Recept Kuku/Kju kju/Kou kou

(Hodnoceno 3x) Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuku/Kju kju/Kou kou

Úvod

Iransky recept na omeletu ale nafuknutu… da sa povedat skor nakyp. Podobnych omeliet omeliet zo vsetkeho mozneho pripravuju vela. Pecie sa rano s chlebom v peci alebo doma v rure alebo v hlbsej panvicke hore na sporaku. Rano.Preto sa to vola KuKu. Podla ranneho kikirikania kohuta. Vraj…

Postup

1.Cele baklazany aj s ciapockou upecieme v supke v rure alebo na platnicke az pokial nezmaknu a zacnu pekne vonat. Sem tam nimi otacame, aby sa rovnomerne prepiekli. Slupka nech bude radsej naozaj upecena do zlatava. Takto je duzina chutnejsia.

2. Upecene baklazany este za horuca osupeme tak, ze zvrchu nozom narezeme slupku, ktoru len stiahneme a potom lyzicou vydlabeme do pripravenej nadoby. Este teple hned bud vidlickou dobre rozmackame alebo nechame vychladnut a rozmixujeme.

3. Na masle/oleji opecieme cibulku do biela, pridame cesnak a pridame ku umixovanym baklazanom.

4. Vajicka vidlickou trochuu vyslahame/napenime , pridame ku baklazanom, pridame korenie, sol, safran, zelene vnate, citron a muku s praskom do peciva.

5. Pripravenu vhodnu nadobu najlepsie v tvare misky vymazeme, vysypeme struhankou, vlejeme zmes a pecieme pri 180 st. asi 30-40 minut… ako nakyp, do zlatava.

Podavame s cerstvou zeleninou, salatom… alebo len tak s cajom.

Dobru chut :)

Pozn.: mozno dat do panvice dostatocne hlbokej, naliat za dve lyzice oleja, pridat zmes, prikryt a pripravit na sporaku ako omeletu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.04.11 vloženo
  • 12085x zobrazeno

Ingredience

  • 1-2 baklazany dost velke
  • 1 KL soli
  • 1 cibula narezana na drobno
  • 2-4 struciky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 1/2 KL cierne korenie
  • 1/4 KL safranu namoceneho v 1 PL vody alebo na spicku lyzicky mletej kurkuma
  • 1 KL papriky mletej palivej a feferonka
  • 2-3 PL zelenej nasekanej petrzelky alebo koriander
  • 1 KL prasku do peciva + 2 PL muky
  • stava z 1 citrona
  • 1/4 jemne narezanej zelenej cibulky
  • 2 PL roztaveneho masla/oleja

Doporučená příloha

  • voňavý čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 05.11.17 11:36

Lilek jen rozšťouchán vidličkou, zůstaly kousky jak jsem to chtěla. Pečení v plechu s šesti bábovičkami jsem riskla, ale nebyl to úplně dobrý nápad, přes vystříkání sprayem se odmítly pustit…původní nápad v muffinovém plechu by dopadl lépe.
Ale - vynikající!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 10.01.13 22:32

Zaujímavý recept.

Uvaření se již líbí 9 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 17.05.11 00:32

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

wydra 07.05.11 00:51

Odkaz na uvaření

wydra 16.04.11 12:00

Kou kou me doslova ovladlo, dneska jsem delala a nesu na navstevu. Lilek jsem nechala ve vetsich kusech, pridala trochu strouhanky a maslo pomazankove. Kouzlit se da vsemozne a pokazde je to jinak vyborne. A muzu zase delat babovicky, ktere me bavej ! :-)

Odkaz na uvaření

wydra 14.04.11 11:43

Dobrý , moc dobry!

Odkaz na uvaření

Bento 12.04.11 01:57

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jolana 11.04.11 18:07

Zjedli sme to este za horuca! A ze je to dobre je slabe slovo…vynikaju­ce…daco ako nasa zemiakova baba , ale ta chut baklazanu je lahodna…mali sme k tomu salat s portulaky. Celkom si to viem predstavit aj s opecenymi zemiakmi, ale daco zelene k tomu sa hodi..

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kuku/Kju kju/Kou kou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2448 příspěvků 17.05.11 19:14

Tak jsem to právě strčila do trouby a jsem zvědavá.

 
Bento
794 příspěvků 17.05.11 16:46

Midla , strc tam kvetak a mas to bez velkej roboty, :lol: a budes mat tak isto originalny recept :
"Kookoo-e Gol-e Kalam " :potlesk:
PS: vsetko ostatne ostava tak isto

 
midla
266 příspěvků 17.05.11 13:47

Wydro, no právě, to pečení. přijdu v půl 6 domů. To se často nezmůžu ani na ty špagáty. Ale někdy o víkendu to spáchám v nějakém množství větším než malém a bude i nadalší dny. Rozhodně to mám v merku. Obrázky lákají a wydra mlaskala až sem :lol:

 
wydra  17.05.11 13:27

Midlo, dyl trva peceni (vypijes v klidu kavu ) a peceni II. ale priprava pak je za chvilku, jen michas! A vysledek za to fakt stoji , jdi do toho, nemusite porad jen jist spagety s kecupem prece :-)

 
jolana
5060 příspěvků 17.05.11 13:21

..tak dakujem ti veeeelmi pekne Casino.. :-? …vsak pockaaaaj..mas to u mna aj s duplu :mrgreen: ..uz je to na zaznamenane na chadnicke! :mrgreen: …bod cislo 2. je logicky postup pre cloveka ktory s lilkem pracuje :-P ..aj na foto je nazorne ukazane.. :lol: ,,netreba ni rezat ni sa inak trapit a prstiky popalit..jedno­duchsie a pohodlnejsie sa neda..namojvieru! :-D

 
midla
266 příspěvků 17.05.11 13:16

Děkuji za vaše porozumění :lol: i vysvětlení. Kuku vypadá chutně, leč taky pracně, tak to asi bude chvíli trvat než zkusím.

 
casino
4450 příspěvků 17.05.11 12:49

Midla, já Vám také rozumím, není to hloupý dotaz :-) Bod 2. v postupu je hloupě napsán :wink: ale avšak jolana jednoduchou otázku zašmodrchala a vzápětí rozmixovala jako dotyčný lilek a vonkoncom kde nic, tu nic :mrgreen:
Asi si pouze nerozumíte… :-)
Otázka asi měla znít: ale proč se stahuje slupka z lilku a pak vydlabe :?: Jedna z těchto činností mi připadá jaksi nadbytečná. :-P

 
jaga13
399 příspěvků 17.05.11 12:15

Midlo rozumím, upekla jsem jak píše Jol, bez propichování, pak rozkrojila podélce napůl, lžící vydlabala, vidličkou rozmačkala a jak wydra píše, větší kousky ponechala a bylo to ono :-D

 
jolana
5060 příspěvků 17.05.11 12:09

Midlo, ktera?..slupka sa jest neda..ugrilovat/u­piect musis, lebo lilek je nepozivatelny a keby si ho chcela bez slupky upiect potrebujes olej, lebo zas bez oleja to je nechutne (nech si vravi ktto chce co chce, lilek potrebuje olej, ked sa len potiera olejom ONO to nikdy nebude)a ta slupka sa zlupne jedna radost a duzinu staci rozmackat vidlickou..nemusis mixovat..to vydlabanie nie je praca–na kusku stiahnes sluku a potom len lyzicou mu pomozes-ono to ide samo, len zvrchu pri stopke trocha drzi…a jedna poznamka: skuste lilek neprepichovat, staci dat na plech do studenej rury a zapnut alebo na platnicku..je to potom o nej chuti..:)

 
midla
266 příspěvků 17.05.11 09:50

Možná mám hloupý dotaz, ale proč se stahuje slupka z lilku, pak vydlabe a pak mixuje? Jedna z těchto činností mi připadá jaksi nadbytečná.

 
jolana
5060 příspěvků 17.05.11 00:46

Bento :palec: ..prosim, napis recept ak sa ti chce.. zide sa..:)

Příspěvek upraven 17.05.11 v 00:47

 
wydra  17.05.11 00:43

Tzv. Bentokuku :-) :potlesk:
Ono se nabizi mnozstvi variant, tim je recept krasnejsi, prze kreativni .

 
Bento
794 příspěvků 17.05.11 00:31

jolana, robil som taky iny Kuku „Kuku Sabzi“ bez baklazanu ale vela byliniek ( kopor, koriander a petrzlen a spenat. :palec:
Pridal som foto…toho zdraveho zeleneho. :-D

Příspěvek upraven 17.05.11 v 00:36

 
jaga13
399 příspěvků 09.05.11 19:45

…tož říkali jsme tomu kuku, jedlé to bylo velice :lol:

 
wydra  09.05.11 19:28

jago, ale to nebylo kuku, vid? To byl nejaky hodne dobry nakyp! ? :-P

 
jaga13
399 příspěvků 09.05.11 19:23

jolanko, snad se nebudeš hněvati, zrobila jsem variantu, ako Bento hovorí fúziu: k základnímu receptu jsem přidala 250g ricotty, 2 větší, jemně nastrouhané mrkve, 1 PL hořčičného semínka a hrst nasekané natě pastiňáku, máty, pažitky a saturejky…na másle podušené strouhané žampiony se zakysanou smetanou k tomu :-D krásný oběd to byl :potlesk:

 
wydra  07.05.11 17:07

Na stul jsem ten bochanek nakrajela … a uspech byl opet veliky a jeste to krasne vypadalo . U nas se ji pouze a jenom studeny !

 
zébulon  07.05.11 13:02

Krasny recept, krasne fotky. wydro, to vypada nadherne!

 
jolana
5060 příspěvků 07.05.11 11:12

Esme, skoro som si jazyk zlamala na prvykrat ako sa to tam u vas kikirika..a to ho mam dobre podrezany :oops: :mrgreen: ..pekny den :)
Jago, s medvedim to isto bude fajnove a vonave ..:)..a vobec..sa nevytahuj.. ja mam pazitku , heec :)..tuna celkom rarita a chodim okolo nej ako okolo malovaneho vajca…ale polovica uz padla do bryndzovej pomazaky.. :lol:
Wydro, delas tady chute ..synator skukol a hned sa zacal hadat..ze chce! a s jogurtom a cesnakom :)
Dobru chut vsem :)

Pekny den :)

 
jaga13
399 příspěvků 07.05.11 10:22

…hola, hola krasavice moje :-D u nás se bude kukat dnes, lilky právě v troubě, budou se žampionovým dipem, místo česneku dám pesto z česneku medvědího, krásný den do celého světa vinšuju

 
esmeralda
4813 příspěvků 07.05.11 02:19

Jolano, zase jedna perla.
Do restaurací středního východu chodím hrozně ráda. Vždy tam ochutnáme něco nového.
Doma se do toho moc často nepouštím. Prostě to nemá to Je ne sais quoi. Domorodci to umějí lépe.
Též jsem se nasmála že kohout v Iránu dělá Kuku. Ale s tím nic nenaděláš. Tady zase dělá Cockadoodledoo. Jiný kraj jiný mrav. 8-o

 
wydra  07.05.11 00:57

Do smesi jsem tentokrat nedala petrzelku ale spenat . Aby tech bylinkovych chuti nebylo moc .

 
wydra  07.05.11 00:51

Protoze jsem se do kuku doslova zamilovala, delam uz v ruznych variantach jako soucast pohosteni. Tentokrat jsem zapekaci misku vymazala trochu maslem aby na stenach drzela oprazena, slunecnicova seminka, ktera jsou navic ochucena olejem z prazenych dyni.
Vyklopene jsem zalila zakysanou smetanou ochucenou cesnekem a matou …
Moc dobre! Foto napovi !

 
wydra  16.04.11 12:00

Kou kou me doslova ovladlo, dneska jsem delala a nesu na navstevu. Lilek jsem nechala ve vetsich kusech, pridala trochu strouhanky a maslo pomazankove. Kouzlit se da vsemozne a pokazde je to jinak vyborne. A muzu zase delat babovicky, ktere me bavej ! :-)

 
jolana
5060 příspěvků 16.04.11 00:13

Wydro, dobru chut ;)vdaka za babovcicky-su carovne :) a navyse sme sa dozvedeli ze je to dobre aj studene .. to je viac ako vynikajuca sprava..leto sa blizi :)

 
wydra  16.04.11 00:01

Ukrajuju studeny od vcera, krome muffin jsem udelala jeste takovy bochanek, polila tahinou se zakysankou a cesnekem a je to tak dobry, ze musim udelat dalsi abych mohla chodit mlsat :-)

 
wydra  14.04.11 11:43

Dobrý , moc dobry!

 
jolana
5060 příspěvků 12.04.11 10:28

Bento, ak by si este mal a nevedel co s nimi a mal chut a jogurt aj toto je dobre..taka svieza chut..

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
Bento
794 příspěvků 12.04.11 10:19

jolana, ja som tych lilkov naopekal viac ked som robil toho imama boli teraz lacne na trhu. Mal som ich v ladnicke nachystane len pridat dalsie prisady. :palec:

 
jolana
5060 příspěvků 12.04.11 08:31

Bento,ty si sikovny..:) dobru chut..:) foto je super, vdaka :)

 
Bento
794 příspěvků 12.04.11 01:56

U nas je uz rano, a kuku je upeceny a zjedeny ako sa hovori slovensky „supis“ :potlesk:
PS:
My sme len dvaja tak som robil mensie

Příspěvek upraven 12.04.11 v 02:00

 
jolana
5060 příspěvků 11.04.11 23:21

Babi, vdaka.:)

 
jolana
5060 příspěvků 11.04.11 23:18

Casino, co ty na to? :-P
PS: a neboj sa , keby si strcil jazycek tuna pod recept, tak by som ti dverami pred nosom nebuchla a jazycek nedajboooze nepriskripla… :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 11.04.11 20:53

jolanko, ten recept zni vyborne a obrazky to dokazuji :-D Musim vyzkouset…dekuji a zdravim.

 
jolana
5060 příspěvků 11.04.11 19:26

Wydro, hladku.. mam len hladku.. ale kludne by to znieslo aj jemnunku bielu struhanku si myslim..ja som dala 3 PL muky,ale mala som tri baklazany..proste nech to je konzistencia ako na zemiakovu babu alebo babovku..:)
Dobru chut a nech sa dari :).. nam to ohromne chutilo a ani nevieme ako chuti vychladnute.. ten nakyp nemal cas vychladnut,este aj vona to bola naramna.. :)

 
wydra  11.04.11 19:17

Jolano, sobota to jisti, uz se na to tesim !
Jakou mouku mam pouzit?

 
jolana
5060 příspěvků 11.04.11 18:24

portulaka..teda salat s portulakou..

http://www.labuznik.com/…ahennabagle/

 
jolana
5060 příspěvků 11.04.11 18:07

Zjedli sme to este za horuca! A ze je to dobre je slabe slovo…vynikaju­ce…daco ako nasa zemiakova baba , ale ta chut baklazanu je lahodna…mali sme k tomu salat s portulaky. Celkom si to viem predstavit aj s opecenymi zemiakmi, ale daco zelene k tomu sa hodi..

 
svato
1413 příspěvků 11.04.11 13:51

Aj ja skúsim v blízkej budúcnosti.

 
Bento
794 příspěvků 11.04.11 08:40

To vyzera zaujmave , :palec: prave dnes som pouzil moje upecene baklazany , buduci tyzden vyskusam .

 
jolana
5060 příspěvků 10.04.11 23:37

…kto ma zaujem, link na daco z iranskej kuchyne..:)

http://mypersiankitchen.com/…all-recipes/

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz