Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Bola tu diskusia o marmelade z citronov, tu nerobime lebo ich pouzijeme, ale kumqatov mame vela v zahrade. (Ja by som si nebol isty vyrabat z obchodu lebo tu druhu urodu este aj farbia lebo nema peknu farbu). Pre tych, co im rastie v kvetinaci, alebo aj pre tych, co maju urodu v zahrade (alebo idu na lov do botanickej zahrady), kde nepouzivaju postreky. Vyborna marmelada s exotickou chutou. Komquat je kysly, ale ma sladku supku a len trochu trpku. Pridali sme este jednu skoricu pri vareni (nemusi byt). Dakdo pridava este aj trosku brandy…
Snazil som prepisat hodnoty na mensie miery my sme varili niekolko kg. A este ostalo na strome tolko kg. Nema kdo oberat. Kumquaty umyjeme a ostrym rozkrojime na polky a vybereme kostky trosku stlacime a vyskocia. (Posledne mi radili dat do vrecuska zrnka varit, maju vela pektinu a netreba tak dlho varit). Polky nakrajame na jemne platky (babracka) najlepsie pri televizore. Povodny tradicny recept, ako sme robili doteraz, je zaliat vodou a nechat cez noc stat na chladnom mieste. Mama poradila, aby sme to robili ako ona robi, marhule zasypali cukrom na noc, ale my sme este pridali pomarancovu stavu a vodu.
Na druhy den sme preliali zmes do hrnca, pridali palicku skorice a varili na nizkom plameni a zbierali penu. Varili sme asi 45 minut dotial, az je supka uplne makka. Minuly rok sme varili az do husta skor na lekvar tento rok na redsiu marmeladu netreba ziaden pektin, citrusy ho obsahuju prirodzene. Preliali do poharov, u nas je stale teplo, tak pohare aj tak musia ist do velkej ladnicky.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.07.12 02:45
Ako som pisal nova zmena receptu namocit kumquaty na 3 dni , menit vodu a az potom nakrajat na tenko.( netreba tak dlho varit).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Bento, určitě jsi tu měl i fotku croissantu, že ty jsi ji smazal, abys nemusel dát recept?
Bento máte to napsané na jedničku a děkuji za vzpomínku na dávné časy. Kdysi jsem měla keř na zahradě a vařila jsem si právě takovou marmeládu. Bylo toho málo, tak jsem plnila malé skleničky, aby to déle vydrželo. pár kousků jsem i kandovala.
Danda nejen k šunce ale i k sýrům je výborná. I k přípravě některých masových receptů.
Zdravím.
A recept na ten máslový croissant dáš? Vypadá taktéž úžasně
Bento, jedna z nejoblíbenějších - musím dát odkaz, jak výborně ladí se šunkou

http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
super recept
dekuji
ktery ze to obyvas svetadil? ze bych se stavila na snidani
Příspěvek upraven 12.02.11 v 00:12
Inac tych pocet porcii
neviem co som mal napisat , ja ten hrnek zjem
sam..
su len 4.
inac tuto marmaledau pouzivame aj pri peceni masa perfektne potriet , plus je to vdacny darcek lebo sa nevyraba
PS: suroviny sa mi podarilo napisat v cestine
Příspěvek upraven 12.02.11 v 00:12