Recept Křupavé kuřecí kůžičky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavé kuřecí kůžičky

Úvod

Kuřecí kůže lze objednat v obchodě s drůbeží, kilo za deset korun, vzala sem rovnou dvě kila. Zatím jsem zpracovala jen 1/2, z toho se mi podařilo ještě půlku pěkně připálit.Dají se vychladlé zobat jen tak nebo se dají použít jako příloha k polévce.
Uvítám i další tipy :-) Protože uvaření budu zajisté opakovat.

Postup

Kuřecí kůže omyjeme na osušíme. Na pekáč pokladame kůže na pečící papír, okořeníme a přikryjeme druhým peč. papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25-35 minut. Kontrolujeme !!!! Druhou várku se mi totiž podařilo slušně spálit. Z kůžiček vyteče tuk, ten můžeme slít do sklenice a použít k dalšímu vaření.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 27.02.17 vloženo
  • 2453x zobrazeno

Čas přípravy

  • Jedna várka 30-45 minut

Ingredience

  • 1 kg kuřecí kůže
  • 2 ks pečícíco papíru/ 1 várka
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 27.02.17 09:30

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Křupavé kuřecí kůžičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
suzanka
161 příspěvků 27.02.17 13:58

Ne, papír sem nazatížila, trochu se přilepí na kůže sám. Mě napadlo že by šly použít(rozdrce­né)také jako strouhanka… přidat nějaké pikantní koření.

Zuzka1973
2294 příspěvků 27.02.17 11:35

@Eja - ty „válečky“ s nádivkou mám také vyzkoušeny (více druhů nádivky) a do salátu místo té anglické určitě vyzkouším, zatím jsem to jen zaslechla a zahlédla u známé, sama ještě nevyzkoušela :kytka:
Na to použití do lasagne - to jsem napsala spíše jako vtip ;)
Je tam přece zmínka, že to jen prohlásil kamarád při ochutnání a že já to rozhodně ještě nezkusila, jelikož vážně mám obavu, jak by to dopadlo… ;)

K té technologii - já dělám na pečícím papíru nepřikryté - ale chce to hodně hlídat, ty přikryté zkusím - aby se papír nekroutil, zkusím ho napřed namočit, vymačkat a takto teprve položit, to by se už kroutit neměl… snad… :)

Eja
3842 příspěvků 27.02.17 10:18

@Zuzka1973
Válečky z kuřecí/krůtí kůže plněné klasickou nádivkou a upečené dokřupava jsou naprostá delikatesa, vyzkoušeno.
Místo opečené slaniny na salát taky vyzkoušeno, vynikající.
Místo těstoviny do lasagní mi přijde jako nesmysl…princip podle mne je, aby těsto nassálo vůně a chutě z ostatních vrstev…

Tady se mi líbí „technologie“ přípravy, proto jsem se ptala, jestli nějak nezatížit ten horní papír…aby se to nekroutilo…

Zuzka1973
2294 příspěvků 27.02.17 10:03

Když mi zbude kůže po porcování kuřat do mrazáku, také si tyhle „křupky“ děláme, jsou opravdu i super jako příloha polévek :)
Jinak když je ochutnával kamarád, tak pravil, že by šly použít místo těstovinových placek do lasagne - ale to jsem nezkoušela, netuším, jak by se zachovaly a co vím, nezkoušel to ani on :D
Ale když se mi povede kuře vysvléci z kůže opravdu šikovně, jsou ty kůže také dobré všelijak plněné, od obyčejné nádivky po masovo-sýrovou…
Jinak jsem už i viděla, že si lidé takto křupavé kůže z kuřat přidávají i do zeleninových salátů místo anglické slaniny - are osobně také zatím nevyzkoušeno…
U nás ty kůže neseženu, ale i tak se jich vždy dost nastřádá při hromadném porcování kuřat do mrazáku v době redukce chovu (necháváme jen nosnice, kohouti mají smůlu - ti jdou v první vlně do mrazáku coby kuřata a ve druhé vlně jako mladá „slepice“…) Málokdy mrazím kuřata celá, u nás se více vyplatí mít je naporcovaná - ale jak píši: kůží je z nich potom docela dost :)

Eja
3842 příspěvků 27.02.17 09:47

Hned bych si dala… ten vrchní papír jen tak položit, ničím nezatížit???
:mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz