Recept Kurca siedmich ostrovov

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dalsi z receptov zo starej kanarskej kucharky. Nazov je podla siedmich kanarskych ostrovov.

Postup

Kurca sa ocisti z vonku aj vnutra a nasledne sa nasoli zvonku aj z vnutra a necha sa stat. Zatial sa osupu jablka a citron ( az uplne na citron,nesmi zostat to biele pod supkou)
Jablka a citron sa pokrajaju na tenke kolieska,pomiesaju s maslom a trochou soli a tymto sa naplni kurca a uzavrie. maslom sa natrie cele kurca z vonku a obali sa cele v platkoch slaniny. Strucky cesnaku sa posekaju uplne na jemno a kurca obalene v platkoch slaniny sa vyvala v cesnaku tak aby sa nalepil na kurca. Vsetko sa dobre utlaci. Nasledne sa kurca polozi na misku z alobalu poleje konakom a zabali do alobalu tak aby pri peceni nevytekala stava. Zabalene kurca sa polozi na plech na ktory sa naleje trochu vody aby sa nepalil alobal a necha sa piect. Ked je upecene alobal sa otvori a zozbiera sa vsetka stava do misky. V malom kastroliku sa upali svetly karamel z lyzicky cukru a nasledne sa prida pohar vody.Necha sa zovriet a prida sa stava z kurcata a vino a necha sa chvilu varit. Ak je omacka moc riedka zahusti sa trochou maizeny rozmiesanej vo vode.Zatial co sa pripravuje omacka kurca sa nech v otvorenom alobale zapiect do zlatova a chrumkava. Nasledne sa poleje pripravenou omackou a este chvilu s necha zapiect. Moze sa servirovat so zemiakmy alebo ryzou
Priprava vraskavych zemiakov:
Zemiaky maju byt co najrovnakejsie. Dobre umyte. Nie je dobre ak su nove, nevytvoria sa vrasky.Daju sa do hrnca aj so supkou spolu so 4 - 5 hrstami soli (solou nesetrit) a zaleju vodou aby boli tesne zakryte vodou. A varia sa.Kked su uvarene voda sa zleje,zemiaky sa daju na plech alebo panvicu a opecu sa aby obschli a zvraskaveli. Maju mat na povrchu solny poprasok
K tymto zemiakom sa zasa podava mojo verde

Doporucujem vyskusat kazdemu kto ma rad kuracinu. je to fantazia chuti

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 3190x zobrazeno

Ingredience

  • 1 velke kurca 1800 g a viac
  • 3 jablka
  • 1 citron
  • 2 - 3 strucky cesnaku
  • 1 lyzicka cukru
  • 1 pohar konaku (kvalitneho)
  • maslo
  • prerastana slanina ( anglicka slanina napriklad)
  • 1 pohar vody
  • 1 lyzica vina ( suche vonave)
  • 1 lyzicka maizeny ( ak bude treba)
  • 3/4 kg malickych zemiakov ( so zemiakmi je to tazke lebo tu je 12 druhov zemiakov a kazdy druh je uplne iny, su napriklad aj sladke alebo uplne cierne a tu myslia specialne male zemiaky ktore sa varia v slanej vode aj so supkou a potom sa cele jedia ale myslim ze normalne nase male zemiaciky budu chutit podobne)

Doporučená příloha

  • zemiaky, ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kurca siedmich ostrovov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
canario447
16 příspěvků 08.01.10 20:29
Re: Kurca siedmich ostrovov

Hmmm,som rad ze chutilo.Co sa tyka tych paradajok, slubujem, ze ked v lete budem zasa na La Palme ( teraz som vo Venezuele), skocim na agro vystavu miestnych pestovatelov a vypitam si latinsky nazov tych paradajok..;-)

 
jolana
5065 příspěvků 08.01.10 19:40
Re: Kurca siedmich ostrovov

Ten cesnak som utlapkavala az az, slaninku spichovala sparatkami, bez konaku a bez vina, so zemiakmi len omastenymi a dobree..co dobre… bozske..:)
Vdaka :)
PS:pikantne rajciny nikde nenasla ni zmienky :(

 
canario447
16 příspěvků 08.01.10 00:16
Re: Kurca siedmich ostrovov

Este by sa to dalo nahradit nejakym obycajnym Brandy,alebo niecim podobnym tmavym.

 
canario447
16 příspěvků 08.01.10 00:16
Re: Kurca siedmich ostrovov

Nuz s tym konakom neviem, kedze som to bez neho neskusal. Myslim ze to tam bude chybat, pretoze ten alkohol ,aroma a chut konaku pri peceni robi svoje s tymi jablkami a aj s celym kurcatom. Zasa flaska Napoleona nestoji vela, takze by sa oplatilo kupit a skusit.Ono to naozaj stoji za to.

 
jolana
5065 příspěvků 08.01.10 00:03
Re: Kurca siedmich ostrovov

To je nadhera! ..bez konaku by to neslo? alebo daku inu alternativu..konak nemam… ako na to pozeram, normalne si idem oci vyocit..vdaka:)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz