Recept Krůtí řízky s citronovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Řízky naklepeme. Citrony omyjeme teplou vodou a dobře osušíme. Z jednoho plodu sloupneme tenké nudličky kůry a poklademe na maso. Vymačkáme 2 citrony, šťávou řízky pokapeme a necháme krátce působit. 2. Brokolici rozebereme na růžice, omyjeme a vaříme asi 6 min. ve vroucí osolené vodě. Řízky necháme okapat, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 min. Osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. 3. Vypečenou šťávu zředíme citronovou šťávou a 5 min. povaříme. Poté vmícháme nejprve zakysanou smetanu, nato smetanu. Oloupaný citron nakrájíme na plátky a necháme spolu s řízky prohřát v omáčce. Podle chuti opepříme a přisladíme.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 2948x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 malých krůtích řízků (asi po 80 g)
  • 3 citrony (chem. neošetřené)
  • 400 g brokolice
  • sůl
  • 2 lžíce oleje na pečení
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 200 ml smetany
  • bílý pepř
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí řízky s citronovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz