Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Minuly tyzden som si kupil taketo „cudo“ na trhu. Moc nevedeli po anglicky a nevedli mi povedat meno. Nastastie mame mladsich potomkov, ktory su vynikajuci v praci s Googlom. Takze vyborny tradicny Vietnamsky recept Banh Cam. Kde plnka z fazuliek je schovana vo vyprazanej gulke z ryzoveho cesta so sezamovymi semienkami. Inac ma to vo vnutri „hrkotat“ ako hrkalka… aspon tak mi to ukazovali a myslel som, ze to je daco osvindlovane, ze na tej plnke okradli.
1- Fazulu najlepsie mungo, dame cez noc namocit. Na druhy den ju dame do pary varit, pokial nazmakne na cca 25 minut. Odlozime na stranu, pokial nam trochu ochladne.
2-Do misky s teplou vodou si dame rozpustit cukor na syrup. V druhej miske vyrobime kasu z uvarenej fazule, struhaneho kokosu a cukroveho syrupu. Z tejto zmesy navyrabame male gulky, ktore dame schladit do ladnicky.
3-Do misky dame 2 1/2 salky s teplou vodou, dame rozpustit cukor, pridame dva druhy ryzovej muky – lepkavu a „normalnu“ - podla tohto receptu pridavaju aj zemiakove vlocky (dovod je, ze tie gulky maju tendenciu vybuchovat a zemiaky ich drzia pohromade), nakoniec pridame prasok do peciva a spravime cesto. Cesto mam mat konzistenciu plasteliny - ked je suche, pridajte trosku vodu.
4-Z cesta odoberene cast velkosti golfovej lopticky a v dlani ju splostime - vyformujeme prstami na placku. Do vnutra vlozime schladenu gulku a zavrieme placku a vyformujeme vacsiu gulu.
5-Obalime v sezamovych semienkach a poriadne ich povtlacame do cesta, aby nam nevypadli pri vyprazani. Odlozime na cca 1 hodinu na stranu si odpocinut. Prazime do zlatista najlepsie vo friteze.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Len taka zaujmavost co nam Google povedal, v Cine sa robi daco podobne " zin dou „aj v Japonsku "dorayaki “.
Bento,…já jsem si to myslela taky…

Tomu rikam vyzva! Prece to musi jit, ne? Bramborove vlocky - to je neco jako dehydratovany polotovar na bramborove testo?
Jaj
donesem kyticku ked pridem do
Prahy. Ty ma precenujes , keby som vedel taketo vykumstovat tak uz dakde
predavam.Mna to zaujalo ako sa to robi.
Takze pridavam len recept.
Bento, vložil jsi jen recept nebo tohle je i tvůj výtvor ?
Chcel by som podakovat Ravenous Couple, ze aj ked ich postup je modernejsi ako ine tradicne je velmi zrozumitelny.

http://www.theravenouscouple.com/…e-balls.html
Lebo z toho originalneho Vietnamskeho som bol jelen

http://www.youtube.com/watch?…
5065 příspěvků 29.07.11 16:08
hehe…jeeej..nevieeem…a chcem! a co je dnu?..pakistanci maju daco podobne a volaju to polo golo…ci ako..som zabudla a robia to z krupice a vody, sa urobi cesto a potom to vyprazaju a pozivaju k dipom a omackam …mam to dakde ulozene ale neviem kde
a na blizkom vychode je daco podobne je to
sladke a nie je to prazdne ale…sem s receptom, dostanes medailu…veelmi
pekne to vyzera..