Recept Kurací stroganov po prešovsky

(Hodnoceno 1x) mirecek Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kurací stroganov po prešovsky

Úvod

Vzhľadom na jednoduchosť a tak málo ingrediencií je to vynikajúca pochúťka. Skúste a neoľutujete!

Postup

Na oleji speníme narobno nakrájanú cibuľu, mäso pokrájame na malé kocky, pridáme k cibuli a osolíme. Kto chce, môže podľa chuti pridať pretlačený cesnak.Podusíme asi 15 minút. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme kečup podľa chuti, smotanu a necháme prejsť varom.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 09.04.10 vloženo
  • 29608x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuracie rezne
  • 1 cibuľa
  • 100 ml smotana na varenie
  • 100-150 ml ostrý kečup
  • 1 str. cesnaku
  • soľ
  • olej

Doporučená příloha

  • Ryža, cestoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 20.5.20 14:45

Na 4 porce by pro nás bylo málo omáčky. Z množství uvedených surovin jsem připravila porce jen 2. Použila jsem 300 g masa, kečup vlastní výroby s chilli. Česnek chuť zajímavě osvěžil, ale nesmí se to s ním přehnat! Podávala jsem s rýží. Chutnalo nám.

Uvařeno je rychle a zkazit se toho moc nedá. Určitě bych doporučila jako rychlé jídlo i pro nezkušeného kuchtíka.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kurací stroganov po prešovsky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kurací stroganov po prešovsky

birkana
1696 příspěvků 25.5.20 08:04

@Eja, :mavam: :mavam: :mavam:

Eja
3865 příspěvků 23.5.20 10:08

@birkana hezká fotka - ale hlavně - Tě ráda vidím :srdce:

birkana
1696 příspěvků 20.5.20 15:30

Moje uvaření se pod receptem neobjevilo, je jen v rubrice Právě uvařeno a přes odkaz (fotka) na hlavní stránce vlevo.

Edit: Už tam je, s hodinovým zpožděním. Byla jsem netrpělivá :oops:

Příspěvek upraven 20.05.20 v 15:43

birkana
1696 příspěvků 20.5.20 14:50

Pod dojmem z komentářů jsem ten recept prostě musela uvařit (k samotné přípravě komentář v rubrice Vyzkoušel jsem…).

Recept je pravděpodobně zjednodušenou a při tom docela dobře chutnající „kuřecí“ variantou Svíčkové po stroganovsku z Receptur teplých pokrmů závazných pro restaurace v sedmdesátých a osmdesátých letech (viz foto). Tehdy celkem oblíbená minutka :mavam: :lol:.

Pavel Lechnýř
1 příspěvek 7.5.20 10:45

Pro chlapy samotaře a ty kteří jsou sami je to výborné papáni a rychlé, mohu vřele doporučit!!! :potlesk:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.3.11 14:15

Rejka…tohle není Stroganoff..to je ubohá a ošizená napodobenina. A snad ani ne napodobenina.. :-( Třeba ten kečup tam vůbec nemá co dělat..) Takže se nedivím, že tě to nezaujalo. Škoda, žes nevyzkoušela opravdový Stroganoff…
Příště… :mrgreen:

Porovnej třeba s tímto http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Škoda, že sis nepřečetla komentáře, nebo jim nevěřila. Jinak bys tohle zpotvořené jídlo asi nedělala ;-(

Příspěvek upraven 15.03.11 v 14:56

rejka
8 příspěvků 15.3.11 13:01

Akurat sme sa naobedovali,stroganov som ešte nikdy nejedla,tak neviem,ako to mam posúdiť.Asi som tam dala veľa kečupu,bolo ho tam dosť cítiť,le aj tak mi ta chuť moc nepasovala,čosi mi tam ešte chýbalo,niečo by som do toho ešte dala aby to malo ten šmrnc,ale vobec neviem čo.Ale inak,zjesť sa to dalo,nič sa nevyhadzovalo,ale furt mi tam niečo chýbalo :-)

dorsch
54 příspěvků 12.4.10 15:47
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Tak babicovy móresy dosáhly až na dálný východ…je to děs!

omanek01
7 příspěvků 12.4.10 04:58
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Napriklad aty je jich pocitam-li dobre 6 variant http://cook-recept.ru/sdish.htm?…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.4.10 04:56
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Svevo … to není o moudrosti … to je o umění číst. Pokud někdo napíše recept a podotkne, že … po prešovsky, je jasné, že to není originál a tudíž si do receptu zařadí ingredience navíc, či je vynechá. Chápu, že se tím bavíte, dokazujete pro a proti, ale já osobně to považuji za zbytečně vydanou energii, a hlavně nepotřebuji být za moudrou … to tady předvádí jiní. Smajlík dole se usmívá, já také.

gabi
551 příspěvků 12.4.10 04:03
Re: Kurací stroganov po prešovsky

netreba behat po francuzskych a inych internetovych strankach, ked sa jedna o stroganova…staci zajst do kolisky jeho vzniku…do Ruska

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.4.10 01:23
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Omlouvám se za poslední příspěvek, ale je to tím, že Cimrmanovi jako vynálezci, ba i jako šéfkuchaři 100% věřím a on mi uvízl v myši :-)

casino, jsem tedy konihlav, protože zcela barbarsky přidávám kapary a podávám s pomfrity :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.4.10 22:20
Re: Kurací stroganov po prešovsky
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.4.10 22:18
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Co kuchař, to jiná úprava video , a href=http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=126>hostovka, a to nejdůležitější - historie receptu 100% :-)

sveva
751 příspěvků 11.4.10 20:28
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Autor za nic nemůže, tento recept je zveřejněný na několika českých stránkách přesně s tímto názvem a ingrediencemi. Na rozdíl od Mirečka aspoň napsali Stroganov s velkým počátečním písmenem, ale děkujeme za informaci.
Casino Cookie Drobek Klíma Dag a moudrá Bedla. Jsme opravdu ovlivnění recepty na nejčastěji vařeného Stroganova. Prošla jsem všechny možné zdroje, hlavně francouzské (zasloužili se o mezinárodní rozšíření) včetně Larousse a recept je s malými obměnami pořád stejný. I v případě použití kuřecího masa. Kečup přidávají jenom Češi. Celá diskuze o ‚původním‘ receptu je tím pádem zbytečná. Prošla jsem si také recepty na Labu. Pouze Spiser tam dal kečup (Pepino jenom lžičku), Vladka nedává žampiony, ale souhrnně se shodují s tím obvyklým způsobem přípravy.
Zajímavé jsou komentáře k receptu, který vložila Piggyna
Nakonec jsem uvařila (doma bylo telecí) ten nejobvyklejší recept, k tomu sklenku výborného červeného od německého vinaře blízko Černého lesa a na závěr dobrou italskou kávu. Evropská pohoda, která mi pomohla na tento recept zapomenout.
Zdravím.

casino
4496 příspěvků 11.4.10 19:23
Re: Kurací stroganov po prešovsky

gabi, měl jsem rozepsánu reakci na Váš komentář 10.04.2010 13:04 ale po Vašem posledním komentáři bych byl nerad, aby to vyznělo konfrontačně :-)
Co se názvu týká, mně se jeví jako zavádějící, nesouhlasím s ním, ale to je asi tak jediné co s ním mohu dělat :-( Zde u tohoto receptu by to nevyřešilo ani dopsání oblíbeného „à la“.
U některých jídel platí uzance, které je dobré ctít.
To by bylo jako do Kyjevských kotlet nacpat žapiony, nebo naopak do Bakoňských je nedat :-(
Momentálně jsem mimo domov, a nemám možnost nahlédnout do „kuchařek“, ale jsem si jist, že česnek mí oblíbení autoři u tohoto receptu nepoužili. Nicméně, kromě posledních dvou slov v předposlední větě se ztotožňuji s komentářem odkudsi z netu:-))) >>>>> Rowdy 2008-08-15 22:50:09
Trošku přeplácané na Stroganov. První doložený Stroganov je z kuchařské knihy z roku 1861 jak Hovězí po stroganovsku s hořčicí (tenké opečené plátky hovězího ochuceného hořčicí, zalitého bujónem a zjemněné trochou smetany, nic víc). Od roku 1912 se přidávali rajčata. A nakonec v Larousse Gastronomique v roce 1938 je pozměněn na kousky hovězího (nudličky) a přidána cibule. Amíci si to po 2. světové pozměnili a nazvali tak hovězí nudličky s cibulí, houbami a smetanou. No a v dnešní době kdejaký konihlav zfláká hovězí se vším co doma najde, zalije smetanou a dělá chytrého.To jen tak mimochodem, když se probírá jak je to správně.

gabi
551 příspěvků 11.4.10 18:02
Re: Kurací stroganov po prešovsky

martin-etzl, ak mas tento pocit, tak bohuzial…dufam, ze si si precital aj prispevok cookie123 a svevy…zrejme podla Teba je to ok, ked niekto niekoho zosmiesni…tak toto ja neznasam…preto som sa ozvala…ano, lepsie by bolo cusat, aby som tu nebola za zlu a nechat labuznikov v domneni, ze mirecek tu uviedol recept, ktory je hodny opvrhnutia, lebo ma zly nazov…opak je vsak pravdou…tento recept je takmer rovnaky, ako ho zrekonstruoval jeden rusky historik svetoveho mena, a ktory je povazovany za najpravdepodobnejsi…pouzil vsak hovadzie maso…co ale nie je podmienkou…jeden uznavany anglicky kuchar ho napr. robi aj z diviny, a pritom dokonca este uvadza stroganova s malym es…ale to uz je ina kapitola

esmeralda
4813 příspěvků 11.4.10 09:17
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Obrázek je hezký ale zdejším kečupem této barvy nedocílím ať dělám co dělám.
Připomíná mi spíše indické jídlo Butter chicken (murgh makhani), které se takto zbarví kurkumou.
Recept tu už je od Babi.

martin_etzl
280 příspěvků 11.4.10 07:20
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Gabi, možeš mi vysvetliť, prečo sa vždy snažíš všetko rozrýpať?

gabi
551 příspěvků 11.4.10 06:10
Re: Kurací stroganov po prešovsky

sveva, mozes mi vysvetlit, preco by mirecek nemal napisat do nazvu receptu slovo stroganov?…

spiser
717 příspěvků 11.4.10 00:22
Re: Kurací stroganov po prešovsky. Jolana.

Ne u kazdého to funguje. U mne to nejde, view image není aktivní.

jolana
5068 příspěvků 11.4.10 00:11
Re: Kurací stroganov po prešovsky

nemusi sa robit copy…staci kliknut pravym/right click a tam kliknut view image a zobrazi sa cela fotka :)

oldsoft
682 příspěvků 10.4.10 23:37
Re: Kurací stroganov po prešovsky

No já se s tím nějak vyrovnám :D

spiser
717 příspěvků 10.4.10 23:36
Re: Kurací stroganov po prešovsky. Oldsoft.

Toho jsem si, bohuzel, nevsimnul. Odpust!

oldsoft
682 příspěvků 10.4.10 22:57
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Spisere, přesně to o něco níže píšu taky a fotku jsem taky zmenšil, je to jako druhý obrázek u receptu :)

spiser
717 příspěvků 10.4.10 22:37
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Samozrejme ze název je v porádku. Nikde není napsáno jak má „pravý“ Stroganov/Stroganoff vypadat. V tom má Gabi naprostou pravdu.
Co se týká fotky, tak ta je, podle mého skromného mínení, prílis veliká. V originále má celých 297925 byte a rozmery 1024×683 pixles. Mozná proto se nezobrazí celá. Pokud si ale na ni kliknete mysí (pravým), okopírujete si její adresu a tu otevrete v browseru, potom se vám objeví celá.
Snad mi Mirecek odpustí, dovolil jsem si jeho fotku zmensit ( a jen nepatrne zesvetlit) aby vsichni mohli videt jak vypadá.
Zde je:

gabi
551 příspěvků 10.4.10 20:04
Re: Kurací stroganov po prešovsky

casino, Tvoj velky guru pouzil iba recept na najcastejsie vareneho stroganova…v ziadnom pripade nepouzil povodny recept…ten totiz neexistuje…naozajstny rusky odbornik v tejto sfere ( a nielen v tej) vytvoril akusi rekonstrukciu receptu ako asi mohol na konci devatnasteho storocia stroganov vyzerat…ale sam tvrdi, ze po smrti grofa Stroganova sa subezne zacalo varit niekolko verzii tohto jedla…

dnes som varila mireckovho stroganova…je naozaj jednoduchy a vyborny…aj ked s kuracim masom…inac kecupy do jedal vobec nepouzivam…tentokrat sa vsak oplatilo…odporucam

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.4.10 06:37
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Oldsoft … toto jsem již zmiňovala v diskuzi - zkušební verze-obrázky, snad se pepíček ozve.

sveva
751 příspěvků 10.4.10 06:33
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Chtěla jsem se zastat autora, přece napsal stroganov s malým es, bude to mladík co se učí vařit. Ale pak jsem se podívala na jeho stránku a tam končí legrace. Ten kdo se vydává za znalce té či oné kuchyně (jsou tam zábavné chyby) by nikdy neměl napsat slovo stroganov do názvu tohoto receptu. Souhlasím s Drobkem, ale vynechat to slovo je opravdu těžké. Prosím nezapomínejte, že ten recept čte možná právě ten mladík co se učí vařit .....

oldsoft
682 příspěvků 10.4.10 06:15
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Tak je to jasný, prohlížečem to není, Chromajzl (Chrome) i Explorer se chová stejně, čili závada není na našem přijímači. Takže je to otázka pro pepíčka.

blanca.xy
647 příspěvků 10.4.10 05:45
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Já mám Firefox 3.6.3

oldsoft
682 příspěvků 10.4.10 05:18
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Ba jó, teď to taky vidím! Není to prohlížečem? (Já mám Operu 10.51.) Každopádně je to idea pro pepíčka.

blanca.xy
647 příspěvků 10.4.10 05:13
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Záhada, když jdu na recepty z Mého Labužníka, fotka tam není, ani nabídka smajlíků, když jdu na recepty z Diskuze, fuguje foto i smajlíci :)

oldsoft
682 příspěvků 10.4.10 05:12
Re: Kurací stroganov po prešovsky

U receptu jsou teď 2 fotky a ta druhá je OK. Kromě toho stačí na tu, z které je vidět toliko levý horní roh, kliknout pravým myšem, zvolit „Otevřít obrázek“ - a vyobrazení se vyjeví v plné kráse v rozlišení 1024×768 pixelů.

blanca.xy
647 příspěvků 10.4.10 05:09
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Já žádnou fotku už nevidím :-(

noskovice
1322 příspěvků 10.4.10 04:08
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Ať je název jakýkoliv, když vidím tu fotku, tak se mi sbíhají sliny! :)

oldsoft
682 příspěvků 10.4.10 04:01
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Dovolil jsem si opravit obrázek k receptu neznámého autora a připomínám, že před vložením je ho třeba zmenšit, nejlépe na cca 300×200 pixelů.

java
59 příspěvků 10.4.10 03:46
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Mrkněte na Mírečkovy stránky,zdá se mi že nemají chybu.A kuřecí stroganov??Proč ne?Mám podobný recept ale s kuř.játry a je to pochoutka.

Manana
1515 příspěvků 10.4.10 03:05
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Čí pozadí?

martin_etzl
280 příspěvků 10.4.10 01:33
Re: Kurací stroganov po prešovsky Drobku,

na obrázku je pozadí ;-).

dag
543 příspěvků 10.4.10 00:42
Re: Kurací stroganov po prešovsky

souhlasím, Casino. Některá jídla jsou svatá.

casino
4496 příspěvků 9.4.10 23:40
Re: Kurací stroganov po prešovsky

jj, kvůliva ničemu… Nevšímám si. Že by … :-()

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.4.10 22:33
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Nic proti vám všem, ale proč tolik humbuku kvůliva ničemu … nelíbí? Nevšímám si. Kdo je v obrazu … ví, kdo ne… zeptá se. Že by …

casino
4496 příspěvků 9.4.10 22:24
Re: Kurací stroganov po prešovsky

drobek, … pro mě, za mě, je mi to jééééédno! Tedy skoro :-)
Ty vokurky bych vodpustil…, ale ty žampiony neééé:-(((
gabi,
např. zde od samotného Velkého guru, i s pokecem:-) http://www.hostovka.cz/clanek.php?…

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.4.10 22:14
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Dodatek: Co to je na tom obrázku?

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.4.10 22:13
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Casino, od té doby co mi tam předložili karbanátek s bramborovým salátem a rajskou omáčkou se nedivím ničemu. Ale když v názvu vynecháš, aspoň v duchu, ten Stroganoff, nemusí to být špatné. Navíc, v jednoduchosti je krása:)

gabi
551 příspěvků 9.4.10 21:47
Re: Kurací stroganov po prešovsky

cookie123, ty poznas povodny recept?

cookie123
253 příspěvků 9.4.10 19:53
Re: Kurací stroganov po prešovsky

Chudák původní recept())))))) Co někdo dokáže zpitvořit je nevídané:))))

casino
4496 příspěvků 9.4.10 17:32
Re: Kurací stroganov po prešovsky

…možná po prešovsky; ale ne Stroganov :-(

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz