Recept Kuracia polievka

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuracia polievka

Postup

Kuracie prsia nakrájajte na plátky a tie na rezančeky. Do vopred rozpálenej panvice nalejte olej a vo vrelom oleji krátko opražte mäsové rezančeky. Predpražené mäso varte asi v litri zeleninového vývaru spolu s koreninami 10 - 15 minút. Potom oheň vypnite, do horúcej polievky pridajte jemne nakrájané rezančeky póru a neste polievku na stôl. Je zlatistá a žiaria z nej zelené rezančeky.

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.09.13 vloženo
  • 2658x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 kuracích pŕs
  • 1/2 póru
  • 1 KL zázvoru
  • čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL oleja na vyprážanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.03.16 09:27

Polévka chutná, je to prostě vývar s masem. To snad ani jiné být nemůže. Chutná přesně tak, jak očekáváte už podle obrázku. Žádný vrchol kulinářské vynalézavosti to není. Já přidal ještě domácí nudle a určitě by se neztratila nějaká ta zelenina typu hrášek a kukuřice.

Odkaz na uvaření

casino 17.09.13 13:02

Recept od pohledu nic moc…, ale ve výsledku potěšil :palec:

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuracia polievka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 19.09.13 10:58

To vis ze joooo, to sme proste my, krasne, romanticke, sikovne, mudre, neodolatelne…

http://www.youtube.com/watch?…

:lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 19.09.13 v 10:58

 
casino
4463 příspěvků 19.09.13 06:17
Jolana trefila hřebíčky do hlaviček?
:P
 
Ačraj
697 příspěvků 18.09.13 22:40
:palec: :palec: :palec: :kytka: :mavam:
 
hippolyta
391 příspěvků 18.09.13 21:44

:- ))))

 
tlustá bába
1202 příspěvků 18.09.13 18:29

:lol: :lol: :lol: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Zasadit Tě do zlata je málo! :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 18.09.13 13:54

Casinooo, s tebou to dako ide z kopca ako vidim.. :think: :mrgreen: kopa takych polievok tu je..jedna lepsia ako druha..staci zadat cinska..lebn ten skrob tam cechoslovak neda :mrgreen: ale tato
 http://www.labuznik.cz/…ka-s-porkem/

PS:
http://www.youtube.com/watch?…

:P
 
casino
4463 příspěvků 18.09.13 12:00
Pro Mamut: Toto je POZITIVNÍ kritika à la casino

Prší, jakoby sv. Petr akorát koukal na ten film s J. Kemrem, a protože není s kým hřešit, tak nezahálím a bavím se vařením a psaním :)
Napřed mi napadlo, že národ Labužnický sezobne kdejakou pitomost, jen když je vhodně zabalena – ta poslední věta zní krásně poeticky :) :palec:
Že se na polévku vaří opečené maso, je známé a podobně vaří polévku Sylvie, jak píše zde v komentáři Asi nepeče obnažené ňadro, ale spíše ptáka v KOŽUCHU i s KOSTMI a CHRUPAVKAMI, a v množství větším než dvacet deka masa na litr polévky.
Vývar jsem mohl použít z kostky, ale kdo tu bude poslouchat řeči o MSG, že? Tak jsem uvařil a ocedil TOTO (z ocezeného „lógru“ jsem udělal parádní zadělávanou zeleninku…, pravda už byla tak trošku pro odstavené dojčence, hihi).
Takže, nakonec jsem polévku uvařil podle receptu…
Ty osmažené kuřecí „slíže“ jsem dal vařit samozřejmě do studeného vývaru a zázvor (čerstvý) jsem přidával postupně v obavě, že aby to nebylo přezázvorované.
TATO POLÉVKA JE FANTASTICKÁ!!! :) :palec: :potlesk:
Sice bych ji nenazval „kuřecí“, ale spíše „s kuřetem“, protože je jedno, jestli ten kur plave prsa, znak či delfína, ale kuřecí polévka to bude jenom podle názvu a pokud vás z toho blbého názvu neporazí, tak vás určitě na nohy nepostaví.
Nicméně, pro mě to byl zážitek…
Jen toho SYROVÉHO pórku bych dal pouze špetku, nebo ho nechal přejít varem, protože tu delikátní chuť pohřbil. Ale jako správný skeptik jsem si takto neznehodnotil celé množství polévky, takže jsem si nakonec pošmákl :)

*****
Dokážu si představit ohvězdičkovanou restauraci, kde si podle názvu nevybere jídlo ani rodilý Francouz :)
Ale to už vám stříbrovlasý platfusák nese na tácku bujónový šálek čehosi barvy jako od van „Chocha“… Než se stihnete chopit „čajové“ lžičky, tak další v hedvábných rukavičkách vám tam strouhne cosi jako by to bylo zlato a vy až později poznáte zda to byl lanýž či oříšek. A pak už ze závistivých pohledů od okolních stolů pochopíte, proč vám nepodali polévku v míse…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz