Recept Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

(Hodnoceno 1x) Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

Postup

Rozkrojit vejce napůl a opatrně vyjmout žloutky. Pomocí vidličky rozmělnit žloutky, přidat krevetky, vepřové maso, koriandr a omáčku. Dobře promíchat. Rozdělit směs na 16 dílů. Vytvarovat je do kuliček a vložit do bílků. Vytvarovat na formu celého vejce. Přikrýt a nechat v chladničce alespoň po 1 hodinu. Těsně před podáváním namočit vejce do těstíčka a osmažit je postupně v oleji do hněda. Podávat horké osušené na ubrousku. Těstíčko: Přesít mouku, prášek do těsta a cukr do mísy. Postupně přidávat vodu smíchanou s olejem a našlehat těstíčko do hladka (nebo rozmixovat v mixéru). Přikrýt a nechat stát po 20min.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 25.02.04 vloženo
  • 6457x zobrazeno

Ingredience

  • Na 16 půl vajec
  • 8 na tvrdo uvařených vajec, oloupaných
  • 200g vařených krevetek, oloupaných a na drobno posekaných
  • 200g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce kokosového krému s konzervy
  • 2 lžíce posekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce orienální rybí omáčky (zkvašené ančovičky), nebo trochu sardelové pasty
  • olej na hluboké smažení
  • Těstíčko:
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky oleje (arašidový, nebo slunečnicový)
  • 250ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 11.6.17 21:29

Výborné křupavé těstíčko. Náplně bylo víc, než se vešlo zpátky do vajec, tak jsem udělala kuličky a v těstíčku obalila. Výborný recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Šárko...

řízek je lepší hledat ve Vídni, než v Bangkoku, ale v Tajsku se mimo vynikajících darů moře, ryb a zajisté kuřete, používá také hovězí a vepřové. Mnohé pokrmy neméně výborné však neobsahují žádné maso a člověk se udivuje, jak z mála dovedou připravit v Thajsku tolik pokrmů plných chutí. Záleží však také na tom, kde se člověk v Thajsku pohybuje :)

S pozdravem,

Labužník Sarka
433 příspěvků 26.2.04 00:01
Babi,

opravdu se ji v Thajsku veprove? Ja tam byla mesic a nikde jsem veprove nenasla. I kurzech vareni se pouziva kure. Tak jsem zase o neco chytrejsi. Priste si tam dam rizek:))

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.2.04 23:58
Babi,
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz