Recept Kuřátko s citronovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřátko s citronovou omáčkou

Postup

1. Oloupeme šalotku a nadrobno ji nasekáme. V kastrolku rozpustí­me máslo, přidáme šalotku a os­mahneme ji. Přelijeme ji vývarem a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a povaříme do zhoust­nutí. Omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. 2. Maso omyjeme a dobře osuší­me. Osolíme ho, opepříme a dá­me do pánve s rozpáleným ole­jem. Po obou stranách je asi 10 minut opékáme. 3. Očistíme cukrový hrášek a lus­ky nakrájíme na kousky. Přelije­me je vařící osolenou vodou a asi 4 minuty blanšírujeme. Hrášek slijeme a necháme okapat. 4. Usmažené maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na plátky. Na dno misky nebo na dezertní talí­řek dáme hrášek a na něj vyrov­náme kousky masa. Přelijeme je omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 09.02.04 vloženo
  • 3415x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na osobu: 560 kcal; bílkoviny: 46 g; tuky: 29 g; sacharidy: 30 g; cholesterol:149 mg
  • 1 šalotka
  • 1 lžička másla
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • špetka strouhané citronové kůry
  • 1 kuřecí prsíčko (asi 150 g)
  • 1 lžička oleje
  • 200 g cukrového hrášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřátko s citronovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tatranské kuře Tatranské kuře
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz