Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Iransky recept na omeletu ale nafuknutu… da sa povedat skor nakyp. Podobnych omeliet omeliet zo vsetkeho mozneho pripravuju vela. Pecie sa rano s chlebom v peci alebo doma v rure alebo v hlbsej panvicke hore na sporaku. Rano.Preto sa to vola KuKu. Podla ranneho kikirikania kohuta. Vraj…
1.Cele baklazany aj s ciapockou upecieme v supke v rure alebo na platnicke az pokial nezmaknu a zacnu pekne vonat. Sem tam nimi otacame, aby sa rovnomerne prepiekli. Slupka nech bude radsej naozaj upecena do zlatava. Takto je duzina chutnejsia. 2. Upecene baklazany este za horuca osupeme tak, ze zvrchu nozom narezeme slupku, ktoru len stiahneme a potom lyzicou vydlabeme do pripravenej nadoby. Este teple hned bud vidlickou dobre rozmackame alebo nechame vychladnut a rozmixujeme. 3. Na masle/oleji opecieme cibulku do biela, pridame cesnak a pridame ku umixovanym baklazanom. 4. Vajicka vidlickou trochuu vyslahame/napenime , pridame ku baklazanom, pridame korenie, sol, safran, zelene vnate, citron a muku s praskom do peciva. 5. Pripravenu vhodnu nadobu najlepsie v tvare misky vymazeme, vysypeme struhankou, vlejeme zmes a pecieme pri 180 st. asi 30-40 minut... ako nakyp, do zlatava. Podavame s cerstvou zeleninou, salatom... alebo len tak s cajom. Dobru chut :) Pozn.: mozno dat do panvice dostatocne hlbokej, naliat za dve lyzice oleja, pridat zmes, prikryt a pripravit na sporaku ako omeletu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
voňavý čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.11.17 11:36
Lilek jen rozšťouchán vidličkou, zůstaly kousky jak jsem to chtěla.
Pečení v plechu s šesti bábovičkami jsem riskla, ale nebyl to úplně
dobrý nápad, přes vystříkání sprayem se odmítly pustit…původní
nápad v muffinovém plechu by dopadl lépe.
Ale - vynikající!
16.4.11 12:00
Kou kou me doslova ovladlo, dneska jsem delala a nesu na navstevu. Lilek jsem
nechala ve vetsich kusech, pridala trochu strouhanky a maslo pomazankove.
Kouzlit se da vsemozne a pokazde je to jinak vyborne. A muzu zase delat
babovicky, ktere me bavej !
11.4.11 18:07
Zjedli sme to este za horuca! A ze je to dobre je slabe slovo…vynikajuce…daco ako nasa zemiakova baba , ale ta chut baklazanu je lahodna…mali sme k tomu salat s portulaky. Celkom si to viem predstavit aj s opecenymi zemiakmi, ale daco zelene k tomu sa hodi..
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuku/Kju kju/Kou kou
2452 příspěvků 17.5.11 19:14
Tak jsem to právě strčila do trouby a jsem zvědavá.
Midla , strc tam kvetak a mas to bez velkej roboty,
a budes mat tak isto originalny recept :
Kookoo-e Gol-e Kalam "
PS: vsetko ostatne ostava tak isto
Wydro, no právě, to pečení. přijdu v půl 6 domů. To se často nezmůžu ani na ty špagáty. Ale někdy o víkendu to spáchám v nějakém množství větším než malém a bude i nadalší dny. Rozhodně to mám v merku. Obrázky lákají a wydra mlaskala až sem
Midlo, dyl trva peceni (vypijes v klidu kavu ) a peceni II. ale priprava pak je za chvilku, jen michas! A vysledek za to fakt stoji , jdi do toho, nemusite porad jen jist spagety s kecupem prece
5068 příspěvků 17.5.11 13:21
..tak dakujem ti veeeelmi pekne Casino..
…vsak pockaaaaj..mas to u mna aj s duplu
..uz je to na zaznamenane na
chadnicke!
…bod cislo 2. je logicky
postup pre cloveka ktory s lilkem pracuje
..aj na foto je nazorne ukazane..
,,netreba ni rezat ni sa inak trapit a prstiky
popalit..jednoduchsie a pohodlnejsie sa neda..namojvieru! 
Děkuji za vaše porozumění
i vysvětlení. Kuku vypadá chutně, leč taky
pracně, tak to asi bude chvíli trvat než zkusím.
Midla, já Vám také rozumím, není to hloupý dotaz
Bod 2. v postupu je hloupě napsán
ale avšak jolana jednoduchou otázku
zašmodrchala a vzápětí rozmixovala jako dotyčný lilek a vonkoncom kde nic,
tu nic 

Jedna z těchto činností mi připadá jaksi
nadbytečná. 
Asi si pouze nerozumíte…
Otázka asi měla znít: ale proč se stahuje slupka z lilku a pak vydlabe
Midlo rozumím, upekla jsem jak píše Jol, bez propichování, pak rozkrojila podélce napůl, lžící vydlabala, vidličkou rozmačkala a jak wydra píše, větší kousky ponechala a bylo to ono
5068 příspěvků 17.5.11 12:09
Midlo, ktera?..slupka sa jest neda..ugrilovat/upiect musis, lebo lilek je nepozivatelny a keby si ho chcela bez slupky upiect potrebujes olej, lebo zas bez oleja to je nechutne (nech si vravi ktto chce co chce, lilek potrebuje olej, ked sa len potiera olejom ONO to nikdy nebude)a ta slupka sa zlupne jedna radost a duzinu staci rozmackat vidlickou..nemusis mixovat..to vydlabanie nie je praca–na kusku stiahnes sluku a potom len lyzicou mu pomozes-ono to ide samo, len zvrchu pri stopke trocha drzi…a jedna poznamka: skuste lilek neprepichovat, staci dat na plech do studenej rury a zapnut alebo na platnicku..je to potom o nej chuti..:)
Možná mám hloupý dotaz, ale proč se stahuje slupka z lilku, pak vydlabe a pak mixuje? Jedna z těchto činností mi připadá jaksi nadbytečná.
5068 příspěvků 17.5.11 00:46
Bento
..prosim, napis recept ak sa ti
chce.. zide sa..:)
Příspěvek upraven 17.05.11 v 00:47
Tzv. Bentokuku

Ono se nabizi mnozstvi variant, tim je recept krasnejsi, prze kreativni .
jolana, robil som taky iny Kuku „Kuku Sabzi“ bez baklazanu ale vela byliniek ( kopor, koriander a petrzlen a spenat.

Pridal som foto…toho zdraveho zeleneho.
Příspěvek upraven 17.05.11 v 00:36
…tož říkali jsme tomu kuku, jedlé to bylo velice
jago, ale to nebylo kuku, vid? To byl nejaky hodne dobry nakyp! ?
jolanko, snad se nebudeš hněvati, zrobila jsem variantu, ako Bento hovorí fúziu: k základnímu receptu jsem přidala 250g ricotty, 2 větší, jemně nastrouhané mrkve, 1 PL hořčičného semínka a hrst nasekané natě pastiňáku, máty, pažitky a saturejky…na másle podušené strouhané žampiony se zakysanou smetanou k tomu
krásný oběd to byl 
Na stul jsem ten bochanek nakrajela … a uspech byl opet veliky a jeste to krasne vypadalo . U nas se ji pouze a jenom studeny !
Krasny recept, krasne fotky. wydro, to vypada nadherne!
5068 příspěvků 7.5.11 11:12
Esme, skoro som si jazyk zlamala na prvykrat ako sa to tam u vas kikirika..a to ho mam dobre podrezany
..pekny den 
..tuna celkom rarita a chodim okolo nej ako okolo
malovaneho vajca…ale polovica uz padla do bryndzovej pomazaky.. 


Jago, s medvedim to isto bude fajnove a vonave ..:)..a vobec..sa nevytahuj.. ja mam pazitku , heec
Wydro, delas tady chute ..synator skukol a hned sa zacal hadat..ze chce! a s jogurtom a cesnakom
Dobru chut vsem
Pekny den
…hola, hola krasavice moje
u nás se bude kukat dnes, lilky právě
v troubě, budou se žampionovým dipem, místo česneku dám pesto z česneku
medvědího, krásný den do celého světa vinšuju
4813 příspěvků 7.5.11 02:19
Jolano, zase jedna perla.
Do restaurací středního východu chodím hrozně ráda. Vždy tam ochutnáme něco nového.
Doma se do toho moc často nepouštím. Prostě to nemá to Je ne sais quoi. Domorodci to umějí lépe.
Též jsem se nasmála že kohout v Iránu dělá Kuku. Ale s tím nic nenaděláš. Tady zase dělá Cockadoodledoo. Jiný kraj jiný mrav.
Do smesi jsem tentokrat nedala petrzelku ale spenat . Aby tech bylinkovych chuti nebylo moc .
Protoze jsem se do kuku doslova zamilovala, delam uz v ruznych variantach jako soucast pohosteni. Tentokrat jsem zapekaci misku vymazala trochu maslem aby na stenach drzela oprazena, slunecnicova seminka, ktera jsou navic ochucena olejem z prazenych dyni.
Vyklopene jsem zalila zakysanou smetanou ochucenou cesnekem a matou …
Moc dobre! Foto napovi !
Kou kou me doslova ovladlo, dneska jsem delala a nesu na navstevu. Lilek jsem nechala ve vetsich kusech, pridala trochu strouhanky a maslo pomazankove. Kouzlit se da vsemozne a pokazde je to jinak vyborne. A muzu zase delat babovicky, ktere me bavej !
5068 příspěvků 16.4.11 00:13
Wydro, dobru chut
vdaka za babovcicky-su carovne
a navyse sme sa dozvedeli ze je to dobre aj
studene .. to je viac ako vynikajuca sprava..leto sa blizi 
Ukrajuju studeny od vcera, krome muffin jsem udelala jeste takovy bochanek, polila tahinou se zakysankou a cesnekem a je to tak dobry, ze musim udelat dalsi abych mohla chodit mlsat
Dobrý , moc dobry!
5068 příspěvků 12.4.11 10:28
Bento, ak by si este mal a nevedel co s nimi a mal chut a jogurt aj toto je dobre..taka svieza chut..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
jolana, ja som tych lilkov naopekal viac ked som robil toho imama boli teraz lacne na trhu. Mal som ich v ladnicke nachystane len pridat dalsie prisady.
5068 příspěvků 12.4.11 08:31
Bento,ty si sikovny..:) dobru chut..:) foto je super, vdaka
U nas je uz rano, a kuku je upeceny a zjedeny ako sa hovori slovensky „supis“
PS:
My sme len dvaja tak som robil mensie
Příspěvek upraven 12.04.11 v 02:00
5068 příspěvků 11.4.11 23:21
Babi, vdaka.:)
5068 příspěvků 11.4.11 23:18
Casino, co ty na to?

PS: a neboj sa , keby si strcil jazycek tuna pod recept, tak by som ti dverami pred nosom nebuchla a jazycek nedajboooze nepriskripla…
jolanko, ten recept zni vyborne a obrazky to dokazuji
Musim vyzkouset…dekuji a zdravim.
5068 příspěvků 11.4.11 19:26
Wydro, hladku.. mam len hladku.. ale kludne by to znieslo aj jemnunku bielu struhanku si myslim..ja som dala 3 PL muky,ale mala som tri baklazany..proste nech to je konzistencia ako na zemiakovu babu alebo babovku..:)
.. nam to ohromne chutilo a ani nevieme ako chuti
vychladnute.. ten nakyp nemal cas vychladnut,este aj vona to bola
naramna.. 
Dobru chut a nech sa dari
Jolano, sobota to jisti, uz se na to tesim !
Jakou mouku mam pouzit?
5068 příspěvků 11.4.11 18:24
portulaka..teda salat s portulakou..
http://www.labuznik.com/…ahennabagle/
5068 příspěvků 11.4.11 18:07
Zjedli sme to este za horuca! A ze je to dobre je slabe slovo…vynikajuce…daco ako nasa zemiakova baba , ale ta chut baklazanu je lahodna…mali sme k tomu salat s portulaky. Celkom si to viem predstavit aj s opecenymi zemiakmi, ale daco zelene k tomu sa hodi..
1436 příspěvků 11.4.11 13:51
Aj ja skúsim v blízkej budúcnosti.
To vyzera zaujmave ,
prave dnes som pouzil moje upecene baklazany ,
buduci tyzden vyskusam .
5068 příspěvků 10.4.11 23:37
…kto ma zaujem, link na daco z iranskej kuchyne..:)
http://mypersiankitchen.com/…all-recipes/