Recept Křupavé placky, plněné pikantní nádivkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavé placky, plněné pikantní nádivkou

Postup

Smíchat mleté maso, cibuli, papriku, chili a římský kmín va velké pánvi a osmažit vše tak, aby maso zhnědlo. Zamíchat dovnitř rajčata i s jejich tekutinou, fazole, pastu a cukr. Přivéct do varu a na pomalém ohni nechat nepřikryté bublat asi 25min., nebo až směs zhoustne. Pomocí lžíce rozdělit směs na placky, nahoru poskládat salát, zarolovat je a v jedné vrstvě je poskládat do zapékací misky. Posypat je sýrem a ogrilovat pod grilem v troubě, až se sýr rozlustí. Placky: Přesít mouku do mísy a pomalu přidávat smíchané mléko s vejcem. Našlehat do hladka. Nalít 4 lžíce na rozehřátou vymaštěnou pánev, zadní stranou lžíce těstíčko rozetřít a osmažit ho na jedné straně do světlehněda. Otočit a osmažit druhou stranu. Stejně pokračovat se zbytkem těstíčka. Potřebuje se 12 placek.

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 22.08.03 vloženo
  • 3878x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule na drobno nakrájená
  • 1 zelená velká paprika bez semeníku na jemno nakrájená
  • 1/2 lžičky chili v prášku
  • 1/2 lžičky semínek římského kmínu
  • 410g konzerva rajčat
  • 225g konzerva pečených fazolí
  • 2 lžíce rajské pasty
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 malého zeleného salátu na proužky nastrouhaného, nebo nakrájeného
  • 125g nastrouhaného chutného sýra
  • Placky:
  • 250ml hladké mouky
  • 300ml mléka
  • 1 lehce našlehané vejce

Doporučená příloha

  • Salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé placky, plněné pikantní nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jaký to výborný nápad...

ušetří se čas použitím plochého chlaba, místo smažení placků, jen dej vědět :-)))

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Náplň

s těmi fazolemi a kořením musí být skvělá. Mám nápad na další využití - placky arabského chleba rozdělit naplocho napůl, aby byly tenké, vrstvit postupně prokládané náplní, chvíli nechat rozležet, aby nasákly, navrch hodně sýra a kousíček máslíčka a nechat zapéct. Krájet jako dortík. Mňam. Sladké dortíky fakt nemusím, ale takovýhle bych si dala. Musím to zkusit, výsledný dojem sdělím ostatním labužníkům.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz