Recept Krůtí prsa v marinádě z podmáslí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí prsa v marinádě z podmáslí

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme. Petržel omyjeme, osu­šíme a nasekáme. Polovinu jí vmícháme s křenem a kořením do podmáslí. 2. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, nati přidáme do podmáslí. Maso zalijeme podmáslím a necháme nejlépe přes noc v chladničce marinovat. 3. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso osušíme a prudce ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme kolečka cibule, pečeme asi 30 minut, zalijeme marinádou a pečeme dál 45 minut. 4. Maso vyjmeme, uložíme na teplé místo. Šťávu ochutíme, zahustíme škrobem, přidáme zakysanou smetanu, sher­ ry a zbylou nasekanou petržel. Tip: Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a qór), podávanou jako pří­lohu, můžeme také péci současně s krů­tím masem.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 06.05.03 vloženo
  • 8856x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 610 kcal, 89 g bílkovin, 78 g tuků, 21 g sacharidů
  • 1,5 kg krůtích prsou v cel­ku
  • 1 svazek petržele
  • 750 ml podmáslí
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek jarních cibulek
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce sherry

Doporučená příloha

  • Podáváme s kořenovou zeleninou a rýží.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí prsa v marinádě z podmáslí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krůtí prsa v marinádě z podmáslí

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Mňam, Pepíčku...

…už se mi opravdu na tohle jídlo sbíhají sliny!!! Připomíná mi to tím podmáslím moje jogurtové kuřecí řízky! Tohle tvé jídlo musí být opravdu senzační - ta marináda maso úžasně zjemní. A smetanové omáčky jsou moje slabost…Jéžíš, já mám hlad!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz