Recept Křupavé kuřecí kůžičky
suzanka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Kuřecí kůže lze objednat v obchodě s drůbeží, kilo za deset korun, vzala sem rovnou dvě kila. Zatím jsem zpracovala jen 1/2, z toho se mi podařilo ještě půlku pěkně připálit.Dají se vychladlé zobat jen tak nebo se dají použít jako příloha k polévce. Uvítám i další tipy :-) Protože uvaření budu zajisté opakovat.
Postup
Kuřecí kůže omyjeme na osušíme. Na pekáč pokladame kůže na pečící papír, okořeníme a přikryjeme druhým peč. papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25-35 minut. Kontrolujeme !!!! Druhou várku se mi totiž podařilo slušně spálit. Z kůžiček vyteče tuk, ten můžeme slít do sklenice a použít k dalšímu vaření.
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 27.02.17 vloženo
- 11721x zobrazeno
Čas přípravy
- Jedna várka 30-45 minut
Ingredience
- 1 kg kuřecí kůže
- 2 ks pečícíco papíru/ 1 várka
- sůl
- pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Křupavé kuřecí kůžičky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Křupavé kuřecí kůžičky
Ne, papír sem nazatížila, trochu se přilepí na kůže sám. Mě napadlo že by šly použít(rozdrcené)také jako strouhanka… přidat nějaké pikantní koření.
@Eja - ty „válečky“ s nádivkou mám také vyzkoušeny (více druhů nádivky) a do salátu místo té anglické určitě vyzkouším, zatím jsem to jen zaslechla a zahlédla u známé, sama ještě nevyzkoušela


Na to použití do lasagne - to jsem napsala spíše jako vtip
Je tam přece zmínka, že to jen prohlásil kamarád při ochutnání a že já to rozhodně ještě nezkusila, jelikož vážně mám obavu, jak by to dopadlo…
K té technologii - já dělám na pečícím papíru nepřikryté - ale chce to hodně hlídat, ty přikryté zkusím - aby se papír nekroutil, zkusím ho napřed namočit, vymačkat a takto teprve položit, to by se už kroutit neměl… snad…
@Zuzka1973
Válečky z kuřecí/krůtí kůže plněné klasickou nádivkou a upečené dokřupava jsou naprostá delikatesa, vyzkoušeno.
Místo opečené slaniny na salát taky vyzkoušeno, vynikající.
Místo těstoviny do lasagní mi přijde jako nesmysl…princip podle mne je, aby těsto nassálo vůně a chutě z ostatních vrstev…
Tady se mi líbí „technologie“ přípravy, proto jsem se ptala, jestli nějak nezatížit ten horní papír…aby se to nekroutilo…
Když mi zbude kůže po porcování kuřat do mrazáku, také si tyhle „křupky“ děláme, jsou opravdu i super jako příloha polévek


Jinak když je ochutnával kamarád, tak pravil, že by šly použít místo těstovinových placek do lasagne - ale to jsem nezkoušela, netuším, jak by se zachovaly a co vím, nezkoušel to ani on
Ale když se mi povede kuře vysvléci z kůže opravdu šikovně, jsou ty kůže také dobré všelijak plněné, od obyčejné nádivky po masovo-sýrovou…
Jinak jsem už i viděla, že si lidé takto křupavé kůže z kuřat přidávají i do zeleninových salátů místo anglické slaniny - are osobně také zatím nevyzkoušeno…
U nás ty kůže neseženu, ale i tak se jich vždy dost nastřádá při hromadném porcování kuřat do mrazáku v době redukce chovu (necháváme jen nosnice, kohouti mají smůlu - ti jdou v první vlně do mrazáku coby kuřata a ve druhé vlně jako mladá „slepice“…) Málokdy mrazím kuřata celá, u nás se více vyplatí mít je naporcovaná - ale jak píši: kůží je z nich potom docela dost
Hned bych si dala… ten vrchní papír jen tak položit, ničím nezatížit???
