Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na kastrol dáme mléko a máslo, když se začne vařit, přidáme krupici a svaříme ji na hustou kaši, osolíme a dáme vychladnout. Vychladlou kaši dáme na pomoučený vál, přidáme 2 lžičky mouky, žloutky a dobře vypracujeme. Těsto rozválíme na plást 1cm silný a formičkou vypichujeme věnečky, které namáčíme v bílcích, obalíme strouhankou a usmažíme je v másle, nebo jiném tuku po obou stranách do růžova. Osušíme na ubrousku. Věněčky obkládáme hovězí maso, vepřovou pečeni, nebo zvěřinu. Zvláště se hodí, je-li v omáčce smetana.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krupicové věnečky
Tak tohle jsem asi ještě neviděla, a jsem na to hodně zvědavá. Ale recepty od Babi nikdy nezklamaly, takže do toho určitě půjdu. Díky za inspiraci!
1440 příspěvků 25.2.21 11:41
Pred rokmi som dostala recept na „kartoffeln a la schone fursterin“, čiže zemiaky podľa fešnej horárky, a tam sa k tomu odpaľovanému cestu pridali varené prelisované zemiaky a muškátový kvet, tvorili sa guľôčky a buď sa vysmážali alebo piekli v trúbe, je to dobré, ale po pridaní zemiakov sa cesto dosť lepí.
Příspěvek upraven 25.02.21 v 16:08