Recept Kulajda z čerstvých hub

(Hodnoceno 1x) Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kulajda z čerstvých hub

Postup

Houby očistíme a nakrájíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme najemno a mrkev nakrájíme na kolečka. Vše společně s houbami, vložíme do hrnce s vodou, přidáme kmín, pepř, sůl a uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme jíšku, kterou rozšleháme se smetanou, potom ji vlijeme do polévky, rozmícháme a vaříme ještě asi 10 minut, podle chuti dosolíme. Hotovou polévku ozdobíme petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 07.11.01 vloženo
  • 42387x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 litr vody
  • 250 ml smetany
  • 40 g tuku
  • 40 g hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička kmínu
  • pepř
  • sůl
  • petrželka na ozdobu

Doporučená příloha

  • podáváme s pečivem nebo s topinkou s česnekem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.1.15 11:53

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 14.9.14 10:41

Presne podľa receptu.
Polievka je výborná!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kulajda z čerstvých hub

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kulajda z čerstvých hub

Lyduska
411 příspěvků 27.1.15 14:48

@masox ano, su cerstve - teda z mraznicky :-). Ale nazbierane mnou :-)

masox
2 příspěvky 27.1.15 13:53
Opravdu jsou čerstvé, Maruško

Tak ted jsem se trošičku zalekl toho názvu, z čerstvých hub!!! Ještě jsem sice nevařil, podle obrázku vypadá dobře, ale teď na konci ledna z čerstvých hub???

Cisajda
37 příspěvků 15.9.14 14:58

To je zase pravda, tohle není „redukovanó kulajdó“ :potlesk:

birkana
1741 příspěvků 15.9.14 13:51

@Cisajda, kulajda s mrkví či bez :think: Hlavně, že nepochází z " poctivě zredukované vaničky" :twisted: :cert: :potlesk:

Cisajda
37 příspěvků 15.9.14 09:38
Kulajda???

Tak nevím, do kulajdy mrkev a petržel? Pak už to asi není kulajda. Kde je kopr?? :-(
Jinak netvrdím, že nemůže být dobrá.

Lyduska
411 příspěvků 14.9.14 10:43

Do smotanových polievok dávam ocot vždy nakoniec, pred dovarením. Ešte sa mi nestalo, že by sa polievka „zrazila“.

Labužník kamila02
3 příspěvky 13.12.02 11:33
Nezabudli

ste nahodou napisat kedy pridat ocet?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz