Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájíme na jemno kopr, blanšírujeme v mírně slané vodě okyselené kyselým (lihovým) octem, prudce schladíme, přecedíme. Rozdělíme na tři hromádky. Část kopru necháme bez blanšírování na brambory. Kuřecí plátek nakrájíme na malé kostičky, prolijeme vinným octem, šťávou z poloviny citrónu, přidáme trochu bílého pepře a půl deci bílého vína, ve kterém jsme rozmíchali trošku škrobové moučky (solamylu třeba). Přidáme část blanšírovaného kopru. Dáme vařit oloupané brambory do vařící vody se solí a koprem (hodně). Oloupaný patison nakrájíme na kostičky, promícháme se špetkou curry a šťávou.z poloviny citrónu. Na oleji prudce opečeme, přidáme blanšírovaný kopr a půl deci bílého vína, ještě chvilku podusíme, vyjmeme z oleje. Přidáme nakrájené kuřecí kostičky a také rychle osmahneme. Smícháme s patisonem, přidáme deci bílého vína a třetí hromádku blanšírovaného kopru. Chviličku ještě povaříme. Brambory slijeme přes jemné síto (kvůli kopru). Na talíři podáme koprovou směs kuřecího s patisonem a brambory. Kopr zachycený sítem použijeme na dozdobení pokrmu. Kopr pak voní skutečně všude... POZNÁMKA 1: lze uvařit i s koprem sterilovaným (pak pochopitelně neblanšírujeme)... POZNÁMKA 2: lze i s cuketou...
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
jak výše uvedeno - koprové brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kupabr - koprový
54 příspěvků 25.1.09 03:43
když ho tak všichni obhajují, tak manžel včera dopoledne risknul koupit vinný ocet a řekli jsem si, že ho kdyžtak vylijeme. Už jsme to stejně jednou udělali. Ale asi ho nevylijeme protože to jídlo bylo vynikající. MI_LAN zase vymyslel skvělý recept! A děkujeme za povídání o vinném octu, možná je to tak, že nám do studených jídel nechutná a v teplých je to něco jiného.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nu, co bych tak řekl. Vložil jsem – právě díky této otevřené diskusi – mnou mnohokrát odzkoušený RECEPTÍK http://www.labuznik.com/recipe.php?…" TARGET = _new s vinným octem; je možno zkusit; nadávat nebo naopak přijmout. Každý máme právo na svou chuť. Třeba zajímavá diskuse o vinném octu je také TADY http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…" TARGET = _new . Prostě není to úplně jednoduché - každý máme své chuťové přízně. Já třeba do některých jídel bych vinný ocet [ani balsamico] NEDAL TARGET = _new , neb se domnívám, že tam prostě patří ten lihový. Ale pak jsou pokrmy, kde naopak vynikne krása octa vinného. Třeba já bych řekl takové jenom trošku přibližné pravidlo, které sedí mým chuťovým buňkám (tím chci naznačit, že jiným vůbec nemusí sedět!) - v studené kuchyni spíše používám lihový, v teplé spíše vinný (ale ani toto není stoprocentní, jde spíše o ´polaskání´ s ingrediencemi). Asi si musí každý zkusit, co, kdy a kde… a jak…
Mixtionnant, já si taky na první pokus koupila nějaký levný český vinný ocet a taky jsem, mírně řečeno, málem vrhla. Ale po těch opěvných ódách od Bali jsem riskla koupit dražší, stejnou značku jako mi chutnalo balsamico, a je to úplně o něčem jiném.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Vinny ocet je naprosto esencialni soucast vetsiny spickovych kuchyni, jeho chut je nenahraditelna (zejmena v pripade balsamica). Presto bych rekla, ze recepty bez vinneho octa stale prevazuji:-) Jestli ti nechutna, nahrad ho citronovou stavou, ale chutove to nebude ono.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
čtu recept s manželem a jsme fakt nadšeni, o víkendu to zkusíme (milujeme koprovou chuť). Ale fakt se chci zeptat, proč na labužníku je tolik jídel s vinným octem? Nám vinný ocet moc nejede, dali jsem ho jednou do bramborového salátu a nijak nás to nenadchlo.