Recept Křupavý pikantní italský chléb s nádivkou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Vyjmout klobásku ze střívka a rozdělit ji na kousky. Na středně horké pánvi ji osmažit dohněda a až je uvařená. Vyjmout maso z pánve pomocí děrované naběračky a osušit ho na ubrousku. Osušenou klobásku vložit do mísy společně s vejci, kořením, solí a obojím sýrem. Dobře vše promíchat. Položit polovinu těsta na vál (potřít si ruce malou troškou olivového oleje, pomůže to při práci s těstem). Povrch těsta jemně posypat moukou a válečkem ho vyválet na obdélník velikosti asi 25-30cm silný asi 1.2cm (těsto vytvoří nerovnoměrný obdélník, ale to nevadí) Rozetřít polovinu klobáskové náplně na těsto tak, aby jeho asi 3cm okraje zůastaly bez nádivky. Zarolovat okraje a smáčknout je dolů. Potom srolovat těsto z jeho krátké strany jako roládu a spojem dolů ho položit na plech. Stejným způsobem připravit druhou roládu z druhé části těsta a nádivky. Položit na stejný plech. Péct asi po 40-45min. do křupava a zlatohněda. Nechat chleby vychladnout na mřížce. Chléb podávat ,zamotaný do barevného plátěného ubrousku a položený na prkénku. Vedle položit ozubený nůž a dvě misky s hořčicí a máslovými nožíky. Výborné jako pochoutkové pohoštění s červěným suchým vínem. TIP: Chléb se dobře zmražuje. Rozmrazit v chladničce a vložit na 5-10min. do trouby.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 06.02.04 vloženo
  • 4016x zobrazeno

Ingredience

  • 680g měkké vepřové (čerstvé) klobásky, nebo pomletého ochuceného vepřového masa
  • 3 lehce našlehaná vejce
  • 2 lžíčky na jemno pokrájené čerstvé bazalky
  • 1/4 lžíčky každého, pomletého hřebíčku, dobromyslu, černého pepře a nového koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 hrnky na hrubo postrouhaného sýra Mozzarella
  • 1 hrnek nastrouhaného sýra Parmigiano Reggiano
  • 2x recept na pizza těsto dle receptu ¨Italská dvojitá calzone¨, nebo 900g hotového koupeného
  • mouka na vál
  • na ochucení 2 hrnky plnozrnné hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavý pikantní italský chléb s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz