Recept Krůta na celeru

(Hodnoceno 3x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krůta na celeru

Postup

Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. K ní přidáme kostičky celeru a krátce osmahneme. Na celer s cibulí vložíme osolené porce krůty, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec šťávu opatrně přisladíme a zakapeme šťávou z citronu - získáme sladkokyselý sós. Podáváme s bramborami. Maso i brambory zalejeme sósem. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 8750x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce krůty (můžeme použít i zbylé maso z pečené krůty)
  • 300g sterilovaného nebo čerstvého celeru
  • 1 cibule
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • citron
  • olej

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 29.10.16 13:07

Cibulku jsem na máslovém oleji nechala zesklovatět, přidala kostky celeru a osmahla mírně dohněda. Celer jsem vyndala a na zbytku oleje opekla kousky z krůtího horního stehna, malinko zaprášila moukou, zasmahla, trochu podlila zeleninovým vývarem a pod pokličkou udusila maso doměkka. Nakonec jsem přidala celer a prohřála. Přidala jsem křupavé celerové chipsy a podávala s opečenými plátky brambor. Velice chutné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 27.10.16 13:36

Velice chutné, jen ty brambory mě k tomu moc neseděly, ale nenapadá mě nic jiného.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.10.13 15:23

Tak tohle je velice dobré, kdyby to šlo, dám hvězdiček dvojnásobek!
Celer použit čerstvý, naložený moc nemusím…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krůta na celeru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krůta na celeru

birkana
1738 příspěvků 28.10.16 17:48

@bajoo, šťávy asi moc velké množství není. Já bych místo obyč. vařených brambor udělala bramborové krokety. A těstoviny, proč by ne :lol: :mavam:

bajoo
3 příspěvky 27.10.16 13:39

Podobným způsobem dělám hovězí roštěnky, jen je nepřislazuji a nedávám tam citronovou šťávu. Vynikající jsou s těstovinami.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz