Recept Krůta v mléku a karí

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krůta v mléku a karí

Postup

Do vetsího hrnce dejte mléko, cibuli, bobkový list, tymián, cesnek, karí, sul, pepr a privedte to k varu. Jakmile zacne varit, stáhnete z tepla a nechte stát 30 minut. Do hrnce dejte krutí maso, privedte vse k varu, snizte teplotu a varte 30-40 minut. Maso vyjmete a nechte zchladit. Oberte maso z kostí a nakrájejte je na kousky. Tekutinu precedte do mensího kastrolku. Varenou cibuli uschovejte na ozdobu. Uvedte tekutinu v kastrolku do varu a nechte ji trochu odparit na omácku. Pridejte do ni hrásek. Tesne pred podáváním vmíchejte do omácky máslo. Prelejte krutí maso omáckou a ozdobte varenou cibulí. Omácku lze zahustit trochou Maizeny.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 14.05.07 vloženo
  • 4300x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2-3 dolní cásti krutích stehen nebo 4-5 krutích krídel
  • 3/4 l mléka
  • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 4 bobkové listy
  • 4 PL cerstvého tymiánu nebo ½ KL suseného
  • 3 rozetrené strouzky cesneku
  • 1 PL karí
  • ½ KL soli
  • cerný pepr
  • 150 g hrásku
  • 15 g másla

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůta v mléku a karí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz