Recept Krůtí prsa - "Escaldums" Pra

(Hodnoceno 1x) babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krůtí prsa -

Postup

Rozehřát olej v kastrole a na prudko osmažit maso na všech stranách. Vyjmout z kastrolu. Dát cibuli a česnek do kastrolu a osmažit, až zesklovatí. Přidat mandle a na chvíli opražit. Přidat bobkový list a rajče. Nalít na vše víno a vývar a vařečkou uvolnit připečené kousky na dně. Vrátit krůtí kousky do kastrolu a osolit a opepřit. Přikrýt a dusit asi 30min., až je maso měkké. Podávat horké posypané petrželkou.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 19.09.02 vloženo
  • 17321x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g krůtích prs, nakrájených na velké kusy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule na jemno nakrájená
  • 1 česnek, na jemno posekaný
  • 2 lžíce oloupaných, nasekaných mandlí
  • 1 bobkový list
  • 2 rajčata, oloupaná a naskrájená
  • 250ml bílého, suchého vína
  • 250ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • petrželka na posypání

Doporučená příloha

  • Noky nebo rýže a dušená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.2.17 13:43

Oblíbené španělské jídlo, které najdeme i na Mallorce, Baleárských ostrovech … v různých obměnách. Místo mandlí piniové oříšky, ale i jádra lískových, přidávají se rozinky, švestky nebo sušené meruňky …

Větší kousky krůtích prs jsem obalila v hladké mouce smíchané se sušeným česnekem, solí a pepřem, opekla na olivovém oleji. Zároveň s krůtím jsem opekla spodní kuřecí stehýnka s kostí pro plnější chuť.
Přidala jsem slabé nudličky cibule, sušené švestky, rozinky a plátky mandlí, nechala mírně zkaramelizovat, podlila vínem, odpařila, přidala vývar, bobkový list, hřebíček a kousek skořice, malou lžíci rajského protlaku a pod pokličkou dusila skoro doměkka.
V hmoždíři jsem utřela na pastu mandle s česnekem a ke skoro hotovému pokrmu přidala a dodusila.
Escaldums je lepší uvařit den předem a při ohřívání přidat majoránku. Skvělé jídlo, které nám chutná s opečenými bramborami.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Krůtí prsa - "Escaldums"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz