Recept Křupavé, nové brambůrky s Aïoli na namáčení

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Křupavé, nové brambůrky s Aïoli na namáčení

Postup

Vložit žloutek do misky, přidat hořčici a promíchat. Velice pomalu po kapkách zašlehávat metlou dovnitř olej. Za chvíli přilévat olej v tenkém pramínku, stále šlehajíce. Přidat citronovou šťávu. Utřít česnek se solí a přidat do majonézy společně s pepřem (pozor, hořčice je slaná). Dobře vše spojit. Dát šafrán do malé misky a přidat 2 lžičky horké vody. Zadní stranou lžičky tlačit na šafrán, aby pustil svoji barvu a chuť. Nechat stát po 5min. a potom zašlehat šafrán i s vodou do majonézy. Uvařit brambory ve slupce v osolené vodě po 5min. a zhasnout oheň. Přikryté nechat brambory stát po 15min. Slít brambory a pořádně je osušit ubrouskem, nebo utěrkou. Rozehřát 1-1 1/2cm oleje na hluboké pánvi. Když je olej velice horký, postupně v něm rychle osmažit brambůrky do křupava a zlatova. Osušit je na ubrousku a podávat horké se šafránovým Aïoli.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 28.05.03 vloženo
  • 3434x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky dijónské hořčice, nebo podobné
  • 300ml olivového oleje
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 1-2 stroužky česneku, utřené se solí
  • 1/2 lžičky šafránových nitek
  • 20 malých, neoloupaných, omytých nových brambůrek
  • rostlinný olej na hluboké smažení
  • sůl a pepř podle chut

Doporučená příloha

  • Listový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé, nové brambůrky s Aïoli na namáčení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz