Recept Křupavá krusta na vepřové rolce s pečeným bramborem a zeleninou

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

krusta: Do misky dát buráky a zalít je vařícím mlékem. Nechat je po 20 minut stát. Slít je a smíchat s chlebovými drobečky, Tabasco solí a pepřem, Směs vyválet mezi mikrotenovým filmem na 10 cm x 20 cm obdélník. Nechat ho 2 hodiny ztuhnout v chladničce. zelenina: předehřát troubu na 190°C. Jednu mřížku v troubě dát úplně dolů a jednu úplně nahoru. Brambory ochutit solí, pepřem a 4kořením. Na každou půlku dát půlku rozlomené skořice a bramboru omotat plátkem slaniny. Potom každou pokapat trochou oleje a zabalit do alobalu. Položit je na plech a dát do trouby. Péct asi 30 minut do měkka. Mezi tím sehřát zbytek oleje v pekáčku, vložit tam brokolici a ibišek, osolit je, opepřit a posypat 4kořením a 10 minut je smažit. Dát do trouby a péct je 5 - 10 minut, až je zelenina měkká. vepřové a omáčka: Mřížku v troubě dát doprostřed. V pekáči rozehřát olej. Panenku ochutit solí, pepřem a 4kořením a osmažit ji po všech stranách na horkém oleji do hněda (asi 10 minut). Přidat máslo, vložit do trouby a péct asi 10 minut, až je panenka uvnitř upečená. Vyjmout z trouby. Předehřát gril. Krustu položit na panenku a vložit ji na 3 - 4 minuty...dobře hlídat... pod gril, až je krusta zlatohnědá. Vyjmout na destičku a nechat odpočinout tak 5 minut před krájením. Mezi tím odejmout tuk z pekáče a ten postavit na vysokou teplotu. Přidat papričku, víno, uvolnit přípek na dně a zredukovat vše na polovinu. Přilít vývar, povařit 2 - 3 minuty, popřípadě dochutit. Podávat na velké míse se zeleninou uprostřed. Na zeleninu poskládat plátky masa. Brambory rozbalit, vyjmou skořici a položit je dokola masa. Ozdobit vše petrželkou a omáčku podávat zvlášť v omáčníku.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 13.04.07 vloženo
  • 6760x zobrazeno

Ingredience

  • krusta:
  • 6 lžic mléka
  • 4 lžíce posekaných neslaných buráků
  • 6 lžic čerstvých chlebových drobečků
  • 2 lžíce másla
  • 5 - 6 kapek Tabasco, nebo jedna lžíce celozrnné francouzské hořčice
  • sůl a pepř podle chuti
  • zelenina:
  • 500 g brambor, oloupaných a podélce rozkrojených
  • sůl a pepř podle chuti
  • Quatre épices (čtyři koření) recept na domácí přípravu "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=7814
  • 2x 7cm dlouhé celé skořice
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 225 g brokolice, stonek očištěný, rozebrané na růžice
  • 100 g očištěného ibišku, nemusí být (nebo víc brokolice)
  • pro vepřové a omáčku:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • jedna celá velká vepřová panenka 680 g - 900 g, očištěná od blan a šlach
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky Quatre épices (4koření jako nahoře)
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 lžíce másla
  • 1 pálivá chile paprička rozkrojená a semeník vyjmutý
  • 4 lžíce bílého vína
  • 120 ml kuřecího vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavá krusta na vepřové rolce s pečeným bramborem a zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz