Recept Krůta na celeru

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůta na celeru

Postup

Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. K ní přidáme kostičky celeru a krátce osmahneme. Na celer s cibulí vložíme osolené porce krůty, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec šťávu opatrně přisladíme a zakapeme šťávou z citronu - získáme sladkokyselý sós. Podáváme s bramborami. Maso i brambory zalejeme sósem. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 7346x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce krůty (můžeme použít i zbylé maso z pečené krůty)
  • 300g sterilovaného nebo čerstvého celeru
  • 1 cibule
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • citron
  • olej

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 29.10.16 13:07

Cibulku jsem na máslovém oleji nechala zesklovatět, přidala kostky celeru a osmahla mírně dohněda. Celer jsem vyndala a na zbytku oleje opekla kousky z krůtího horního stehna, malinko zaprášila moukou, zasmahla, trochu podlila zeleninovým vývarem a pod pokličkou udusila maso doměkka. Nakonec jsem přidala celer a prohřála. Přidala jsem křupavé celerové chipsy a podávala s opečenými plátky brambor. Velice chutné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 27.10.16 13:36

Velice chutné, jen ty brambory mě k tomu moc neseděly, ale nenapadá mě nic jiného.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.10.13 15:23

Tak tohle je velice dobré, kdyby to šlo, dám hvězdiček dvojnásobek!
Celer použit čerstvý, naložený moc nemusím…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krůta na celeru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krůta na celeru

birkana
1687 příspěvků 28.10.16 17:48

@bajoo, šťávy asi moc velké množství není. Já bych místo obyč. vařených brambor udělala bramborové krokety. A těstoviny, proč by ne :lol: :mavam:

bajoo
3 příspěvky 27.10.16 13:39

Podobným způsobem dělám hovězí roštěnky, jen je nepřislazuji a nedávám tam citronovou šťávu. Vynikající jsou s těstovinami.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz