Recept Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu

Postup

Drůbeží řízky jemně naklepeme (doporučuji je vložit do mikrotenového sáčku a lehce poklepat pěstí nebo válečkem na těsto z obou stran - maso se nerozbije a neztratí šťávu a ani se neumaže prkénko a palička na maso), posolíme, popepříme a obalíme lehce v hladké mouce (zpravidla dám na hlubší talířek přiměřené množství soli, pepře a mouky, promíchám a obaluji naráz). Do teflonové (není podmínkou) pánve nalijeme studený olivový olej (ne panenský), vložíme řízky obalené ve směsi a zalijeme šťávou z citronů (pokud mám chemicky neošetřené citrony, přidám trochu dlouhých nudliček kůry udělaných takovým tím specielním "nožíkem" - šlo by jistě i nastrouhat, nebo nakrájet, jinak doporučuji pečlivě omýt - četla jsem někde na Labužníkovi postup, jak se té chemie zbavit) a necháme asi 20 minut odležet, klidně i déle. Poté dusíme asi 5 minut z každé strany podle tloušťky masa, můžeme podlít bílým vínem.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 11161x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kuřecí (krůtí) prsa - 4 řízky
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • olivový olej
  • citrony 2 ks
  • bílé víno (nemusí být) cca 1-2 dl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.10.17 12:33

Objevila jsem recept úplně náhodou při hledání něčeho jiného. Po druhém, třetím, čtvrtém…přečtení jsem pochopila, že způsob přípravy tak opravdu je myšlen, Jenofefě věřím…Tak jsem se držela receptu, obalené krůtí dala do pánve se studeným olejem, zalila citronovou šťávou, počkala než se uvaří brambory a zapnula na plno hořák pod pánví, po cca 5 minutách otočila, lehce podlila bílým vínem, nakonec nechala proběhnout po pánvi citronovou kúru…
Hlavní kus krůtího už je bohužel v kastrole a dusí se guláš…jinak bych pokračovala…
Tisíc lidí tisíc chutí, ale pro mne skvělý recept.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu

Nu tak toto mi připadá přenádherné! Obdivuji třeba i poznámku „olivový olej (ne panenský)“ - i v detailech je půvab vaření; jen u toho vína bych nadával poznámku „nemusí být“ - řekl bych, že právě naopak. A cítil bych, že by mělo být suché.
JINAK: VŠEM LABUŽNICÍM I LABUŽNÍKŮM POHODOVÝ NOVÝ ROK 2008!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz