Recept Kulicky z ovesných vlocek
Lindaa Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vsechny ingredience smícháme dohromady a z vytvorené hmoty deláme kulicky (o prumeru asi 2cm), které muzeme obalit v kokosu, kakau a nebo v nicem. Hotové kulicky se muzou hned jíst, ale doporucuji ulozit je na chladnejsí místo a pockat do druhého dne. Já tyto kulicky zrovna nemusím, ale deti se po nich muzou utlouct a tak snad zachutnají i nekterým Labuzníkum. Jedná se o vánocní cukroví, ale deti si je rády udelají samy i o prázdninách.
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
- 02.08.05 vloženo
- 10497x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Ingredience
- 125g zmeklého másla a nebo jiného tuku (Perla na studenou kuchyn apod)
- 250g ovesných vlocek
- 50g kakaa
- 4 lzíce kávy (uvarené)
- 2 lzicky mandlové nebo vanilkové essence
- 200g cukru
- popr. strouhaný kokos, kakao
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.3.17 11:28
Ten recept znám v úpravě pro dospělé –
místo uvařené kávy se do hmoty dává rum. A kakaa se dává o něco
méně. U tohoto receptu si nejsem jistá, zda bych měla použít kakaový
prášek nebo jestli má autorka na mysli kakao granulované (typu
Granka)
O letošních Velikonocích jsem se rozhodla
koledníkům podávat místo obvyklých sladkých zákusků
HROMÁDKY BOBKŮ VELIKONOČNÍHO
ZAJÍČKA
a právě na ty bobky se ideálně hodí tento
geniálně jednoduchý recept
Dekorace jsou vyrobeny z domácí cukrové potahovací a modelovací hmoty. Recept na ni najdete na webu také pod názvem potahovací a modelovací hmota varna a také na mém webu
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Kulicky z ovesných vlocek
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kulicky z ovesných vlocek
@birkana
Obvykle děláme tak, jak nás doma naučili,
že 


No, netvrdím, že děláte chiiibu
Např. krutonky dělám na másle (nebo v remosce pokladu máslem) že aby se nacucaly a posléze vydržely v polévce déle, aniž by se touto nacucaly a předčasně vyměkly
Ale strouhanku pražím a teprve např. na qětáku ji ex post smáčím máslem, milý Lojzo
Rdím se, @casino , použila jsem chybný termín.
Do ovesných kaší (porridge) a jako náhradu
za ořechy vločky nepražím na úplně suché pánvi,
alébrž smažím na kousku másla. Vločky to máslo
okamžitě vcucnou, jemně se omastí a jejich povrch se opéká do světle
hnědého odstínu. Do kaše používám na 50 g vloček 1 KL másla (5 -
7 g). Navrch už nemastím. Stejně tak smažím část vloček do ovesných
karbanátků a jako přídavek do houbové sekané.
Strouhanka na másle se u nás smažila k bramborovým šiškám. Osmažit strouhanku 1 : 1 s máslem, na to hodit hotové šišky, obalit, na chvíli dát do trouby opéct a podávat se zeleninovým salátem. Nejsem si jistá, co je na tom špatně neb kde dělám chybu
.
Jj, pražené ovesné vločky to je vskutku jiné „maso“ než vločky nepražené…
@birkana
…ale fakt vločky pražíte na másle? 


Nebudu otevírat diskuzi na théééma pražení vs. smažení…
No řek´ bych, že je to skoro jako pražit strouhanku na másle
A když se posléze výsledný produkt zkropí přepuštěným máslem, tak to už je ale jiná pohádka, že
Příspěvek upraven 13.03.17 v 08:43
@dag, vločky by se jistě opražit na másle mohly stejně, jako když se jimi nahrazují ořechy do vánočního pečiva (pracny, čokoládové kuličky apod.). Ztratí tím typickou „moučnou“ chuť.
Tento recept (jak píše autorka) si mohou připravit děti samy, proto je asi vhodnější upustit od tepelné úpravy. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že po přídavku rumu a kvalitního (negranulovaného) kakaa ta syrová chuť vloček téměř není patrná.
Komu by i přes to vadila, nechť praží. Na druhou stranu - dnes je zdravá móda vločky jíst syrové (různé „mysli“ směsi) - děti je mají rády.
Příště vločky rozemelu v mixéru, přidám trochu víc másla a hmotu použiju jako náplň do oplatek typu „tatranky“. Když se podívám na složení těch komerčně vyráběných, je mi z toho smutno
.
Myslím, že je potřeba vločky alespoň trochu opražit
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě si je dám do oblíbených, protože jsem vděčná za každý recept, který je vánoční a neobsahuje ani ořechy ani kokos atd. 100% vyzkouším…