Recept Kuřátko Casablanca

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřátko Casablanca

Postup

Rozkrojit kuře na 1/4. Do mixéru vložit šalotky, česnek, bylinky, sůl a koření a vše rozmixovat, až jsou šalotky na jemno posekané. Přidat máslo a rozmixovat vše na pastu. Pořádně vetřít směs do kůže kuřete, vložit ho do pekáče a nechat ho stát po 1-2 hodiny. Předehřát troubu na 200°C. Rozkrojit citron na 1/4 a 2 dílky položit mezi kousky kuřete. Zbytkem citronu pokapat kůži kuřete. Péct po 1 - 1 1/4 hodiny do měkka. Sem tam polít kuře šťávou ze dna pekáče. Jestli se kůže barví příliš rychle, tak pakáč volně přikrýt alobalem. Kuře podávat horké, ozdobené petrželkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 13.08.03 vloženo
  • 7245x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1.8kg kuře
  • 2 malé hnědé šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • snítka čerstvé petrželky
  • snítka čerstvého koriandru, nebo 1/2 lžičky sušeného
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • špetka kayánského pepře, nebo podle chuti
  • 2 lžíčky pomletého římského kmínu
  • 40-50g másla pokojové teploty
  • 1 citron
  • snítka petrželky na ozdobu

Doporučená příloha

  • Kuskus a míchaný salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřátko Casablanca

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Chilli con carne Chilli con carne
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz