Recept Krůtí guláš s kyselým zelím

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krůtí guláš s kyselým zelím

Postup

1. Šalotku oloupeme a nasekáme. Zelí roztrháme. Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji ohřejeme cibulku, přidáme majoránku, papriku, zelí a jablko. Zalijeme vývarem. Přiklopíme a dusíme asi 20 min. 2. Brambor oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a zamícháme do zelí, přidáme smetanu, uvedeme do varu, osolíme a opepříme. 3. Maso nakrájíme na kostky. Papriku nakrájíme na větší kousky a s masem na přepuštěném másle smažíme asi 5 min. Osolíme a vmícháme do zelí. Podáváme posypané petrželí.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 01.09.03 vloženo
  • 6150x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 260 kcal, 17 g bílkovin, 13 g tuků, 18 g sacharidu
  • 1 šalotka
  • 400 g kyselé­ho zelí
  • 1 kyselé jablko
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička papriky
  • 125 ml zeleninového vývaru (inst.)
  • 1 středně velký brambor
  • 100 g kyselé smetany
  • sůl
  • pepř
  • 250 g krůtích pr­sou
  • 1 červený a 1 zele­ný paprskový lusk
  • 1 lží­ce přepuštěného másla
  • 1 lžíce sekané petržele

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí guláš s kyselým zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hruškový koláč Hruškový koláč
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz