Recept Krvavý koleno ve ščávě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Boršč pre Jolanu

Postup

Koleno necháme pomalu „táhnout“ ve vodě s kořením. Až začne opadávat maso z kosti a patella vystřelí z hrnce a udělá nám do čela ďůlek, koleno vyjmeme, do vývaru přidáme veškerou zeleninu a necháme vařit cca až to zmehne. Hotový boršč chuťově vyladíme do dokonalosti tak, aby byl natolik silný, že se v něm i šufánek rozpustí. Kdo rád zahušťuje, může zkusit zahustit polévku ovesnými vločkami - na chuti to neubere, ale prý je to zdravé.

Než vychladne koleno, můžeme si (ale nemusíme) zvlášť uvařit kroupy velikosti XL v osolené vodě.

Obereme libové maso z kolene, natrháme ho na přijatelné kousky (al „do huby“), naložíme na talíř, přelijeme polévkou a zakopcujeme zakysanou smetanou. Otrlejší si polífku mohou zasypat strouhaným křenem, ale pak musejí počítat s tím, že se jim zvohne lžíce.

Pozn.: koleno nemusí být uzené, nemusí být vepřové - a vlastně to ani nemusí být koleno :o)

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 03.12.09 vloženo
  • 3726x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 uzené vepřové koleno (zadní);
  • zelenina na boršč (cibule, česnek, zelí, rudá řípa, brambory, směs kořenové zeleniny... - mimo sezónu klidně použijeme vhodnou zmrazenou zeleninovou směs);
  • sůl, pepř, bobek, nové koření, petrželí od natě;
  • zakysaná smetana;
  • (ocet, cukr);
  • (vařené kroupy).

Doporučená příloha

  • vařené kroupy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krvavý koleno ve ščávě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 06.12.09 16:37
Re: Krvavý koleno ve ščávě

Bez kolena, s rebierkami a krupami..bajecne to bolo ;)) Dakujeem :))

pamela
68 příspěvků 05.12.09 15:37
Re: Krvavý koleno ve ščávě

Casino opet nezklamal....­....tleskam!!!!!!!

zlata
1200 příspěvků 05.12.09 08:25
Re: Krvavý koleno ve ščávě Pupku...

zdravím, moc jsi mě potěšil. Stydím se jak předlouho ti dlužím odpověď. Zlata

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.12.09 20:13
To: Tatanka

I já zdravím. O nějakém návratu na tyto stránky zatím neuvažuji, páč v mládí jsem chodil za školu, pak za děvčaty, později za práci a dneska za Labužníka - a za pec. A v této činnosti hodlám pokračovat tak dlouho, jak jenom to půjde. :o)

tatanka
73 příspěvků 04.12.09 19:30
Re: Krvavý koleno ve ščávě

Zdravím, Pupku! Už mi na Labu tvé recepty dlouho chyběly. Doufám, že se jich dočkáme více.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.12.09 14:29
Re: Krvavý koleno ve ščávě

Pravda, na řípu jsem v mladické nerozvážnosti zapomněl, bo jsem byl asi myšlenkami na Řípu- ta musí být samosebou extra. Děkuji za upozornění, už jsem to opravil.

casino
4482 příspěvků 04.12.09 04:13
Re: Krvavý koleno ve ščávě

Prosím, pod jakým názvem se prodává mražená směs kořenové zeleniny obsahující i červenou řepu? Pokud tedy řepa je „kořenová“ zelenina :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz