Recept Krůta v mléku a karí

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krůta v mléku a karí

Postup

Do vetsího hrnce dejte mléko, cibuli, bobkový list, tymián, cesnek, karí, sul, pepr a privedte to k varu. Jakmile zacne varit, stáhnete z tepla a nechte stát 30 minut. Do hrnce dejte krutí maso, privedte vse k varu, snizte teplotu a varte 30-40 minut. Maso vyjmete a nechte zchladit. Oberte maso z kostí a nakrájejte je na kousky. Tekutinu precedte do mensího kastrolku. Varenou cibuli uschovejte na ozdobu. Uvedte tekutinu v kastrolku do varu a nechte ji trochu odparit na omácku. Pridejte do ni hrásek. Tesne pred podáváním vmíchejte do omácky máslo. Prelejte krutí maso omáckou a ozdobte varenou cibulí. Omácku lze zahustit trochou Maizeny.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 14.05.07 vloženo
  • 4572x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2-3 dolní cásti krutích stehen nebo 4-5 krutích krídel
  • 3/4 l mléka
  • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 4 bobkové listy
  • 4 PL cerstvého tymiánu nebo ½ KL suseného
  • 3 rozetrené strouzky cesneku
  • 1 PL karí
  • ½ KL soli
  • cerný pepr
  • 150 g hrásku
  • 15 g másla

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůta v mléku a karí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz