Recept Kulicky z ovesných vlocek

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kulicky z ovesných vlocek

Postup

Vsechny ingredience smícháme dohromady a z vytvorené hmoty deláme kulicky (o prumeru asi 2cm), které muzeme obalit v kokosu, kakau a nebo v nicem. Hotové kulicky se muzou hned jíst, ale doporucuji ulozit je na chladnejsí místo a pockat do druhého dne. Já tyto kulicky zrovna nemusím, ale deti se po nich muzou utlouct a tak snad zachutnají i nekterým Labuzníkum. Jedná se o vánocní cukroví, ale deti si je rády udelají samy i o prázdninách.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 02.08.05 vloženo
  • 9089x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 125g zmeklého másla a nebo jiného tuku (Perla na studenou kuchyn apod)
  • 250g ovesných vlocek
  • 50g kakaa
  • 4 lzíce kávy (uvarené)
  • 2 lzicky mandlové nebo vanilkové essence
  • 200g cukru
  • popr. strouhaný kokos, kakao

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 12.03.17 11:28

Ten recept znám v úpravě pro dospělé – místo uvařené kávy se do hmoty dává rum. A kakaa se dává o něco méně. U tohoto receptu si nejsem jistá, zda bych měla použít kakaový prášek nebo jestli má autorka na mysli kakao granulované (typu Granka) :nevim:

O letošních Velikonocích jsem se rozhodla koledníkům podávat místo obvyklých sladkých zákusků
HROMÁDKY BOBKŮ VELIKONOČNÍHO ZAJÍČKA
a právě na ty bobky se ideálně hodí tento geniálně jednoduchý recept :palec: :lol:

Dekorace jsou vyrobeny z domácí cukrové potahovací a modelovací hmoty. Recept na ni najdete na webu také pod názvem potahovací a modelovací hmota varna a také na mém webu

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kulicky z ovesných vlocek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 13.03.17 23:31

@birkana
No, netvrdím, že děláte chiiibu :) Obvykle děláme tak, jak nás doma naučili, že :mavam:
Např. krutonky dělám na másle (nebo v remosce pokladu máslem) že aby se nacucaly a posléze vydržely v polévce déle, aniž by se touto nacucaly a předčasně vyměkly :)
Ale strouhanku pražím a teprve např. na qětáku ji ex post smáčím máslem, milý Lojzo :mrgreen:

birkana
1687 příspěvků 13.03.17 11:15

Rdím se, @casino , použila jsem chybný termín. :oops: Do ovesných kaší (porridge) a jako náhradu za ořechy vločky nepražím na úplně suché pánvi, alébrž smažím na kousku másla. Vločky to máslo okamžitě vcucnou, jemně se omastí a jejich povrch se opéká do světle hnědého odstínu. Do kaše používám na 50 g vloček 1 KL másla (5 - 7 g). Navrch už nemastím. Stejně tak smažím část vloček do ovesných karbanátků a jako přídavek do houbové sekané.

Strouhanka na másle se u nás smažila k bramborovým šiškám. Osmažit strouhanku 1 : 1 s máslem, na to hodit hotové šišky, obalit, na chvíli dát do trouby opéct a podávat se zeleninovým salátem. Nejsem si jistá, co je na tom špatně neb kde dělám chybu :nevim:.

casino
4488 příspěvků 13.03.17 08:41
Vločky

Jj, pražené ovesné vločky to je vskutku jiné „maso“ než vločky nepražené…

@birkana
Nebudu otevírat diskuzi na théééma pražení vs. smažení… :)…ale fakt vločky pražíte na másle? 8o
No řek´ bych, že je to skoro jako pražit strouhanku na másle :mrgreen:
A když se posléze výsledný produkt zkropí přepuštěným máslem, tak to už je ale jiná pohádka, že :mavam:

Příspěvek upraven 13.03.17 v 08:43

birkana
1687 příspěvků 13.03.17 07:49

@dag, vločky by se jistě opražit na másle mohly stejně, jako když se jimi nahrazují ořechy do vánočního pečiva (pracny, čokoládové kuličky apod.). Ztratí tím typickou „moučnou“ chuť.

Tento recept (jak píše autorka) si mohou připravit děti samy, proto je asi vhodnější upustit od tepelné úpravy. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že po přídavku rumu a kvalitního (negranulovaného) kakaa ta syrová chuť vloček téměř není patrná.

Komu by i přes to vadila, nechť praží. Na druhou stranu - dnes je zdravá móda vločky jíst syrové (různé „mysli“ směsi) - děti je mají rády.

Příště vločky rozemelu v mixéru, přidám trochu víc másla a hmotu použiju jako náplň do oplatek typu „tatranky“. Když se podívám na složení těch komerčně vyráběných, je mi z toho smutno :roll:.

dag
543 příspěvků 12.03.17 21:34
ovesné kuličky

Myslím, že je potřeba vločky alespoň trochu opražit

vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kulicky z ovesných vlocek

Určitě si je dám do oblíbených, protože jsem vděčná za každý recept, který je vánoční a neobsahuje ani ořechy ani kokos atd. 100% vyzkouším…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz