Recept Krúpová polievka Pra

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krúpová polievka

Úvod

Sýta zimná polievka

Postup

Opláchnuté údené rebrá dáme variť do studenej vody, pridáme opláchnuté krúpy a pomaly varíme, pridáme celú cibuľu, mrkvu, petržlen, poprípade ostatné koreniny. So soľou opatrne. Keď je zelenina napoly mäkká, pridáme nakrájané zemiaky.
Ak je polievka veľmi mastná, sčerpeme masť a pridáme do kapusty.
Nakoniec pridáme vňať petržlenu a podávame s dobrým domácim chlebom.
Rebrá podávame s kyslou kapustou a šťuchanými zemiakmi, alebo len s chrenom, horčicou a chlebom.
Túto polievku si pamätám z najhlbšieho detstva, mali sme dostatok vlastných výborných údenín aj zeleniny. Keď nebolo veľa času na varenie, postavil sa na pec hrniec s údeným a krúpami, alebo fazuľou. Varila sa najčastejšie pri veľkom praní, alebo v sobotu, keď bolo treba obriadiť statok, nachystať drevo a podobné práce okolo domu.

Recept je z kategorií: Masové polévky



Nahlásit recept

  • 03.04.13 vloženo
  • 12790x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg údené rebro alebo kosti
  • krúpy 1 lyžica na tanier polievky
  • veľká cibuľa
  • mrkva 2,3 ks
  • petržlen 2 ks
  • zemiaky zopár
  • petržlenová vňať
  • podľa kvality údeniny môžeme pridať
  • cesnak
  • celé korenie
  • nové korenie
  • soľ

Doporučená příloha

  • chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.01.17 19:22

Výborná ! Přidala jsem zbytek zelených fazolek a kousek červené a zelené papriky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krúpová polievka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
M.Suskova
206 příspěvků 04.04.13 10:37

Vařím polévku stejného složení, ale jiný postup.Do studené vody dám vařit uzené, nebo kosti, mrkev, petržel, celer, cibuli, nové koření, pepř. Po uvaření scedím, zeleninu nakrájím a vrátím do polévky, přidám oloupané a nakrájené brambory a propláchnuté kroupy a vše dovařím až jsou kroupy hotové, dosolím podle chuti. Když vařím jako přílohu oloupané brambory, tak brambor do polévky nedávám ale přileji vodu z uvařených brambor a polévka má ještě lepší chuť s tím bramborovým vývarem.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz