Recept Kukuřičná krémová kuřecí polévka

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kukuřičná krémová kuřecí polévka

Postup

1.Masko na vyvar zalejeme vodou a nechame prwevriet zopar sekund.
Maso vybereme, osusime, vodu vylejeme.
2.Do hrnca dame vsetky suroviny na vyvar a zalejeme 6 salkami vody.
Nechame pomaly vriet asi 30 az 40 minut.
3.Maso vybereme, korenie a zeleninu vyhodime a z vyvaru si ponechame styri salky.
4.Masko obereme od kosti a narezeme na malinke kusky.

Finale-samotna polievka:
Na lyzicke oleja oprazime zopar sekund zazvor a cesnak.
Pridame vyvar, masko, kukuricu, sezamovy olej, sojovu omacku, cukor a nechame prevriet.
Ak chceme (nemusime) v 2 Lyziciach vody rozmiesame skrob a za staleho miesania pomaly prilejeme do polievky.
Vajicka rozmiesane v lyzici vody a prilevame na nitku do vriacej polievky.
Nechame prejst varom a podavame ozdobene nakrajanou zelenou cibulkou .
Dobru chut!

Pozn.: Kludne mozeme olupat kukuricu a urobit z nej polievku.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.01.09 vloženo
  • 9816x zobrazeno

Ingredience

  • Vyvar:
  • 500 gr kuracich stehien alebo co sa raci
  • 1 cibula rozrezana na stvrtky
  • 2-3 snietky zeleneho petrzlenu
  • asi 2 cm zazvor cerstvy narezany na hrubsie platky
  • 4-5 guliciek bieleho korenia
  • sol
  • Samotna polievka:
  • 1 strucik pretlaceneho /rozdrveneho cesnaku
  • asi 2 cm cerstvy zazvor nastruhany
  • 1 PL oleja
  • 1 plechovka (400 gr)kukurice rozmixovanej/predava sa ako kremova/creamed alebo si jednu plechovku normalnej rozmixujeme
  • 1 PL sezam.olej alebo stolovy olej
  • 1 PL sojovej omacky
  • 2 KL cukor
  • 3 PL skrobu (nemusi byt)
  • 2 PL vody
  • 2 vajcia rozmiesane s 1 PL vody
  • sol a biele korenie mlete
  • zelena cibulka nasekana na ozdobu a chut (nie je -nevadi)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 20.09.11 10:16

Odkaz na uvaření

labuznik 29.09.10 12:33

Diskuse k receptu Kukuřičná krémová kuřecí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 10.01.12 22:37

Dobru chut :)

 
svato
1415 příspěvků 10.01.12 21:38

dnes vyskúšané (bez mikrovlnky) a maškrtnou rodinou pochválené :potlesk:

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.09.11 01:03

Anko, steak nějak takhle: http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Casino, chybami se člověk učí. Jednou jsem místo jíšky vyrobila malý černý míček na squash.

Anittto a Glamo, tohle je můj velice oblíbený recept na brambory: http://www.labuznik.com/…y-v-kabatku/

Alis, už se těším na tvůj recept.

Wydro, tahle polévka bude určítě moc dobrá, ale na mne moc složitá. Vy jste děvčata pilná. Já na stará kolena silně lenivím.
Moje forte je něco jako tato: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Jen tak mimochodem…proč se nazývá krémová? Na obrázku moc „krémově“ nevypadá.

 
wydra  23.09.11 00:11

Jsem jen zvedava kdo uvari v MW tuhle polivku konecne :-)

Příspěvek upraven 23.09.11 v 00:11

 
Alis
2617 příspěvků 22.09.11 22:47

Glamo:

Brambory v mikrovlnce

Esme a Anitto, recept na koláč vložím, prosím o chvilku strpení, chystám se ho dělat v dohledné době, tak rovnou nafotím :-)

 
Anitta
521 příspěvků 22.09.11 18:27

…jen dodavam, lepsi jsou moucnejsi brambory :wink:

 
Anitta
521 příspěvků 22.09.11 18:17

Glama, jen umyt, osusit a polozit do MW na tocnu, zadny talir, nic. Takhle to delam, kdyz potrebuju rychle 1-2 brambory. Pak pres uterku (abych se nepalila)vyzkousim, jestli jsou mekke, pripadne pridam minutku. Pak nariznu na povrchu dlouhy krizek a bramboru stlacim ze spodu do vrchu az tim krizkem trochu proleze, pak uz jen treba zakysanou smetanu, sul, pepr, pazitka, cibulka, maslo atd. :wink:
Koukala jsem na Esmeraldy recept a budu to muset co nejdriv udelat :-D

 
glama  22.09.11 18:01

Anitto - a to jen tak…? bez vody a nebo ve vodě?? bez vody propíchat asi slupku, že? 8-o
To jsou věci… :think:

 
Anitta
521 příspěvků 22.09.11 17:00

Glama, jednoduse, z kazde strany 2 minuty, zalezi na velikosti a poctu brambor a sile MW a mozna ma Esmeralda jiny recept, rada se poucim :-D
Ja v MW ale take nevarim, pouze tyhle drobnosti, hlavne ohrivam, rozmrazuju apod. Zadnemu plastiku v MW neverim. Kdyz potrebuju neco prskavyho prikryt, pouziju mokrou papirovou uterku. :wink:

 
wydra  22.09.11 16:54

Nerozpoustim maslo cele, vzdy jen kus a to v naberacce nad plynovym horakem :-P

 
glama  22.09.11 16:37

Casino..já máslo před vložením do MW ale rozbaluji… ;-)
:mrgreen:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 22.09.11 16:20

Diskuse z pod receptu se nedá jednoduše zkopírovat do Diskuse, jsou to dvě odlišné věci. Není problém si založit téma nové ohledně MW.

 
casino
4463 příspěvků 22.09.11 15:39

Hi hi,
o rozehřívání másla v MW by vám mohla povyprávět ta moje…
Dušovala se, prý to nebyl semtex…
Nevěřil jsem :mrgreen:

Zdá se, že Viktorka si sedí na rukou, nebo má Áčko (absenci) :-)

 
glama  22.09.11 15:19

Já v MW nevařím, nemám ji moc ráda, nebaví mě.. Používám jen na občasné ohřátí a pak hlavně před Vánocemi na rozehřívání másla při pečení. :-D
Mě baví prostě jídlo na pánvi, v hrnci apod.
Ale ty brambory mě zaujaly… Jak se vaří brambory v MW:?:
:mrgreen:

 
anka22
95 příspěvků 22.09.11 14:13

Esmeraldo, prosím, jak děláš steak v MW? To mě fakt zajímá. I ten koláč bych se ráda dozvěděla.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.09.11 11:28

Wydro, délka vaření záleží na obsahu vody v potravinách.
Proto je možno uvařit 4 velké brambory za necelých deset minut, ale rýže nebo těstoviny zaberou i v MW stejný čas jako když se vaří konvenční metodou.

Kdybys náhodou zavítala do Oz, ráda ti uvařím v MW celý oběd, včetně steaku. 8-)

 
wydra  22.09.11 10:21

Z teto diskuze zacinam verit, ze neco z MW muze byt nejen jedle, ale i dobre. Nemam kolem sebe nikoho, kdo by, jako labuznici, v MW varil, tezko ochutnam. Jeste se tu nezminujete ale o dobe vareni!? MW kupovat nebudu, ale nazory si rada prectu.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.09.11 10:08

Musím se trochu zastat plastových nádob. Po operaci ramene (kdy byl pro mě těžký i kartáček na zuby) jsem to obzvláště ocenila neboť jednou jejich výhodou je že jsou lehké.
Ale nejde použít kdejakou plastovou nádobu. Musí to být plast k mikrovlnění určený. Proto kupuji výhradně vyrobený v Oz, neboť tu asi přeci jen máme trochu přísnější bezpečnostní kritéria než například v některých asijských zemích.
Ale plast má svoje limitace. Nesmí se v něm vařit pokrmy s vysokým obsahem tuku a cukru.
Proto zůstává i po letech favoritem sklo a keramika. Navíc to pěkně vypadá a může to jít z MW rovnou na stůl.

Alis i u nás jsou MW brambory nejoblíbenější. Tyto http://www.labuznik.com/…y-v-kabatku/ Dělám velice často a je úplně jedno kolik jich udělám, nikdy nic nezbyde.

A o ten nadýchaný jablkoý koláč také úpěnlivě prosím.

 
jolana
5064 příspěvků 22.09.11 00:51

hehe… ono polievka nikomu pri tom plkani nevychladla, receptu to je jedno kedze su to len slova na papieri ci cisla na (neviem na com) a mne je to tiez jedno…aspon sa clovek daco dozvie, od toho je tu ten piestor pod ..si myslim.. ..zdravim vsetkych techzdatnych… :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 22.09.11 00:25

Anitta se nechala vyprovokovat, ale positivne tentokrat :wink: mikrovlnu samozrejme pouzivam, protoze je to pohodlne, rozhodne zdravejsi, kdyz se nepouziva nic z plastiku, nez grilovani a take vareni na plynu. I ten klas kukurice si radeji „upecu“ v mikrovlnce, je to rychla, cista prace a nepalim si ruce pri loupani susti. Take se mi nevylouhuje pri vareni v hrnci. :mrgreen: :-D
Alis, prosim recept na nadychany jablecny kolac v MW, dik :-D

 
Bento
794 příspěvků 22.09.11 00:20

Mladsi syn chodil na vysku a popritom si privyrabal a tahal vela nocnych.Ked sa nam pokazila stara MW poradil aby sme kupili posledny model, (ktory stale neviem spravne ovladat , to iste je ale aj s DVD prehravacom).
Takze ziadne rachotenie v kuchyni o 4 hodiny rano po dlhej sifte, tento zazrak zohreje, napari , zapecie vsetko aj v hrnci , ziadne specialne plastiky, uplne super. (toto nie je reklama na specificky vyrobok , len konstatovanie ze doba sa meni ) :potlesk:
 http://www.lg.com/…-9289VSD.jsp

 
Alis
2617 příspěvků 21.09.11 23:56

Taky souhlasím, ale prosím adminku, aby to udělala se všemi předchozími příspěvky naráz. To bych neuměla a recept si naše plky o mikrovlnce nezaslouží. :-)

Jak říká labužník Wolfg, když nějaký přístroj stál nějakou sumu, měl by makat a nezahálet. Mám mikrovlnku s horkovzduchem a dvojitým grilem, nenechám ji zahálet a jen bezduše ohřívat, když umí vařit.

Souhlasím s tím, že zelenina vařená v mikrovlnce chutná často daleko lépe, než vařená v hrnci na plotně, údajně si uchovává i víc vitamínů. Nemohu posoudit, vitamíny na talíři počítat neumím. Ale takové brambory vařené bez vody ve slupce v MW jsou bezkonkurenčně lepší, než vařené ve vodě.

Dělám v MW nadýchaný jablečný koláč, čokoládové moučníky, rychlé masové směsi, zeleninu, dokonce i míchaná vajíčka pro jednoho. Žádná špinavá pánev, nadýchaná vejce a misce rovnou k servírování. Nerada v ní rozmrazuji, ačkoli to výrobci doporučují.
Esmeraldiny škvarky či schmalz? Mikrovlnka je dokonalá a ještě nikdo nikdy nepoznal rozdíl, jestli na plotně, v troubě či v mikrovlnce. Ostatně – zatím jsem nepoznala člověka, který by poznal, jestli jsem vařila na plotně či jinde. Neznám mikrovlnku, která by kradla vůně pokrmu. Pravda, taky jsem nikdy nekoupila nesmyslné doplňky, které by měli udělat křupavou pizzu či kůrčičku v MW. To mi připadá jako blbost. To je jako dělat bramboračku v peci na pizzu. :-D

Jestli je MW nezdravá? Nikde jsem se relevantní informace nedozvěděla. Pokud je někdo nabídne, ráda se nechám poučit.

Pravda je, že dětská jídla by měla být čerstvá a neohřívaná. Bylo – nebylo: Kdysi dávno existovaly matky, které mrkvičku dětem strouhaly bezprostředně před krmením na skleněném struhadélku. Dnes dítě reaguje na klapnutí víček dětských skleniček s papáníčky obohacenými umělými vitamíny, bez kterých by se dětičky samozřejmě vyvíjely zpět k neandrtálcům :-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.11 23:28

Wydro souhlasím.

Gaburiatko, začni. A vysvětli nám proč je mikrovlnka tak nezdravá. A co má společného s chemií?
Ráda tě vyslechnu.

Anko 22. Souhlasím i s tebou. Na 100%!!

 
wydra  21.09.11 23:00

Damy mile, chyba moje, odpovedela jsem esmeralde, netuse, jaka diskuze se rozvine. Navrhuji presun teto diskuze „mimo misu“, souhlasite ? :potlesk:

 
anka22
95 příspěvků 21.09.11 22:56

Ale to je přece všechno nesmysl. MW je v tom, k čemu je určená bezvadná. Například zelenina je málokdy tak dobrá jako z MW, zrovna tak rýže. A uvařit se v ní dá docela dobře spousta věcí, rybami počínaje a moučníky konče. Jestli je dobrá na ohřívání, neřeším. Ono ohřívané jídlo nikdy není nic moc zdravého a dobrého, tedy krom guláše a pár polévek, samozřejmě. A pro mimino je určitě lepší uvařit čerstvé než hřát jakkoliv a kdekoliv, teda nejlepší je asi kojit, když to jde.
MW je nedocenitelná, když je horko, neohřeje vám kuchyň. Na spoustě pracovišť, kolejí a třeba prázdninových penzionů je to jedna z mála možností vaření a je hloupost nad ní ohrnovat nos nebo se jí bát.
Prostě se na něco hodí skvěle a na něco vůbec. Stejně jako sporák, trouba, gril ap.
Taky mám ráda cassoulet pěkně pomalu dušený v peci topené dřevem, ale nebudu kvůli tomu vařit vodu na kafe v peci na dřevo. A nebudu tvrdit, že elektrická konvice je nezdravá, příliš složitá nebo že voda z ní není uvařená, jak má být.
Tak té MW dejte šanci. A začít můžete třeba tady: http://www.labuznik.com/recipe.php?…, http://www.labuznik.com/…lnce-take-5/, http://www.labuznik.com/…z-z-bombaye/ etc. etc. Dobrou chuť!

 
gaburiatko
739 příspěvků 21.09.11 19:42

Esmeralda, ja osobne mam doma mikrovlnku, som technicky zalozeny clovek, ale zeby som v nej varila to nie. Myslim, ze varenie v mikrovlnke velmi zdrave nie je, na ohrev OK, ale aj tym ohrevom sa vyhybam, predovsetkym tekutym jedlam ako polievky… Kazdopadne na plynovom sporaku to ohrejem pomerne rychlo a zdravsie. Ja ked vidim niektore mamicky, ze hodia do mikrovlnky v umelohmotnej nadobke nejake jedlo pre par mesacne dieta, tak mi z toho nie je moc prijemne. Ale jasne, ze kazdy si moze ohrievat ako chce, takze moj muz si kazde rano ohrieva v mikrovlnke pecivo vytiahnute z mraznicky. Trochu mi vadi, ze to obcas dava jest aj dcere, ale zasa si hovorim, ze vo vyssom veku aj tak bude jest jedlo z mikrovlnky, mozno uz aj papa v skolke :) Ja viem, ze su krajiny kde je mikrovlnka v skole a deti si tam ohrievaju obed z domu kazdy den, ale v tomto som asi staromodna :) a ako chemik trochu opatrna :) a mikrovlnku pouzivam len vo vynimocnych situaciach. Boli casy, ze som si v nej ohrievala castejsie, hlavne, ked som si doniesla jedlo obcas do prace, ale ked sa nam narodila dcerka, tak pre nu som urcite nechcela v mikrovlnke ohrievat, takze som si od nej odvykla a poviem Vam nechyba mi ani trochu :)

Příspěvek upraven 21.09.11 v 19:43

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.11 12:51

Wydro, asi jsem uhodila na špatnpo strunku, tak tedy sorry - nebo raději česky - soráč.
Přesto stále tvrdím že lidé prostě neumějí MW řádně používat.
Já jsem měla to štěstí, že jsem někdy kolem roku 1980 dostala od firmy Panasonic pozvánku na kurs. Uvařené a naservírované lahůdky si mne okamžitě získaly.

Ještě jsem se nesetkala s nikým kdo by poznal zda ta či ona krmě je z mikrovlnky, nebo vařená „konvenční“ metodou. Konec konců jde jenom o krabici která vaří. Má však mnoho výhod které již nemá cenu opakovat.

Lidé někdy mikrovlnku zaměňují za univerzální přístroj který dovede všechno a pak jsou zklamaní.
Jako každý pomocník v kuchyni má své limitace, přesto si myslím že je ze všech spotřebičů nejvšestrannější.
Už vůbec nenacházím vysvětlení proč by jídloz MW nemělo vonět. A kůrčičku to samozřejmě také mít nebude. Na to je trouba. Zrovna tak jako trouba není vhodná na vaření např. polévky.

 
wydra  21.09.11 08:02
mikrovlnka

Esme, to, ze vareni v mv jsou pro me amarouny neznamena, ze se bojim techniky. Naopak, mela jsem mv uz v r.91. Nemyslim si dodnes, ze vareni v ni je nejake objevne. Uznavam na ohrivani. Sleduji nove technologie mv ale jeste jsem nejedla zadne jidlo, ktere by vuni, stavou, kurcickou se rovnalo tomu z mv. (a uvareni urcite neni o mnoho rychlejsi ).
Proto jsem to nazvala amarouny.
A neznamena to, ze bych neumela mackat knofliky nebo nekomu radila, aby v ni nevaril. Byl u toho smajlik. A ted nasleduje tecka .

Příspěvek upraven 21.09.11 v 08:06

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.11 01:42

Já žasnu jak se ještě někdo v tomto století bojí mikrovlnky. Neperete ještě na valše?
Nic ve zlém, ale opravdu je to pro mne nepochopitelné.
Vždy si vzpomenu na babičku která se bála pračky. Ale to bylo před více jak padesáti lety…
Doporučuji napřed vyzkoušet a potom kritizovat.

 
jolana
5064 příspěvků 21.09.11 00:14

Wydro, si mila..dakujem :) a k tomu vlneni ..ja teda obdivujem vsetkych co vedia narabat s technikou ..aj vlnit..u mna ma kazda technika on/off..akonahle ma funkcii viac , tak musi rozumiet ona mne co od nej chcem , inac ma po chlebe :mrgreen:

 
wydra  20.09.11 21:46

Jolano, „vlneni“ neni vareni, to jsou amarouny :mrgreen:

Ale kdyz se tve recepty opravdu vari, je to poteseni ! Poteseni varit, fotit a pak si labuzit :palec:

Příspěvek upraven 20.09.11 v 21:49

 
jolana
5064 příspěvků 20.09.11 21:44

wydro, zabudla som pochvalit fotecku :palec:

jaga13, nech sa dari a chuti :)

Pre tych co necitaju az dole komenty..je tam link na dalsiu verziu rychlejsiu v mikrovlnke odskusanu na stopro od esmeraldy, takze kto vlni a to vie tak pridavam link este raz ..

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

:)
 
jaga13
399 příspěvků 20.09.11 20:19

suroviny jsou doma, vařím zítra, vypadá, že by to mohla být zahřívací polévka a hlavní jídlo současně :-)

 
jolana
5064 příspěvků 20.09.11 14:59

Dobrou chut :)..ta je ozaj dobra, aj u nas mame radi :)vies, za svet si teraz nemozem spomenut odkial ten recept mam..ale zas viem ze minule som si este pamatala.. :mrgreen:

 
wydra  20.09.11 10:53

5*

 
wydra  20.09.11 10:16

Pridala jsem „pucky“ z kukuricne mouky, sezamovy olej jsem vymenila za ryzove vino Shao Xing
Moc dobre Jolano, moooooc ! Diky za dalsi, i kdyz znacne zde ulezely, uzasny recept :potlesk:

 
jolana
5064 příspěvků 24.04.10 22:50
Re: Kukuricna kremova kuracia polievka

foto…kusky masa najprv osmahnem s cenakom a zazvorom(fefe­ronkou), ktorym „nasiaknu“ a maju potom lepsiu chut. Nechavam zopar lyzic nerozmixovanej kukurice, ktorou posypujem spolu s cibulkou alebo ako dnes s nakrajanym mladym porom. Pouzivam z plechovky (light )a nedavam cukor ani skrob.Je fajnova husta aj tak, lebo vajicko na nitku liate zahusti dokonale. ;)

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kukuricna kremova kuracia polievka - Jolano,

veškeré polévky na asijský styl přímo miluji.

Pro ty kteří mají rádi rychlovky je tady moje kondenzovaná verze .

 
jolana
5064 příspěvků 14.01.09 04:14
Re: Kukuricna kremova kuracia polievka

jj…;-)…pozdrav a dakujeeem..;))

 
noskovice
1323 příspěvků 14.01.09 03:56
Re: Kukuricna kremova kuracia polievka-jolanko,

tou plechovkou (400 gr) mas na mysli kukurici, ze? Tohle musim zkusit. Mej se moc hezky, ahoj, Sona.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz