Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
700413 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Sváteční oběd.
Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Bujon rozpusťte ve lžíci horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujon, přiveďte k varu a odstavte. Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citronovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte a opečte na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka. Přendejte je na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Vinnou omáčku zahřejte, přimíchejte k ní petrželkové máslo a přilijte na talíře k masu. Ozdobte zelenou petrželkou a podávejte s opečenými bramborami.
Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Krůta či krocan Maso
opečené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krůtí steaky po vinařku