Recept Křupavá krusta na vepřové rolce s pečeným bramborem a zeleninou

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

krusta: Do misky dát buráky a zalít je vařícím mlékem. Nechat je po 20 minut stát. Slít je a smíchat s chlebovými drobečky, Tabasco solí a pepřem, Směs vyválet mezi mikrotenovým filmem na 10 cm x 20 cm obdélník. Nechat ho 2 hodiny ztuhnout v chladničce. zelenina: předehřát troubu na 190°C. Jednu mřížku v troubě dát úplně dolů a jednu úplně nahoru. Brambory ochutit solí, pepřem a 4kořením. Na každou půlku dát půlku rozlomené skořice a bramboru omotat plátkem slaniny. Potom každou pokapat trochou oleje a zabalit do alobalu. Položit je na plech a dát do trouby. Péct asi 30 minut do měkka. Mezi tím sehřát zbytek oleje v pekáčku, vložit tam brokolici a ibišek, osolit je, opepřit a posypat 4kořením a 10 minut je smažit. Dát do trouby a péct je 5 - 10 minut, až je zelenina měkká. vepřové a omáčka: Mřížku v troubě dát doprostřed. V pekáči rozehřát olej. Panenku ochutit solí, pepřem a 4kořením a osmažit ji po všech stranách na horkém oleji do hněda (asi 10 minut). Přidat máslo, vložit do trouby a péct asi 10 minut, až je panenka uvnitř upečená. Vyjmout z trouby. Předehřát gril. Krustu položit na panenku a vložit ji na 3 - 4 minuty...dobře hlídat... pod gril, až je krusta zlatohnědá. Vyjmout na destičku a nechat odpočinout tak 5 minut před krájením. Mezi tím odejmout tuk z pekáče a ten postavit na vysokou teplotu. Přidat papričku, víno, uvolnit přípek na dně a zredukovat vše na polovinu. Přilít vývar, povařit 2 - 3 minuty, popřípadě dochutit. Podávat na velké míse se zeleninou uprostřed. Na zeleninu poskládat plátky masa. Brambory rozbalit, vyjmou skořici a položit je dokola masa. Ozdobit vše petrželkou a omáčku podávat zvlášť v omáčníku.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 13.04.07 vloženo
  • 7106x zobrazeno

Ingredience

  • krusta:
  • 6 lžic mléka
  • 4 lžíce posekaných neslaných buráků
  • 6 lžic čerstvých chlebových drobečků
  • 2 lžíce másla
  • 5 - 6 kapek Tabasco, nebo jedna lžíce celozrnné francouzské hořčice
  • sůl a pepř podle chuti
  • zelenina:
  • 500 g brambor, oloupaných a podélce rozkrojených
  • sůl a pepř podle chuti
  • Quatre épices (čtyři koření) recept na domácí přípravu "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=7814
  • 2x 7cm dlouhé celé skořice
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 225 g brokolice, stonek očištěný, rozebrané na růžice
  • 100 g očištěného ibišku, nemusí být (nebo víc brokolice)
  • pro vepřové a omáčku:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • jedna celá velká vepřová panenka 680 g - 900 g, očištěná od blan a šlach
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky Quatre épices (4koření jako nahoře)
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 lžíce másla
  • 1 pálivá chile paprička rozkrojená a semeník vyjmutý
  • 4 lžíce bílého vína
  • 120 ml kuřecího vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavá krusta na vepřové rolce s pečeným bramborem a zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Tatranské kuře Tatranské kuře
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz