Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Sněhurka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Rozehřejte na pánvi trochu olivového oleje a přidejte na plátky nakrájenou anglickou slaninu (velikost třeba 2 x 4 cm). Slaninu orestujte, aby pustila tuk a potom přidejte krůtí játra. Lepší je rozříznout šikmým řezem větší kousky na 2 díly, aby byla kratší doba přípravy. Játra krátce a zprudka orestujte a přidejte brusinky. Na pánvi prohoďte, okořeňte pepřem a podlejte částí červeného vína. Víno přidejte asi natřikrát, aby játra neplavala, ale aby šťáva probublávala. Nakonec vše osolte a ještě krátce nechte na pánvi, aby se sůl rozpustila. Játra by měla být na pánvi celkem tak deset minut, jinak ztvrdnou a budou drolivá. Pak už můžete servírovat.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
široké hranolky, americké brambory; určitě však červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.5.13 22:36
Místo hranolek rýže. Nevynechávejte víno, díky němu byla játra opravdu vynikající.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krůtí játra pro Stydlína