Recept Krůtí řízky v pomerančové omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí řízky v pomerančové omáčce

Postup

1. Řízky omyjeme a osušíme. Ze 2 pomerančů vy­mačkáme šťávu. Olej smícháme s 5 lžícemi šťávy a okořeníme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme ke šťávě. Řízky rozpůlíme a vložíme do marinády. Marinujeme v chladničce asi 60 min. 2. Dva pomeranče důkladně oloupeme a nakrájí­me na plátky. Řízky vyjmeme z marinády a bez tu­ku asi 8 min. z obou stran opékáme. Vyjmeme z pánve a držíme v teple. 3. Na pánev nalijeme ocet, za stálého míchání v něm rozpustíme cukr, vlijeme citronovou a zby­lou pomerančovou šťávu a ochutíme. Přidáme po­merančové plátky a prohřejeme. Řízky zalijeme na talířích pomerančovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 06.03.03 vloženo
  • 3231x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 430 kcal, 34 g bílkovin, 15 g tuků, 38 g sacharidů
  • 4 krůtí řízky (asi 150 g)
  • 4 pomeranče
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí řízky v pomerančové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz