Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
goralka Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sýta zimná polievka
Opláchnuté údené rebrá dáme variť do studenej vody, pridáme opláchnuté krúpy a pomaly varíme, pridáme celú cibuľu, mrkvu, petržlen, poprípade ostatné koreniny. So soľou opatrne. Keď je zelenina napoly mäkká, pridáme nakrájané zemiaky. Ak je polievka veľmi mastná, sčerpeme masť a pridáme do kapusty. Nakoniec pridáme vňať petržlenu a podávame s dobrým domácim chlebom. Rebrá podávame s kyslou kapustou a šťuchanými zemiakmi, alebo len s chrenom, horčicou a chlebom. Túto polievku si pamätám z najhlbšieho detstva, mali sme dostatok vlastných výborných údenín aj zeleniny. Keď nebolo veľa času na varenie, postavil sa na pec hrniec s údeným a krúpami, alebo fazuľou. Varila sa najčastejšie pri veľkom praní, alebo v sobotu, keď bolo treba obriadiť statok, nachystať drevo a podobné práce okolo domu.
Recept je z kategorií: Masové polévky
chlieb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
8.1.17 19:22
Výborná ! Přidala jsem zbytek zelených fazolek a kousek červené a zelené papriky.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krúpová polievka
Vařím polévku stejného složení, ale jiný postup.Do studené vody dám vařit uzené, nebo kosti, mrkev, petržel, celer, cibuli, nové koření, pepř. Po uvaření scedím, zeleninu nakrájím a vrátím do polévky, přidám oloupané a nakrájené brambory a propláchnuté kroupy a vše dovařím až jsou kroupy hotové, dosolím podle chuti. Když vařím jako přílohu oloupané brambory, tak brambor do polévky nedávám ale přileji vodu z uvařených brambor a polévka má ještě lepší chuť s tím bramborovým vývarem.