Recept Kuře á la bažant s kroketami a zelím

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře á la bažant s kroketami a zelím

Postup

Prsa i stehna kuřete protkne­me klínky slaniny, křídla zakles­neme dozadu a nohy svážeme k sobě. Kuře osolíme na povrchu i uvnitř.

Slaninu nakrájí­me na kostičky, roztavíme je na másle, zpěníme na nich drobně nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vývaru a uvede­me do varu. Přidáme kuře a s kořením ho dusíme nejprve pod poklicí v troubě, pak dopečeme bez poklice, aby kůže zčervenala.

Příprava kroket:
Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem), oloupeme a necháme vychlad­nout. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a krátce vypracujeme těsto (stá­ním řídne). Vyválíme z něj vále­ček, nakrájíme na kolečka, která trochu roztlačíme a opečeme po obou stranách na oleji.

Příprava zelí:
Na nudličky na­krájené zelí vsypeme na roze­hřátý olej, zalijeme několika lží­cemi horké vody a trochou vína a dusíme do poloměkka. Pak přidáme zbytek vína, sůl, citró­novou šťávu, brusinky (džem) a dusíme do změknutí. Podle chuti přisladíme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 6085x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • kousek slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibu­le
  • 4 zrnka pepře
  • 1 zrn­ko nového koření
  • 1 bob­kový list
  • vývar.
  • Krokety:
  • 600 g vařených oloupaných brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • olej na opečení.
  • Zelí:
  • 600 g červeného zelí
  • olej
  • 1 dl červeného vína
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • 2-3 lžíce bru­sinek nebo rybízového dže­mu
  • špetka cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Odkaz na uvaření

daduuja 08.10.17 15:06

Výborné, hodící se k podzimu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře á la bažant s kroketami a zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 16.05.14 15:54

To je nahoda, zrovna jsem vcera delal k obedu krepelky a la bazant s tim rozdilem ze pridavam do toho receptu jalovec a jako vino pouzivam portske a je to vynikajici. Ten rybizovy dzem take davam a na obcerstveni trochu citronove kury jemne nastrouhane A podaval jsem to z Bavorskym knedlikem :)

 
Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře á la bažant - tip pro pomalý hrnec

Tento recept je výborný i pro PH. Kuře - nejlépe stehýnka pouze osolíme, protkneme slaninou, na dno hrnce dáme syrovou cibuli, uvedené koření /dala jsem více a přidala i jalovec/ , posypeme ještě zbytkem slaniny , podlijeme malou troškou vody a dusíme asi 5-6 h. na LOW.Pro barvu je možno posypat nožky trochou gril.koření.
Opravdu bylo kuřátko moc dobré. Příště ho v PH zkusím vařit společně s bramborem.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Fíkové kroužky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz