Recept Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu
Jenofefa Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Drůbeží řízky jemně naklepeme (doporučuji je vložit do mikrotenového sáčku a lehce poklepat pěstí nebo válečkem na těsto z obou stran - maso se nerozbije a neztratí šťávu a ani se neumaže prkénko a palička na maso), posolíme, popepříme a obalíme lehce v hladké mouce (zpravidla dám na hlubší talířek přiměřené množství soli, pepře a mouky, promíchám a obaluji naráz). Do teflonové (není podmínkou) pánve nalijeme studený olivový olej (ne panenský), vložíme řízky obalené ve směsi a zalijeme šťávou z citronů (pokud mám chemicky neošetřené citrony, přidám trochu dlouhých nudliček kůry udělaných takovým tím specielním "nožíkem" - šlo by jistě i nastrouhat, nebo nakrájet, jinak doporučuji pečlivě omýt - četla jsem někde na Labužníkovi postup, jak se té chemie zbavit) a necháme asi 20 minut odležet, klidně i déle. Poté dusíme asi 5 minut z každé strany podle tloušťky masa, můžeme podlít bílým vínem.
Recept je z kategorií: Drůbež
- 24.07.03 vloženo
- 13722x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- kuřecí (krůtí) prsa - 4 řízky
- sůl
- pepř
- mouka
- olivový olej
- citrony 2 ks
- bílé víno (nemusí být) cca 1-2 dl
Doporučená příloha
bramborová kaše, bageta
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku28.10.17 12:33
Objevila jsem recept úplně náhodou při hledání něčeho jiného. Po
druhém, třetím, čtvrtém…přečtení jsem pochopila, že způsob
přípravy tak opravdu je myšlen, Jenofefě věřím…Tak jsem se držela
receptu, obalené krůtí dala do pánve se studeným olejem, zalila citronovou
šťávou, počkala než se uvaří brambory a zapnula na plno hořák pod
pánví, po cca 5 minutách otočila, lehce podlila bílým vínem, nakonec
nechala proběhnout po pánvi citronovou kúru…
Hlavní kus krůtího už je bohužel v kastrole a dusí se guláš…jinak
bych pokračovala…
Tisíc lidí tisíc chutí, ale pro mne skvělý recept.
Diskuse k receptu Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krůtí nebo kuřecí prsa na citronu
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nu tak toto mi připadá přenádherné! Obdivuji třeba i poznámku „olivový olej (ne panenský)“ - i v detailech je půvab vaření; jen u toho vína bych nadával poznámku „nemusí být“ - řekl bych, že právě naopak. A cítil bych, že by mělo být suché.
JINAK: VŠEM LABUŽNICÍM I LABUŽNÍKŮM POHODOVÝ NOVÝ ROK 2008!!!