Recept Kuře á la bažant s kroketami a zelím

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře á la bažant s kroketami a zelím

Postup

Prsa i stehna kuřete protkne­me klínky slaniny, křídla zakles­neme dozadu a nohy svážeme k sobě. Kuře osolíme na povrchu i uvnitř.

Slaninu nakrájí­me na kostičky, roztavíme je na másle, zpěníme na nich drobně nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vývaru a uvede­me do varu. Přidáme kuře a s kořením ho dusíme nejprve pod poklicí v troubě, pak dopečeme bez poklice, aby kůže zčervenala.

Příprava kroket:
Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem), oloupeme a necháme vychlad­nout. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a krátce vypracujeme těsto (stá­ním řídne). Vyválíme z něj vále­ček, nakrájíme na kolečka, která trochu roztlačíme a opečeme po obou stranách na oleji.

Příprava zelí:
Na nudličky na­krájené zelí vsypeme na roze­hřátý olej, zalijeme několika lží­cemi horké vody a trochou vína a dusíme do poloměkka. Pak přidáme zbytek vína, sůl, citró­novou šťávu, brusinky (džem) a dusíme do změknutí. Podle chuti přisladíme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 5909x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • kousek slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibu­le
  • 4 zrnka pepře
  • 1 zrn­ko nového koření
  • 1 bob­kový list
  • vývar.
  • Krokety:
  • 600 g vařených oloupaných brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • olej na opečení.
  • Zelí:
  • 600 g červeného zelí
  • olej
  • 1 dl červeného vína
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • 2-3 lžíce bru­sinek nebo rybízového dže­mu
  • špetka cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.10.17 15:06

Výborné, hodící se k podzimu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře á la bažant s kroketami a zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 16.05.14 15:54

To je nahoda, zrovna jsem vcera delal k obedu krepelky a la bazant s tim rozdilem ze pridavam do toho receptu jalovec a jako vino pouzivam portske a je to vynikajici. Ten rybizovy dzem take davam a na obcerstveni trochu citronove kury jemne nastrouhane A podaval jsem to z Bavorskym knedlikem :)

 
Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře á la bažant - tip pro pomalý hrnec

Tento recept je výborný i pro PH. Kuře - nejlépe stehýnka pouze osolíme, protkneme slaninou, na dno hrnce dáme syrovou cibuli, uvedené koření /dala jsem více a přidala i jalovec/ , posypeme ještě zbytkem slaniny , podlijeme malou troškou vody a dusíme asi 5-6 h. na LOW.Pro barvu je možno posypat nožky trochou gril.koření.
Opravdu bylo kuřátko moc dobré. Příště ho v PH zkusím vařit společně s bramborem.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Hovězí na pepři


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz