Recept Krupave baklazany v cokolade Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Zelenina se pouziva v mnoha receptech v kombinaci se sladkymi prisadami jako je cokolada at ve forme kolacu, dortu, zakusku anebo jenom jednoduchych a snadnych sladkych amuse-bouches. Pridavam jeden z nich tak trochu podle italskeho chef-kuchare Massimiliano Alajmo. Jmeno receptu je „Melanzane al Cioccolato“
A zde je dalsi recept k porovnani http://www.chocolateatlas.com/…Eggplant.htm

Postup

Baklazany oloupat a nakrajet na 3cm krychlicky. Dat je na 1 minutu do misky s osolenou vodou. Vyjmout je dratenou naberackou na cistou uterku a poradne je osusit.

Krychlicky obalit v mouce, oklepat je a na panvi na horkem oleji je usmazit na vsech stranach do krupava. Osmazene je osusit na nekolikanasobnem kuchynskem papirovem ubrousku.

Nad vodni lazni rozpustit nalamanou cokoladu na teplotu 45 stupnu C. Krychlicky po jedne napichat nakonec spejli a opatrne je postupne namocit do cokolady (nemusi byt cele namocene). Poskladat je na mrizku polozenou nad plechem a mirne je posolit a pridat spetku chilli papricky. Nechat cokoladu ztuhnout a uz si muzete zacit pochutnavat.


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.08.13 vloženo
  • 810x zobrazeno

Ingredience

  • male baklazany fialove, nebo bile (jsou jemnejsi)
  • vodni lazen se soli (bezna kuchynska sul)
  • hladkou mouku
  • tmavou cokoladu tak 70%
  • evoo na smazeni, (pouzila jsem olej z hroznovych seminek)
  • solne krystalky (pouzila jsem Fleur de sel)
  • drcene lupinky chilli papricky dle chuti, nebo ruzne pepre
  • dlouhe bambusove spejle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krupave baklazany v cokolade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz