Recept Krúpová polievka Pra

(Hodnoceno 1x) goralka Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krúpová polievka

Úvod

Sýta zimná polievka

Postup

Opláchnuté údené rebrá dáme variť do studenej vody, pridáme opláchnuté krúpy a pomaly varíme, pridáme celú cibuľu, mrkvu, petržlen, poprípade ostatné koreniny. So soľou opatrne. Keď je zelenina napoly mäkká, pridáme nakrájané zemiaky. Ak je polievka veľmi mastná, sčerpeme masť a pridáme do kapusty. Nakoniec pridáme vňať petržlenu a podávame s dobrým domácim chlebom. Rebrá podávame s kyslou kapustou a šťuchanými zemiakmi, alebo len s chrenom, horčicou a chlebom. Túto polievku si pamätám z najhlbšieho detstva, mali sme dostatok vlastných výborných údenín aj zeleniny. Keď nebolo veľa času na varenie, postavil sa na pec hrniec s údeným a krúpami, alebo fazuľou. Varila sa najčastejšie pri veľkom praní, alebo v sobotu, keď bolo treba obriadiť statok, nachystať drevo a podobné práce okolo domu.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 03.04.13 vloženo
  • 20977x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg údené rebro alebo kosti
  • krúpy 1 lyžica na tanier polievky
  • veľká cibuľa
  • mrkva 2,3 ks
  • petržlen 2 ks
  • zemiaky zopár
  • petržlenová vňať
  • podľa kvality údeniny môžeme pridať
  • cesnak
  • celé korenie
  • nové korenie
  • soľ

Doporučená příloha

  • chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 8.1.17 19:22

Výborná ! Přidala jsem zbytek zelených fazolek a kousek červené a zelené papriky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krúpová polievka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krúpová polievka

M.Suskova
206 příspěvků 4.4.13 10:37

Vařím polévku stejného složení, ale jiný postup.Do studené vody dám vařit uzené, nebo kosti, mrkev, petržel, celer, cibuli, nové koření, pepř. Po uvaření scedím, zeleninu nakrájím a vrátím do polévky, přidám oloupané a nakrájené brambory a propláchnuté kroupy a vše dovařím až jsou kroupy hotové, dosolím podle chuti. Když vařím jako přílohu oloupané brambory, tak brambor do polévky nedávám ale přileji vodu z uvařených brambor a polévka má ještě lepší chuť s tím bramborovým vývarem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Karbanátky Karbanátky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz