Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eleeen Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mléka dáme máslo a v kastrolu zahřejeme téměř k varu, pak osolíme a tenkým pramínkem sypeme krupici, neustále mícháme, až se nám vytvoří hustá kaše, která se bude odlepovat od vařečky. Tuto hmotu necháme vystydnout a pak do ní zapracujeme dvě vejce. Pomocí dvou lžic tvoříme noky (kdo už umí, dělá kuličky), tyto obalíme ještě v krupičce a všechny najednou vsypeme do vařící osolené vody a vaříme cca 7 - 8 minut než noky vyplavou na hladinu. Pak je vybereme a na míse omastíme máslem, aby se nelepily. Podáváme k dušeným masům, ke guláši nebo nakrájené s míchanými vejci a hlávkovým salátem. Vynikající je dát na talíř a upravit jako krupicovou kaši - perníkem, kakaem a cukrem. Ještě lepší je posypat mačkanými jahodami, malinami, pocukrovat a polít přepuštěným máslem.
Recept je z kategorií: Knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.12.13 15:52
Dělám často, dnes k:
http://www.labuznik.cz/…-z-rostence/
30.11.13 14:14
Vynikající noky, jemné a nadýchané; dnes jsem je vařila k segedínu a moc jsme si pochutnali.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krupicové noky
Ale málokdy se mi podařilo udělat ten základ bez pucků. Tak jsem inovovala (i když vím, že se v podstatě jedná o odpalované těsto) a krupici dala do mléka studeného a míchala, míchala. Výsledek byl stejný a bez pucků. Dělám tak i krupicovou kaši.
2452 příspěvků 30.11.13 14:14
Vynikající noky, jemné a nadýchané; dnes jsem je vařila k segedínu a moc jsme si pochutnali.
máš nádhernou pravdu… posílám pusu na obě líce a křížek na čelo
Alis
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
..a z debaty o nokoch (niekedy aj slizkých) vznikajú priateľstvá…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
ještě najdem plno věcí co jsme nedělali! Je tolik možností, že to za jeden život nejde všechno se naučit, umět a vyzkoušet i kdybychom třeba vařili 3× denně. Z toho si nic nedělej a myslím, že máme každá takovou věc, nebo recept co jsme nedělali, nebo nezkoušeli, je to normálka. Hlavně, aby to Kuba zvládnul (a to určitě zvládne!), třeba Tě to ještě naučí dělat ty noky. Pa T.
… reagovat, díky vašim komentářům odešel Kuba do školy s hrubou krupicí, takže mu držím palce, aby se mu dílo vydařilo. Díky všem
Měla bych se nad sebou hluboce zamyslet,
taková bába a nikdy nedělala noky
Já dělám noky jedině z hrubé krupice, takže by to mělo být ok
Dělávám je jako přílohu nebo zavářku do polévky, jedno jestli z krupice nebo z krupičky. Pořádně odpálit, jinak podle receptu, vejce zamíchávám do vlažného:-), držím palce
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Já myslím, že hrubá krupice je OK, ale zas tak často je nedělám…
holky, kluci, ptám se za syna, který má zítra ve škole za úkol vystřihnout krupicové noky (já je nikdy nevařila, jsem ostuda, co?)… Koupil si na ně HRUBOU krupici, to je asi chyba, ne? Poraďte, co má použít… Díky Alis
Díky, ukládám. Určitě budou na všechny způsoby.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky je to to nejlepší k telecí pečeni.
Vřele doporučuji jako přílohu ke kuřeti nebo slepici na paprice - v jemné smetanové omáčce jsou báječné.
Vřele doporučuji jako přílohu ke kuřeti nebo slepici na paprice - v jemné smetanové omáčce jsou báječné.