Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Boršč pre Jolanu
Koleno necháme pomalu "táhnout" ve vodě s kořením. Až začne opadávat maso z kosti a patella vystřelí z hrnce a udělá nám do čela ďůlek, koleno vyjmeme, do vývaru přidáme veškerou zeleninu a necháme vařit cca až to zmehne. Hotový boršč chuťově vyladíme do dokonalosti tak, aby byl natolik silný, že se v něm i šufánek rozpustí. Kdo rád zahušťuje, může zkusit zahustit polévku ovesnými vločkami - na chuti to neubere, ale prý je to zdravé. Než vychladne koleno, můžeme si (ale nemusíme) zvlášť uvařit kroupy velikosti XL v osolené vodě. Obereme libové maso z kolene, natrháme ho na přijatelné kousky (al "do huby"), naložíme na talíř, přelijeme polévkou a zakopcujeme zakysanou smetanou. Otrlejší si polífku mohou zasypat strouhaným křenem, ale pak musejí počítat s tím, že se jim zvohne lžíce. Pozn.: koleno nemusí být uzené, nemusí být vepřové - a vlastně to ani nemusí být koleno :o)
Recept je z kategorií: Boršče
vařené kroupy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krvavý koleno ve ščávě
5068 příspěvků 6.12.09 16:37
Bez kolena, s rebierkami a krupami..bajecne to bolo
Dakujeem 
68 příspěvků 5.12.09 15:37
Casino opet nezklamal........tleskam!!!!!!!
1200 příspěvků 5.12.09 08:25
zdravím, moc jsi mě potěšil. Stydím se jak předlouho ti dlužím odpověď. Zlata
I já zdravím. O nějakém návratu na tyto stránky zatím neuvažuji, páč v mládí jsem chodil za školu, pak za děvčaty, později za práci a dneska za Labužníka - a za pec. A v této činnosti hodlám pokračovat tak dlouho, jak jenom to půjde.
)
73 příspěvků 4.12.09 19:30
Zdravím, Pupku! Už mi na Labu tvé recepty dlouho chyběly. Doufám, že se jich dočkáme více.
Pravda, na řípu jsem v mladické nerozvážnosti zapomněl, bo jsem byl asi myšlenkami na Řípu- ta musí být samosebou extra. Děkuji za upozornění, už jsem to opravil.
Prosím, pod jakým názvem se prodává mražená směs kořenové zeleniny obsahující i červenou řepu? Pokud tedy řepa je „kořenová“ zelenina
)