Recept Křupavý dort s malinami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Křupavý dort s malinami

Postup

1. Dva kousky burizonů dáme stranou, ostatní nasekáme a rozpustíme v horké vodě (obr. A). Formu napěchujeme rýžovou hmotou a dáme chladit. 2. Želatinu necháme změknout a roz­pustit. Tvaroh, smetanu, šťávu, cukr a polovinu želatiny smícháme. Necháme táhnout. Smícháme 125 g šlehačky, zbylou želatinu, vanilkový cukr a malinové pyré. 3. Korpus dortu potřeme tvarohovou směsí. Pomocí vidličky spirálovitě naneseme ovocnou směs (obr. B). Dort dáme na 2 hodiny do chladničky. Ze zbylé šlehačky pomocí cukrářského sáčku s tvořítkem zdobí­me šlehačkovými kopečky a posypeme rozdrobenými burizony.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 06.04.04 vloženo
  • 4760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 kousek asi 400 kcal
  • korpus:
  • 1,5 balení lisovaných rýžových čokoládových burizonů (300 g)
  • náplň:
  • 6 plátků bílé želatiny
  • 250 g dotuha ušlehané smetany
  • 400 g nízkotučného tvarohu
  • 400 g smetany
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 50 g cukru
  • 250 g odkapaných a prolisovaných malin
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • kromě toho:
  • rozvírací forma (průměr 26 cm)
  • papír na pečení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavý dort s malinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz