Recept Křupavé kuřecí kůžičky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavé kuřecí kůžičky

Úvod

Kuřecí kůže lze objednat v obchodě s drůbeží, kilo za deset korun, vzala sem rovnou dvě kila. Zatím jsem zpracovala jen 1/2, z toho se mi podařilo ještě půlku pěkně připálit.Dají se vychladlé zobat jen tak nebo se dají použít jako příloha k polévce.
Uvítám i další tipy :-) Protože uvaření budu zajisté opakovat.

Postup

Kuřecí kůže omyjeme na osušíme. Na pekáč pokladame kůže na pečící papír, okořeníme a přikryjeme druhým peč. papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25-35 minut. Kontrolujeme !!!! Druhou várku se mi totiž podařilo slušně spálit. Z kůžiček vyteče tuk, ten můžeme slít do sklenice a použít k dalšímu vaření.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.02.17 vloženo
  • 1641x zobrazeno

Čas přípravy

  • Jedna várka 30-45 minut

Ingredience

  • 1 kg kuřecí kůže
  • 2 ks pečícíco papíru/ 1 várka
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 27.02.17 09:30

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Křupavé kuřecí kůžičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
suzanka
161 příspěvků 27.02.17 13:58

Ne, papír sem nazatížila, trochu se přilepí na kůže sám. Mě napadlo že by šly použít(rozdrce­né)také jako strouhanka… přidat nějaké pikantní koření.

 
Zuzka1973
2065 příspěvků 27.02.17 11:35

@Eja - ty „válečky“ s nádivkou mám také vyzkoušeny (více druhů nádivky) a do salátu místo té anglické určitě vyzkouším, zatím jsem to jen zaslechla a zahlédla u známé, sama ještě nevyzkoušela :kytka:
Na to použití do lasagne - to jsem napsala spíše jako vtip ;)
Je tam přece zmínka, že to jen prohlásil kamarád při ochutnání a že já to rozhodně ještě nezkusila, jelikož vážně mám obavu, jak by to dopadlo… ;)

K té technologii - já dělám na pečícím papíru nepřikryté - ale chce to hodně hlídat, ty přikryté zkusím - aby se papír nekroutil, zkusím ho napřed namočit, vymačkat a takto teprve položit, to by se už kroutit neměl… snad… :)

 
Eja
3787 příspěvků 27.02.17 10:18

@Zuzka1973
Válečky z kuřecí/krůtí kůže plněné klasickou nádivkou a upečené dokřupava jsou naprostá delikatesa, vyzkoušeno.
Místo opečené slaniny na salát taky vyzkoušeno, vynikající.
Místo těstoviny do lasagní mi přijde jako nesmysl…princip podle mne je, aby těsto nassálo vůně a chutě z ostatních vrstev…

Tady se mi líbí „technologie“ přípravy, proto jsem se ptala, jestli nějak nezatížit ten horní papír…aby se to nekroutilo…

 
Zuzka1973
2065 příspěvků 27.02.17 10:03

Když mi zbude kůže po porcování kuřat do mrazáku, také si tyhle „křupky“ děláme, jsou opravdu i super jako příloha polévek :)
Jinak když je ochutnával kamarád, tak pravil, že by šly použít místo těstovinových placek do lasagne - ale to jsem nezkoušela, netuším, jak by se zachovaly a co vím, nezkoušel to ani on :D
Ale když se mi povede kuře vysvléci z kůže opravdu šikovně, jsou ty kůže také dobré všelijak plněné, od obyčejné nádivky po masovo-sýrovou…
Jinak jsem už i viděla, že si lidé takto křupavé kůže z kuřat přidávají i do zeleninových salátů místo anglické slaniny - are osobně také zatím nevyzkoušeno…
U nás ty kůže neseženu, ale i tak se jich vždy dost nastřádá při hromadném porcování kuřat do mrazáku v době redukce chovu (necháváme jen nosnice, kohouti mají smůlu - ti jdou v první vlně do mrazáku coby kuřata a ve druhé vlně jako mladá „slepice“…) Málokdy mrazím kuřata celá, u nás se více vyplatí mít je naporcovaná - ale jak píši: kůží je z nich potom docela dost :)

 
Eja
3787 příspěvků 27.02.17 09:47

Hned bych si dala… ten vrchní papír jen tak položit, ničím nezatížit???
:mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Květáková polévka Květáková polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz