Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nevím, jestli je to možné, ale na labu jsem nenašla… Mám doma recepty
dva, jeden staropolský, druhý ruský. Tohle je jeden z nich
Nejprve připravíme těsto: Z droždí, trošky mléka, špetky cukru a špetky mouky uděláme kvásek. Ostatní suroviny smícháme, přidáme vzešlý kvásek a uhněteme hladké nelepivé lesklé těsto. Necháme v teple vykynout. Mezitím přichystáme náplň: Namočené houby uvaříme do měkka ve vodě, ve které se máčely, nasekáme na drobno. Zelí pokrájíme a uvaříme také do měkka. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme houby, zelí a chvíli smažíme. Odstavíme z ohně, přidáme vejce a koření. Náplň by měla být lehce pikantní. Formu nebo plech vymažeme tukem, těsto vyválíme na placku a doprostřed placky vložíme teplou náplň. Přeložíme, piroh po okrajích dobře uzavřeme a opatrně přeneseme do formy či na plech. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a vložíme do trouby, vyhřáté na 160°C. Upečený horký piroh nakrájíme na porce a podáváme (prý) k červenému baršči. K jakékoli jiné polévce je taky dobrý. I samotný. :-)
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Pirohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kulebiak - staropolský
Tedy, babi, ty jsi neuvěřitelná…
Ne, nemám stejný recept - vlastně nevím,
jestli je stejný. Čechovovu povídku jsem nečetla, takže o tomhle popisu
nemám tušení. Jak ty to děláš??? Zahanbuješ mě 
Alis, rusky recept mam take a zacala jsem jej kdysi i po castech psat. Napsala jsem ‚Blinciki‘, ale zbytek ‚Kolebjaka‘ jsem uz nenapsala
Nejkrasnejsi popis pokrmu podava soudni
stenograf v Cechove povidce ‚Sirena‘. Mas ten stejny stary recept?
Babi, taky vlož, každý recept na kulebiak je fajn, já kouknu na ten, co se tváří, že je původen z Ruska
Wydro, těch vajíček v zelí se neboj, je to malé množství, jen to to zelí trochu spojí a uhladí tu kyselost. Ale pokud je vynecháš, určitě se nic nestane.
Příspěvek upraven 03.02.11 v 21:02
Zebulonko, tvůj recept mi připadá takový víc ruský, takový bohatýrský, určitě ho vlož, budu ráda.
Alis, ancto jsem bydlela co by kamenem dohodil od hranic s Polskem, mam pomerne dost receptu, ktere jsem jiz dokonce slibila Wydricce. Recept na masovy Kubeliak je moc dobry…mozna ze i Ty si tam neco obkoukas, jako trebas mak misto kminu
Alis, to vypada dobre, moc dobre!Jiste s dovolenim vynecham vejce do zeli , prze kysane zeli s vejcem nepritahuje me chutove bunky. Do zelnacky bych ho taky nikdy nedala. Spis to pomazu zakysankou… no ja si poradim a brzo dam vedet.
Alis, to mám radost z tohohle receptu, znam ho take, trochu jinak, s listovym testem, lososem a ryzi, jestli nebude vadit, casem ho pridam, urcite nebude duplicitni
. Ale proc mam radost - vzdycky mi ta „moje“
verze pripadala malo polska, nejak moc nobl, nebo jak to rict. Tohle vypada
moc pekne!