspěvků 16.05.14 16:18

@exczech, nevím, co přesně obsahuje hotová směs z obchodu. Já dávám na divočinu směs: pepř, nové koření, bobkový list a když je do pokrmu vhodný, ještě tymián, rozmarýn a trochu strouhané citrusové kůry. Grilovací kupované také nepoužívám. Směs koření ke grilování dávám různou podle druhu masa. Na kuře určitě jinou, než třeba na skopové či zvěřinu :think:.

exczech
297 příspěvků 16.05.14 16:00

Aby se to nazyvalo a la bazant nesmi chybet vino a rybizovy dzem a take jalovec. Bohuzel nevim co je koreni divocina a nebo grilovaci koreni jelikoz to se v Americe neprodava, ale i tak ten recept zni dobre :) Vcera jsem delal krepelky na spusob a la bazant s Bavorskym knedlikem jako vino jem pouzil trochu portskeho.

Příspěvek upraven 16.05.14 v 16:01

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře á la bažant

takovéto kuřátko jsem poprvé ochutnala ve svých asi 20 letech v brněnské restauraci..ale přiznám se, nikdy jsem ho doma nepřipravovala. Ale co není, může se stát…takže až ho vyzkouším, podělím se o zážitky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Karbanátky Karbanátky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz