Recept Kupabr - koprový

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájíme na jemno kopr, blanšírujeme v mírně slané vodě okyselené kyselým (lihovým) octem, prudce schladíme, přecedíme. Rozdělíme na tři hromádky. Část kopru necháme bez blanšírování na brambory.

Kuřecí plátek nakrájíme na malé kostičky, prolijeme vinným octem, šťávou z poloviny citrónu, přidáme trochu bílého pepře a půl deci bílého vína, ve kterém jsme rozmíchali trošku škrobové moučky (solamylu třeba). Přidáme část blanšírovaného ko­pru.

Dáme vařit oloupané brambory do vařící vody se solí a koprem (hodně).

Oloupaný patison nakrájíme na kostičky, promícháme se špetkou curry a šťávou.z poloviny citrónu. Na oleji prudce opečeme, přidáme blanšírovaný kopr a půl deci bílého vína, ještě chvilku podusíme, vyjmeme z oleje.

Přidáme nakrájené kuřecí kostičky a také rychle osmahneme. Smícháme s patisonem, přidáme deci bílého vína a třetí hromádku blanšírovaného kopru. Chviličku ještě povaříme.

Brambory slijeme přes jemné síto (kvůli kopru).

Na talíři podáme koprovou směs kuřecího s patisonem a brambory. Kopr zachycený sítem použijeme na dozdobení pokrmu. Kopr pak voní skutečně všude…

POZNÁMKA 1: lze uvařit i s koprem sterilovaným (pak pochopitelně neblanšírujeme)…

POZNÁMKA 2: lze i s cuketou…

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.11.07 vloženo
  • 3176x zobrazeno

Čas přípravy

  • 23 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • plátek kuřecího („ku“)
  • oloupaný patison na kostičky nakrájený („pa“)
  • brambory vařené („br“)
  • kopr (hodně moc)
  • trošku bílého pepře
  • vinný ocet (asi jedna polévkové lžíce)
  • lihový ocet (asi jedna polévkové lžíce)
  • voda vařící
  • jeden citrón
  • trošku škrobové moučky
  • curry (jemně)
  • dvě deci bílého suchého vína
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • jak výše uvedeno - koprové brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kupabr - koprový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kupabr - koprový - a vinný ocet

když ho tak všichni obhajují, tak manžel včera dopoledne risknul koupit vinný ocet a řekli jsem si, že ho kdyžtak vylijeme. Už jsme to stejně jednou udělali. Ale asi ho nevylijeme protože to jídlo bylo vynikající. MI_LAN zase vymyslel skvělý recept! A děkujeme za povídání o vinném octu, možná je to tak, že nám do studených jídel nechutná a v teplých je to něco jiného.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kupabr - koprový - K DISKUSI O VINNÉM OCTU

Nu, co bych tak řekl. Vložil jsem – právě díky této otevřené diskusi – mnou mnohokrát odzkoušený RECEPTÍK http://www.labuznik.com/recipe.php?…" TARGET = _new s vinným octem; je možno zkusit; nadávat nebo naopak přijmout. Každý máme právo na svou chuť. Třeba zajímavá diskuse o vinném octu je také TADY http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…" TARGET = _new . Prostě není to úplně jednoduché - každý máme své chuťové přízně. Já třeba do některých jídel bych vinný ocet [ani balsamico] NEDAL TARGET = _new , neb se domnívám, že tam prostě patří ten lihový. Ale pak jsou pokrmy, kde naopak vynikne krása octa vinného. Třeba já bych řekl takové jenom trošku přibližné pravidlo, které sedí mým chuťovým buňkám (tím chci naznačit, že jiným vůbec nemusí sedět!) - v studené kuchyni spíše používám lihový, v teplé spíše vinný (ale ani toto není stoprocentní, jde spíše o ´polaskání´ s ingrediencemi). Asi si musí každý zkusit, co, kdy a kde… a jak…

 
HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kupabr - koprový

Mixtionnant, já si taky na první pokus koupila nějaký levný český vinný ocet a taky jsem, mírně řečeno, málem vrhla. Ale po těch opěvných ódách od Bali jsem riskla koupit dražší, stejnou značku jako mi chutnalo balsamico, a je to úplně o něčem jiném.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kupabr - koprový

Vinny ocet je naprosto esencialni soucast vetsiny spickovych kuchyni, jeho chut je nenahraditelna (zejmena v pripade balsamica). Presto bych rekla, ze recepty bez vinneho octa stale prevazuji:-) Jestli ti nechutna, nahrad ho citronovou stavou, ale chutove to nebude ono.

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kupabr - koprový - jsme nadšeni, ale proč vinný ocet?

čtu recept s manželem a jsme fakt nadšeni, o víkendu to zkusíme (milujeme koprovou chuť). Ale fakt se chci zeptat, proč na labužníku je tolik jídel s vinným octem? Nám vinný ocet moc nejede, dali jsem ho jednou do bramborového salátu a nijak nás to nenadchlo.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz