Recept Kumkvatová zavařenina s rumem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kumkvatová zavařenina s rumem

Postup

1. Kumkvaty důkladně omyjeme a otřeme do­sucha. Potom je nadrobno nakrájíme a odstra­níme z nich semena. 2. Kumkvaty dáme do mísy, dobře je promí­cháme s cukrem, přikryjeme a ponecháme při­bližně 3 - 4 hodiny v klidu. 3. Spolu s cukrem vložíme kumkvaty do hrn­ce, přidáme rum, limetovou šťávu a vanilkový cukr. Za stálého míchání vše vaříme zhruba 5 minut. 4. Zavařeninu naplníme do vyvařených a su­chých sklenic. Víčko neprodyšné uzavřeme a dáme vychladnout. Chceme-li zavařeninu věnovat jako dárek, použijeme ozdobnou skle­nici, ovážeme ji stužkou a opatříme etiketou.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 15.12.01 vloženo
  • 5821x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • *3 sklenice á 450g:*
  • 900 g kumkvatů
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 100 ml rumu
  • šťáva z 1 limety (nebo z 1/2 citronu)
  • 1 balíček vanilkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kumkvatová zavařenina s rumem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kumkvatová zavařenina s rumem

blanca.xy
647 příspěvků 12.2.10 22:36
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem

Cenově asi vede Kaufland, dnes jsem viděla kumkvaty v Globusu za 169,– Kč za kilo.

jolana
5068 příspěvků 12.2.10 17:37
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem

To je grecky recept. A robi sa takisto s dulami/dula, akurat ze dula sa pridava nakrajana na stvrt alebo polovice az pri vareni+ okvetne kvietky ruzi alebo kusok dzemu z ruzi do kazdej polovice duly. Robievam to raz do roka svojim. Ti tie kumkvaty aj surove chrumaju aj s jadierkami ako jednohubky. Ja ich nerada ani varene, ani pecene ani surove. Kto si chce ulahcit pracu dava to do toho velkeho priesvitneho grilovacieho sacku.
Dobru chut :)

anickav
2904 příspěvků 12.2.10 16:38
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem,Danda,

ten úsmev patrí tomu, čo údil salámy…

ewa
600 příspěvků 12.2.10 16:37
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem

Právě jsem přišla z Kauflandu, tam kumkvaty měli za 125 Kč kilo.

anickav
2904 příspěvků 12.2.10 16:36
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem,Danda,
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Jenofefa
1315 příspěvků 12.2.10 16:08
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - Dando

Děkuji, to víš, velkoměsto, budu se muset podívat. U vás máte všechno blízko a znáte se…:D Budu se muset podívat do nějakého super…, hyper… Cena nízká není, ale já k té zavařenině musela přičíst i cenu výletu na Korfu, to se to prodražilo :o

svato
1429 příspěvků 12.2.10 15:58
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - teda, Jolana,

takéto šoky hneď zrána. Jahňacinu máme veľmi radi, len u nás je podstatne drahšia (povedala by som, že až neúmerne), ako v ČR alebo hoci aj Nemecku. Skúsim nakuknúť do Rakús alebo poprosím Aničku, či by sa nepozrela, ako to vyzerá v Maďarsku.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.10 05:28
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - Jol :-)

tvoje recepty mají daco do seba :-), mám tu kousek skopového, vyměnila jsem ho za pěkný bůček :-), ale příští týden radši koupím jehněčí kolínka a zkusím podle tvého popisu, Zdenda bude navýsost spokojený, miluje jehněčí :-) Dík, zdravím :-) D.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.10 05:24
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - Jeno :-)

kupovala jsem je ve velkých krámech, ale teď je objednává kamarádka ze zeleniny přímo k nám do vsi, proto mám ráda malé živnostníky, přizpůsobí se poptávce, i když asi za vyšší cenu, ale mám jistotu, že je to čerstvé, kilo stojí 150Kč, ale jak říká svato, asi nás to nezruinuje :-) měj se hezky a pozdravuj berušku :-)

jolana
5068 příspěvků 12.2.10 05:00
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem

Dando, menej hrebicku, ocot a cukor podla chuti ale nie tak vela ako je v recepte+troska oleja asi 2 PL, sol, mozno pridat zazvor (cerstvy je lepsi)..nalozit kus jahnaciny na 12-24 hodin, poslednych 6-8 hodin pridat kumkvaty zo styri pat, sest …no a potom dat piect, mierne, pomaly , prikryte a az nakoniec masko narychlo zapiect zvrchu do zlatava..sweetened masko, vonave za slnkom, lahodne..
PS : jeden fiskus dava len kumkvat zo safranom a tiez to ma daco do seba..
Ahooj :)

svato
1429 příspěvků 12.2.10 03:50
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem

Ďakujem, skúsim, ako sa poznám, mne to chutiť určite bude.. To nové korenie mi pripomenulo „kořeněné meruňky“ od Vladky, vyskúšala som s úspechom minulý rok.
Kumkváty kupujem v Tescu, poruke by to bolo, aj keď drahé. Ale zase pol kila ma snáď nezruinuje.

Jenofefa
1315 příspěvků 12.2.10 01:53
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - Dando

A kde ty kumkvaty kupuješ? Já je miluji, ale vozím si zavařeniny z Řecka, ale to není zrovna po ruce a nejlevnější.:o

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.10 00:25
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - svato :-)

nemám chuť hledat jestli tu už není, protože je to zdlouhavé, tak na tvé přání a přísahám, že je to po 3 týdnech lepší a lepší, bez sterilizace, jen tak ve sklenici ve špajzu, dávám si to do jogurtu, k masu, k sýru …

takže: 1/2kg kumkvátů,
11/2 šálku bílého vinného octa a to samé cukru,
kousek skořice,
15 hřebíčků,
6 nových koření
Kumkvaty rozkrájet na 1/4 a vyndat semínka, dát do hrnce s asi 3dcl vody a podusit do změknutí. Potom ovoce děrovanou sběračkou vybrat, do vody přidat cukr a koření, přivést do varu, přidat ovoce a dusit asi 30 minut. Opět ovoce vybrat, vložit do sklenice a sirup povařit do zhoustnutí, nalít na ovoce a nechat 14 dní odležet. Příjemná ovocně nakyslá chuť s koncentrovanou vůní citrusů a lahodnou hořkostí na závěr :-)

Recept je z knihy:Vše o koření - Sallie Morrisová, vydal Svojtka 2005
Pokud zkusíš, nech si chutnat :-)

svato
1429 příspěvků 11.2.10 17:31
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem - Danda

Mohla by si pridať aj ten Tvoj recept, ak ho máš poruke.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.2.10 02:32
Re: Kumkvatová zavařenina s rumem

Měla jsem trošku jiný recept, bez rumu, ale s novým kořením, hřebíčkem a celou skořicí, svěží chuť s výraznou citrusovou vůní a nepatrným nádechem hořkosti . Výborné nejen k uzené šunce, ale i do řeckého jogurtu, k sýrům … :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jahodový pohár Jahodový pohár
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz