Recept Křupánky ze sýru a ořechů Veg Bezlep

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Křupánky uschovat proložené pečícím papírem ve vzduchotěsné krabici. Vydrží tak 4 dny. Sýr můžete rychle nastrouhat v robotě s noži. Hodí se výborně k rychlému pohoštění s lahví vína, piva, ale i čaje atd. Jsou však výborné i k polévce, salátům atd.
Na +- 60 kousků.

Křupánky - Frico - pochází z oblasti Friuli v Itálii.

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Dva plechy vyložit pečícím papírem. V misce smíchat sýr a po malých lžičkách navršit kopečky na připravené plechy asi se 3 cm odstupem. Pomocí obrácené lžice uhladit kopečky a posypat je bylinkou a ořechy. Každý plech upéct zvlášť asi tak 5 minut, až placičky bublají a na okrajích jsou nahnědlé (nespálit je však, potom je sýr hořký). Vyndat je z trouby a nechat je po několik minut zchladnout. Potom je pomocí obracečky sejmout. Jemně je osušit pomocí kuchyňského ubrousku a podávat je při pokojové teplotě.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 01.04.11 vloženo
  • 2240x zobrazeno

Ingredience

  • 60 g nastrouhaného čedaru nebo podobného pikantního sýru
  • 60 g nastrouhaného Parmesanu
  • 60 g vlašských ořechů na hrubo posekaných
  • 2 lžíce na jemno posekané rozmarýny, nebo tymiánu (1 lžíce sušené bylinky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupánky ze sýru a ořechů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz